στα ενδότερα των ομάδων

• Η πρόκριση του ΟΦΗ στα ημιτελικά του κυπέλλου έβαλε φωτιά και στο πρωτάθλημα, μιας και η ομάδα της Κρήτης δείχνει ικανή, με τις προσθήκες της, να περάσει στον τελικό του κυπέλλου. Αν βρει εκεί ως αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αυτόματα θα χαθεί από το πρωτάθλημα ένα εισιτήριο για τις διεθνείς διοργανώσεις.

• Την προηγούμενη σεζόν και οι τέσσερις ομάδες των πλέι οφ είχαν εξασφαλίσει θεωρητικά την παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα, διότι στον τελικό του κυπέλλου έπαιξαν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο τρίτος της βαθμολογίας Αστέρας Τρίπολης. Απέμενε, λοιπόν, μόνο η κατανομή των θέσεων.

• Αλλά φέτος μπορούν να έρθουν όλα ανάποδα διότι μπήκε στα ημιτελικά ο ΟΦΗ, έστω και ως αουτσάιντερ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί, όμως, έδειξαν διάθεση να διεκδικήσουν στα ίσια την πρόκριση και έτσι άναψαν φωτιές και σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης που εμφανίζονται να έχουν κλειδώσει τα εισιτήρια για τα πλέι οφ.

• Με την προσθήκη του Ντουντού, άλλωστε, ο ΟΦΗ απέκτησε ποιότητα στη μεσαία γραμμή του και μάλιστα ο Βραζιλιάνος μπήκε φουριόζος σε όλες τις διοργανώσεις με δύο γκολ έπειτα από περίπου 50 λεπτά συμμετοχής! Σκόραρε ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού εναντίον του Πανθρακικού για το πρωτάθλημα και κόντρα στον Πανιώνιο για το κύπελλο.

• Στη Νέα Σμύρνη, βέβαια, είχαν παράπονα από τη διαιτησία, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται ο Πανιώνιος το κύπελλο έμπαινε σε δεύτερη μοίρα, αν και ήθελαν οι «κυανέρυθροι» την πρόκριση στα ημιτελικά για τα έξτρα έσοδα από την ΕΠΟ. Πάνω απ’ όλα, όμως, τον Πανιώνιο ενδιαφέρει η Σούπερ Λίγκα, στην οποία δίνει πλέον αγώνα επιβίωσης.

• Έμπλεξαν και στην ουρά τα πράγματα, έπειτα από τη νίκη που πέτυχε την περασμένη Δευτέρα ο Άρης απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Οι «κίτρινοι» έχουν ευνοηθεί από τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων και έτσι έμειναν ζωντανοί στη μάχη της επιβίωσης.

• Τις επιπτώσεις από τη νίκη του Άρη αντιλαμβάνονται πλέον στον Πλατανιά και στον Λεβαδειακό. Γι’ αυτό προχώρησαν οι δύο ομάδες στην αντικατάσταση των προπονητών τους, με τον Νίκο Αναστόπουλο και τον συνονόματό του, τον Νίκο Καραγεωργίου να μπαίνουν ήδη στο ταμείο ανεργίας.

• Στην ομάδα των Χανίων επέστρεψε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος την κράτησε πέρσι στη Σούπερ Λίγκα και φιλοδοξεί να πετύχει το ίδιο και την εφετινή σεζόν. Από τότε που βγήκε το διαζύγιο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, άλλωστε, ήθελαν οι άνθρωποι του Πλατανιά τον Μακεδόνα τεχνικό, αλλά ο τελευταίος προσδοκούσε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ της καρδιάς του.

• Αποδείχθηκε, όμως, στην πράξη ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε να προστατέψει τη μεγάλη προκαταβολή του στον Χουμπ Στέφενς και έτσι διατήρησε στον πάγκο του «δικέφαλου» τον Ολλανδό τεχνικό. Αποείδε και ο Αναστασιάδης και στο τέλος απάντησε θετικά στην πρόταση του Πλατανιά.

• Στην περίπτωση του Λεβαδειακού, τη δουλειά του Καραγεωργίου πήρε ο Σάββας Παντελίδης. Προσπέρασε στο φίνις τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος πλήρωσε την αναβλητικότητά του την προηγούμενη φορά που του χτύπησε την πόρτα ο Γιάννης Κομπότης και έτσι βρέθηκε πρόωρα στο ταμείο ανεργίας.

