Απειλή για τη ΝΔ ο Πολύδωρας

Με αιχμή της επιχειρηματολογίας του την αντίθεσή του στα Μνημόνια και την καταστροφική πολιτική που έχουν επιβάλει στη χώρα μας οι δανειστές, ο κ. Πολύδωρας προσπαθεί να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Όσους έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί και τηρούν στάση αναμονής, αλλά κι εκείνους που προβληματίζονται και αναζητούν νέα πολιτική στέγη. Παράλληλα θα δώσει έμφαση στα εθνικά θέματα και σε ζητήματα που άπτονται των συμφερόντων της χώρας. Στο νέο κόμμα εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και ως «ανάχωμα» των… οργισμένων ψηφοφόρων που κατευθύνονται προς τη Χρυσή Αυγή, καθώς δεν εμπιστεύονται τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Πολύδωρας έκανε «άνοιγμα» προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής καλώντας τους «να πάψουν να περιπλανώνται στα θολά νερά», με στόχο τον επαναπατρισμό σε δημοκρατικά κόμματα των ψηφοφόρων του νεοναζιστικού μορφώματος. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του σημειώνει ότι οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές για τον κ. Καμμένο, ωστόσο αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Ως εκ τούτου, στην Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό φιλοδοξούν να αποσπάσουν ψηφοφόρους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκμεταλλευόμενοι τις τριβές που υπάρχουν στο εσωτερικό τους αλλά και το κλίμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του κ. Καμμένου.

Καθ’ οδόν προς τις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Πολύδωρας θα εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να διαμορφωθεί κλίμα συνεννόησης και ει δυνατόν συνεργασίας με πολιτικούς παράγοντες και προσωπικότητες που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Πρόσωπα όπως οι Γ. Καρατζαφέρης, Β. Μαρκεζίνης κ.ά. «Πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για να συνεργαστούμε», τονίζει, ωστόσο το εγχείρημά του «σκοντάφτει» στις υψηλές φιλοδοξίες που έχει καθένας από τους παραπάνω.

Απορίες κι ερωτηματικά προκάλεσε η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Πολύδωρας, στις αρχές της εβδομάδας, προς τον Αλ. Αλαβάνο στη βάση του ότι, παρά τις ιδεολογικές διαφορές τους, θα μπορούσαν να υπογράψουν ένα κοινό ψήφισμα για τις πολιτικές που υλοποιούνται στη χώρα μας. Η δήλωσή του ότι θα μπορούσε μετεκλογικά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε περισσότερο για να υπογραμμίσει την αντίθεσή του στην πολιτική της κυβέρνησης και τις απαιτήσεις των δανειστών. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, πάντως, που σχολίαζαν ότι με τέτοιου είδους αναφορές και «ανοίγματα» θολώνει το στίγμα του κόμματος και προκαλεί σύγχυση ως προς τους πολιτικούς στόχους του.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, στην Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές ο κ. Πολύδωρας ώστε να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο και να αυξηθούν οι πιθανότητες μιας εκλογικής επιτυχίας. Για τις δημοτικές σκοπεύουν να στηρίξουν επιλεκτικά ορισμένα πρόσωπα και ήδη ανακοίνωσαν την προτίμησή τους στο πρόσωπο του Απ. Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Αθήνα έχουν κάνει πρόταση στην Αλ. Έβερτ, κόρη του Μ. Έβερτ, και στην περίπτωση που εκείνη αρνηθεί θα στηρίξουν τον Ν. Κακλαμάνη, με τον οποίο βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία.


Σχολιάστε εδώ