Όλοι έτοιμοι… για τη «μάχη» των εκλογών

Απομένει να ανακοινώσουν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αν θα κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο για τον Δήμο Πειραιά. Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, που θα διεκδικήσει για δεύτερη θητεία τον Δήμο Πειραιά, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία τον φέρνει πρώτο με διαφορά από τον δεύτερο. Να σημειώσουμε πως έχει καταμετρηθεί και ο Γ. Μώραλης (σ.σ.: στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός), που μπήκε τελευταία στο «κάδρο» των υποψηφίων χωρίς πάντως να έχει ανακοινώσει ή έστω να έχει ο ίδιος δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος.

Θέμα φαίνεται να υπάρχει και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς ο βουλευτής τους στην Α΄ Πειραιά Π. Μελάς αρνείται να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος. Αν επιμείνει, ενδεχομένως να κατέβει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ζησιμάτος. Από εκεί και πέρα, το ΚΚΕ θα έχει την Ελπίδα Παντελάκη, η Χρυσή Αυγή τον Ν. Κούζηλο, ενώ ως ανεξάρτητοι κατεβαίνουν οι Αντώνης Καλογερόγιαννης και Ιωσήφ Βουράκης. Υποψήφιο θα έχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τον Θ. Διαβολάκη).

• Στον Κορυδαλλό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σημερινός δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, με τις αποχωρήσεις στελεχών και συμβούλων από τον συνδυασμό του, φαίνεται πως εξακολουθεί να έχει το «πάνω χέρι». Ο Γιάννης Μελάς εμφανίζεται ως ο σοβαρότερος αντίπαλός του, αν και όσο περνάει ο καιρός δεν φαίνεται να πείθει πως μπορεί να τον… κοντράρει αποτελεσματικά.

• Στο Κερατσίνι, ο σημερινός δήμαρχος Λουκάς Τζανής θα έχει δύσκολο δρόμο. Από τους άλλους υποψήφιους η πιο σημαντική είναι η υποψηφιότητα του Ζαχαρία Ζούπη, που είναι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο και έχει τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία. Ήδη συσπειρώνει γύρω του πολύ γνωστούς παράγοντες της περιοχής που προέρχονται απʼ όλο το πολιτικό φάσμα. Μαζί του θα είναι ο πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μελά, ο Νίκος Βρετάκος, και τρία στελέχη του σημερινού δημάρχου (η τοπική σύμβουλος Δραπετσώνας Σόνια Λεοντιάδου, η Κερατσινίου Άντζελα Βλέση και το παλαιό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης «Καλημέρα» Γιάννης Βασιλείου).

«Γρίφος» με τον Χρήστο Σαλαλέ, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα κάνει. Πάντως, δέχεται πιέσεις να κατέβει καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να… φέρει την άνοιξη στον δήμο.

• Στο Πέραμα, ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης δεν θα ξαναείναι υποψήφιος, ενώ από τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί ξεχωρίζει του γιατρού Δημήτρη Θεοδωρουλέα, που κατεβαίνει επικεφαλής ενός πραγματικά ανεξάρτητου συνδυασμού, στον οποίο έχουν δηλώσει στήριξη τα πιο σημαντικά αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης. Το… μανιάτικο στοιχείο, που είναι πολύ έντονο στην περιοχή, φέρεται διασπασμένο, αφού πέραν του Θεοδωρουλέα κατεβαίνουν η Ρούλα Βοϊδονικόλα, ο Γιάννης Λαγουδάκος και ο Γ. Πατσιλινάκος που στηρίζεται μόνο από το ΚΚΕ. Μόνο η Ρούλα Βοϊδονικόλα φαίνεται ικανή να… κοντράρει τον Θεοδωρουλέα, ο οποίος όμως δεν στηρίζεται μόνο στους Μανιάτες αλλά και σε πολλούς επώνυμους Περαματιώτες. Η δυναμική που ανέπτυξε, πριν ακόμα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής.


Σχολιάστε εδώ