• Ο Τσιώλης και ο Αναστόπουλος αποτελούν δύο από τους μεγάλους χαμένους της σεζόν διότι το περασμένο καλοκαίρι είχαν προτάσεις, αλλά ο πρώτος προτίμησε να μείνει στον Αστέρα Τρίπολης, απ’ όπου έφυγε κακήν κακώς. Ακολούθησε και το διαζύγιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ολοκλήρωσε μία καταστροφική σεζόν για τον Καρδιτσιώτη.

• O allenatore έφυγε από τον Πλατανιά, αν και νωρίτερα είχε απορρίψει προτάσεις του Ηρακλή, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Λεβαδειακού! Από τον Γιάννη Κομπότη είχε ζητήσει απλά πίστωση χρόνου, επειδή περίμενε πρόταση του ΟΦΗ και τότε ο πρόεδρος των Βοιωτών του έκλεισε την πόρτα.

• Το ίδιο έκανε ο Κομπότης και όταν απομάκρυνε τον Νίκο Καραγεωργίου. Συνεργάτες του πρότειναν τον Αναστόπουλο, αλλά τελικά ο πρόεδρος του Λεβαδειακού προτίμησε τον Σάββα Παντελίδη, επειδή εκτίμησε την απλότητά του και τον τρόπο που προσέγγισε τα προβλήματα των «πράσινων».

• Το όνομα του Αναστόπουλου έπαιξε και για τον Άρη. Με την προοπτική της συνεργασίας και την επόμενη περίοδο, επειδή στο περιβάλλον του Λάμπρου Σκόρδα εκφράστηκε δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του Σούλη Παπαδόπουλου στο ματς με τον Πανιώνιο, επειδή «μας εκθέτει», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

• Ο Σκόρδας, βέβαια, ούτε που ήθελε να ακούσει για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Παπαδόπουλου, επειδή θεωρεί ότι ηθικά του χρωστάει από τη συμβολή του στην περσινή προσπάθεια για τη σωτηρία του Άρη. Αλλά, κυρίως, διότι υποστηρίζει ο πρόεδρος των «κίτρινων» ότι «ο Σούλης έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και άνοιξε βεντέτες απλά και μόνο για να σωθούμε».

• Βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο κάποια στελέχη του ΠΑΟΚ κάθε φορά που βλέπουν τον Μάικλ Ολαϊτάν να οργιάζει μέσα στα γήπεδα, ως αντικαταστάτης του Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Ο Νιγηριανός θα μπορούσε να καταλήξει στην Τούμπα, αλλά χάθηκε επειδή αρνήθηκε η Μαρία Γκοντσάρεβα να διαθέσει τα 300.000 ευρώ που ζητούσε αρχικά ο Γιώργος Αρβανιτίδης.

• Ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί πρώτος για τον Ολαϊτάν και, μάλιστα, ο Ζήσης Βρύζας τον παρακολούθησε πολλές φορές σε αγώνες της Φούτμπολ Λιγκ. Αλλά άργησε να ψήσει την Γκοντσάρεβα με συνέπεια να μπει στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός και έτσι άλλαξαν όλα τα δεδομένα.

• Στον Ιβάν Σαββίδη δεν έχουν πει ακόμα την αλήθεια, αν και όπως ισχυρίζονται -όσοι ξέρουν- «δύσκολα θα γυρνούσε μία κουβέντα στη Μαρία, αφού της έχει αδυναμία και για χάρη της έκοψε τα πολλά πολλά με την Εύα Καϊλή»! Πού κολλάει η πρώην δημοσιογράφος και νυν τηλεπερσόνα; Μα, στο ότι την έβλεπε με μισό μάτι η Γκοντσάρεβα και τελικά κατάφερε να την απομακρύνει από το περιβάλλον του Ιβάν.

• Η ουσία, ωστόσο, δεν αλλάζει, αφού τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του ΠΑΟΚ και απέκτησε έναν παίκτη έναντι μόνο 300.000 ευρώ, που μπορούν πλέον να 20πλασιαστούν!


Σχολιάστε εδώ