Οδοφράγματα…

Στο πρώτο της φύλλο αποκαλύπτει την κατάθεση του ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ, που όταν τα βρήκε δύσκολα στις Αστυνομικές Αρχές δήλωνε ότι δεν είναι μουφτής, αλλά απλός ιεροκήρυκας. Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει ανοιχτό «πόλεμο» με αλληλοκατηγορίες στο facebook μια και ο Σερήφ, στο εσωτερικό της μειονότητας το παίζει αρχηγός, ενώ όταν καλείται στις Αρχές δείχνει πόσο… δειλός είναι…

Η 15νθήμερη εφημερίδα εκδίδεται από τον Τσολάκ Μουσταφά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

***

Εντυπωσιακό

Τι γράφει η εφημερίδα: «Φτάσαμε στα πρακτικά κατάθεσης που έδωσε ο θεολόγος Ιμπραήμ Σερήφ, στις 28/6/1991, στη διάρκεια ανάκρισης για το αδίκημα της “διασποράς ψευδών ειδήσεων”». Ο Σερήφ γυρνά με την ιδιότητα του «Εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής» με την οποία απέκτησε και το δικαίωμα να είναι μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή. Ο Σερήφ, στην κατάθεσή του, δηλώνει πως δεν έχει σχέση με την «εκλογή μουφτή» που έγινε με τη μέθοδο «ανατάσεως χεριών», κάτι που, όπως λέει, το πραγματοποίησε ο τότε βουλευτής Αχμέτ Σαδίκ.

Ο Σερήφ δηλώνει πως στις θρησκευτικές εκδηλώσεις όπου παρίσταται, δεν μετέχει με την ιδιότητα του «μουφτή», αλλά με αυτή του «θρησκευτικού λειτουργού» και τονίζει πως όταν του απευθύνονται ως μουφτή, αυτός δεν αποδέχεται αυτή την ιδιότητα.

Ερωτώμενος, σχετικά, με το πώς αντιμετωπίζει και γιατί δεν αντιδρά όταν στον Τύπο γίνεται λόγος για «εκλεγμένο μουφτή», δηλώνει πως «στην Ελλάδα ο Τύπος είναι ελεύθερος» και παράλληλα πως σέβεται απόλυτα τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας. Το εντυπωσιακό δεν είναι τα όσα λέει ο Σερήφ, αλλά το ότι τα αποκαλύπτει ένας μειονοτικός δημοσιογράφος…

***

Υποχρεώσεις…

Τη στήριξή του στον δήμαρχο… Προύσας εξέφρασε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, με ταξιδάκι που έκανε για τον λόγο αυτό. Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως η εκ νέου υπόδειξη ως υποψηφίου του Ντουντάρ «δημιούργησε μια μεγάλη χαρά στη Δυτική Θράκη» και πρόσθεσε: «Εμείς μεταφέραμε εδώ αυτή τη χαρά και τα χαιρετίσματα. Η καρδιά μας επιθυμεί τη νίκη σας. Με την πείρα που αποκτήσατε τα περασμένα πέντε έτη, πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσετε τις επιτυχίες σας».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (λέμε τώρα) επισκέφθηκε και τον Χαλίτ Ερέν, στην Κωνσταντινούπολη.

Ποιος είναι ο Χαλίτ Ερέν; Ο επικεφαλής του IRCICA, δηλαδή του Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού, ενός από τους γνωστούς μοχλούς εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Το ερώτημα ρητορικό, αλλά ας το… πάρει το ποτάμι: Αυτός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει για τις επαφές του βουλευτή «του» ή απλά τον ενδιαφέρουν τα ψηφουλάκια που φέρνει αυτό το «γενναίο παλικάρι»;

***

Τουριστικά… πομακοχώρια

Η Ένωση Αποστράτων Ξάνθης, με ανακοίνωσή της, καλεί τουριστικά γραφεία, ενώσεις, συλλόγους, γυμνάσια, λύκεια και λοιπούς εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας να συμμετάσχουν σε «λειτουργίες που θα γίνουν, μέσα στο 2014, στις εκκλησίες στα πομακοχώρια».

Η Ένωση επισημαίνει ότι: «Πρόθεση όλων μας είναι να σας πληροφορήσουμε για τη δραστηριότητα αυτή, που γίνεται σε ναούς ή παρεκκλήσια που βρίσκονται σε χωριά που κατοικούνε οι Έλληνες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, Πομάκοι. Σας προσκαλούμε εδώ, στην ελληνική Θράκη, να μας εντάξετε στο ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα και σε μία έστω διανυκτέρευση να μετάσχετε μαζί μας σε έναν από τους 28 εκκλησιασμούς που αρχίζουν από τον Απρίλιο».

Την προσπάθεια στηρίζουν η Ένωση Αποστράτων Ξάνθης και Ελλάδας, η μητρόπολη Ξάνθης και Περιθωρίου, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Εβρίτες, συνταξιούχοι του Δημοσίου, το Λύκειο Ελληνίδων και η Ένωση εν Ενεργεία και αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης.


Σχολιάστε εδώ