Σφήνα Πολύδωρα στη γαλάζια πολυκατοικία

Ή, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ζώης, στόχος είναι η αφύπνιση των υγιών δυνάμεων και η διαμόρφωση ενός σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας. Σε κοινωνικό επίπεδο, το νέο κόμμα θα επιδιώξει να εκφράσει τη λεγόμενη μεσαία τάξη, τους μικροϊδιοκτήτες, τους «νοικοκύρηδες» που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλον από την πολιτική της κυβέρνησης. Θα έχει σαφώς ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά θα είναι κάθετα αντίθετο με την πολιτική των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας.

Με το εγχείρημά τους αυτό στοχεύουν κατά βάση στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν με τη στρατηγική του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, και είτε έχουν αποστασιοποιηθεί είτε τηρούν στάση αναμονής. Παράλληλα θα απευθυνθούν στους ψηφοφόρους που κατευθύνονται προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και προς εκείνους που λοξοκοιτούν προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής. «Υπάρχει κόσμος στην Κεντροδεξιά που έχει απογοητευτεί από τα υπάρχοντα κόμματα και μέχρι τώρα δεν είχε πού να πάει», τονίζουν στελέχη του νέου κόμματος. Επίσης «υπάρχουν κι εκείνοι που μετατρέπουν την απελπισία τους σε οργή και παίρνουν λάθος δρόμους», επισημαίνουν αναφερόμενοι προφανώς στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής. «Διαβατήριο» στην προσπάθειά τους αυτή θεωρούν τον υψηλό βαθμό αξιοπιστίας που κατέχει ο κ. Πολύδωρας, αλλά και τα πατριωτικά χαρακτηριστικά που διαχρονικά διαπνέουν τις απόψεις του. Από τις πρώτες δηλώσεις είναι φανερό ότι το νέο κόμμα θα ασκεί αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Πολύδωρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε αιχμές εναντίον του κ. Σαμαρά για την ως τώρα πολιτική διαδρομή του. «Άλλοι έφευγαν από το κόμμα ή έριχναν το κόμμα από την κυβέρνηση, άλλοι ίδρυαν πανηγυρικά κόμματα για σκοπιμότητες μυστήριες», υπογράμμισε αναφερόμενος προφανώς στα γεγονότα του 1993 με την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο πολιτικό εγχείρημα συμμετέχουν οι βουλευτές Ι. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης, που ήδη είναι στη Νέα Μέρα, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τον Γ. Νταβρή που πρόσφατα διαγράφτηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ενώ δεν απέδωσαν οι συζητήσεις με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής (αν και είχαν αρχίσει μαζί του κάποιες επαφές για συνεργασία, όχι όμως για ηγετικό ρόλο) και διεκδικεί -ως λέγεται- πιο σημαντικούς ρόλους για τον εαυτό του. Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον Γ. Καρατζαφέρη, όπως ακούστηκε, καθώς δεν το επιθυμεί ο κ. Πολύδωρας, αλλά κι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν θα… καταδεχόταν να τεθεί υπό τις οδηγίες άλλου πολιτικού παράγοντα. Το πρώτο, ενδεχομένως και καθοριστικό, τεστ για το νέο κόμμα θα είναι οι ευρωεκλογές όπου θα καταγράψει με σαφή τρόπο την απήχησή του στην κοινωνία. Αν επιτύχουν ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό θα μπορέσουν να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό και να περιμένουν καλύτερες μέρες. Διαφορετικά… Από τη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν, όπως είναι φυσικό, να υποβαθμίσουν τη σημασία του πολιτικού εγχειρήματος.

Αποκρούουν τα περί «νέου ορόφου» στη γαλάζια πολυκατοικία και μιλούν για… λυόμενο στον ακάλυπτο χώρο και υποστηρίζουν ότι δεν στήνονται κόμματα χωρίς λαϊκή βάση, από δυσαρεστημένους. Οι πιο ψύχραιμοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί και περιμένουν τα αποτελέσματα των επόμενων δημοσκοπήσεων για να διαπιστώνουν την αντίδραση των πολιτών στο νέο κόμμα. Παράλληλα τονίζουν ότι, όποιο ποσοστό κι αν συγκεντρώσει, θα προέρχεται κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία κι αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πρόβλημα. Προβληματισμός υπάρχει και στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ο κ. Πολύδωρας και η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό θα απευθυνθούν και στους δικούς τους ψηφοφόρους. Μπορεί ο κ. Καμμένος να δηλώνει ότι δεν ανησυχεί, ωστόσο με τα ποσοστά του κόμματός του καθηλωμένα πέριξ του 4-5% οποιαδήποτε απώλεια θα είναι άκρως επιζήμια.


Σχολιάστε εδώ