Σύγχυση προκαλεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα…

Η διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας κρίσιμων ικανοτήτων του στρατεύματος, με αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Προτεραιότητες με τις οποίες θα συμφωνήσουμε απολύτως, μόνο που δεν επιτυγχάνονται με το ευχολόγιο, τα πολλά «θα» και τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις που παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα μάλιστα, από «τοκετό» δύο χρόνων.

Πολλές θέσεις είναι απλά αντιγραφές από τα αντίστοιχα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και της ΝΔ, ενώ άλλες είναι μάλλον ακατανόητες. Ιδού ένα παράδειγμα: «Συμμετρική ανάπτυξη των βασικών συντελεστών της Άμυνας.

Ολιστική και συνθετική αντιμετώπιση των αμυντικών ικανοτήτων – ανάπτυξή τους στο μέτρο των επιθυμητών αποτελεσμάτων» κ.ά. Άλλα σημεία του προγράμματος προξενούν εύλογες απορίες, όπως: η δημιουργία «νέας δομής δυνάμεων από μηδενική βάση», η «δημοκρατική λογοδοσία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην καθημερινή λειτουργία της Άμυνας», η «αναγνώριση βασικών δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των στελεχών των ΕΔ», η δημιουργία ανεξάρτητης αρχής «Συνήγορου του Στρατιωτικού» και «Γενικού Επιθεωρητή Οικονομικών της Άμυνας», κ.λπ. Σύγχυση λοιπόν και αρνητικά σχόλια προκαλεί το πόνημα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα και δεν βλέπουμε να υιοθετείται ούτε και στην περίπτωση που το κόμμα αυτό γίνει κυβέρνηση…


Σχολιάστε εδώ