Βγήκαν μαχαίρια στον Παναθηναϊκό

Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, που είδε σε τηλεοπτική εκπομπή να γίνονται αναφορές στα περιστατικά του τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, έναν χρόνο νωρίτερα. Ο Γιαννακόπουλος έγινε έξαλλος και με εντολή του τα ΜΜΕ του ομίλου που διαθέτει επιτέθηκαν με σφοδρότητα και στο κανάλι και στον Γιάννη Αλαφούζο.

Έτσι, μπήκε τέλος στο σενάριο για συνεργασία των δύο παραγόντων. Αποδείχθηκε, βέβαια, στην πράξη πώς ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ουδέποτε ήθελε τον Γιαννακόπουλο στα πόδια του. Όπως το ίδιο ίσχυε και για τους συμβούλους του, φανερούς ή κρυφούς. Διότι ακούγεται σε όλη την παραγοντική πιάτσα πως ο Αλαφούζος επηρεάζεται σημαντικά από τον Νικόλα Πατέρα ή από άτομα φίλα προσκείμενα στον πρώην πρόεδρο. Μόνο που ο Πατέρας ακούει για Δημήτρη Γιαννακόπουλο και βγάζει σπυριά. Κάτι που γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ούτε, βέβαια, ο Αλαφούζος ήθελε τη συνεργασία με τον Γιαννακόπουλο. Απλά αιφνιδιάστηκε όταν έμαθε αρχικά για το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ και στη συνέχεια κέρδισε χρόνο επειδή δεν μπορούσε να απορρίψει την πρόταση βοήθειας, έστω και αν τη θεωρούσε φιλολογική. Πώς θα έλεγε στον κόσμο ότι έκλεισε την πόρτα στον Γιαννακόπουλο χωρίς να βάλει ανάλογα χρηματικά ποσά για την ενίσχυση της ομάδας; Ήταν μία εύλογη απορία που της έδωσε σημασία ο Αλαφούζος και απλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη μετωπική σύγκρουσή του με τον πρόεδρο της ΚΑΕ.

Κλειδί οι οπαδοί και η άδεια

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Γιαννακόπουλο πιο αποφασισμένο από ποτέ για να πάρει στην ιδιοκτησία του την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ακόμα δεν γνωρίζει τον τρόπο και το νομικό επιτελείο του αναζητάει την καλύτερη δυνατή λύση. Για συμβιβασμό με τον Αλαφούζο ούτε λόγος να γίνεται. Έστω και αν οι οπαδοί προσπαθούν να βρουν έναν κώδικα επικοινωνίας για να βάλουν τους δύο παράγοντες στο ίδιο τραπέζι. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία οργανωμένων που αντιλαμβάνονται ότι μόνο μέσα από τη σύμπραξη μπορεί να βρεθεί λύση στα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Είναι όμως μικρό κομμάτι του κόσμου σε σύγκριση με εκείνο που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Αλαφούζου, επειδή εξακολουθεί να διαθέτει πρόσβαση στον Πατέρα.

Οι διοικητικές εξελίξεις στο «τριφύλλι» θα καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό από τη στάση των οργανωμένων. Αλλά και από τη δυνατότητα της ΠΑΕ να πάρει άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις. Αν καταφέρει ο Αλαφούζος και ξεπεράσει το εμπόδιο της ΟΥΕΦΑ, τότε όλα θα πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό και κυρίως για τον νυν πρόεδρο της ομάδας. Δύσκολα θα μπορέσει να τον κουνήσει κάποιος από τη θέση του. Αλλά στην περίπτωση που κοπεί ο φάκελος του «τριφυλλιού», αυτόματα ο Γιαννακόπουλος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τους υποστηρικτές του αλλά και τις πιθανότητές του να πατήσει πόδι στην ΠΑΕ και να υλοποιήσει ένα όνειρό του!


Σχολιάστε εδώ