ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

// Μεθαύριο, Τρίτη, στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κατά τη διάρκεια μεγάλης γιορτής που θα είναι αφιερωμένη στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, που έχει δημιουργήσει ο όμιλος σε πέντε δήμους. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ίδρυση και λειτουργία ενός από τα πιο μεγάλα, άρτια και υψηλής ποιότητας σπίτια αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί το 2013 από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

// Σε κλίμα έντονης θλίψης και αβάσταχτου πόνου των συγγενών έγινε την περασμένη Τετάρτη, όπως κάθε χρόνο, η επιμνημόσυνη δέηση για τα 63 παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας που βρήκαν τραγικό θάνατο πριν 23 χρόνια κατά τη συντριβή του C-130 στο όρος Όρθυς. Η δέηση έγινε στο μνημείο των πεσόντων που έχει ανεγερθεί από τον Δήμο Πειραιά στο Νέο Φάληρο. Παρέστησαν ο υφυπουργός Άμυνας Αθ. Δαβάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Κ. Κατσαφάδος και του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Τουρνάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά πολλοί συγγενείς των θυμάτων. Τον δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος και τέως αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι η θυσία των 63 ηρώων δίνει την καλύτερη απάντηση σʼ όλους εκείνους που επιχειρούν σήμερα να απαξιώσουν την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα.

// Ειδικό πάρκο για να πηγαίνουν οι φιλόζωοι τα ζωάκια που φιλοξενούν στα σπίτια τους, στον χώρο της Φρεαττύδας, δημιουργεί ο Δήμος Πειραιά. Παράλληλα ο δήμος με την επανένταξή του στον ΠΕΣΥΔΑΠ και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που διαθέτει, έχει αναλάβει τη φροντίδα των αδέσποτων για να τους παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη.

// Δύο παράλληλα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές κυρίως Λυκείου, αλλά και Γυμνασίου, υλοποιούνται στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» και το «Σχολείο Αλληλεγγύης». Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» λειτουργεί στο 2ο Λύκειο Δραπετσώνας, το οποίο βρίσκεται στις οδούς Αγ. Φανουρίου, Γ. Καραϊσκάκη και Αθ. Διάκου, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη, από τις 4.00μ.μ. έως τις 7.30μ.μ. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα και παρακολουθούν 55 μαθητές μόνο του Λυκείου. Το «Σχολείο Αλληλεγγύης» λειτουργεί καθημερινά στο 2ο Λύκειο Κερατσινίου, που βρίσκεται στις οδούς Δεμερτζή και Έλλης, διδάσκονται σχεδόν όλα τα μαθήματα και παρακολουθούν 60 μαθητές, Λυκείου και Γυμνασίου.

// Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του ΕΒΕΠ, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων έκοψε την περασμένη Τετάρτη την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής, χαρακτηρίζοντας τα νησιά «ακρογωνιαίο λίθο της Αττικής που στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε γιατί είναι η ανάσα μας», ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομών που γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

// Πάνω από 2.500 κόσμου συγκεντρώθηκαν το προπερασμένο Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο πειραιώτης υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του γραφείου του στον Πειραιά. Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων από τον Πειραιά και τα νησιά. Στην ομιλία του ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι ώρα για πειραματισμούς αλλά για δράση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα έχει καλό καπετάνιο, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και θα τη βάλει σε ρότα ανάπτυξης. Αναφερόμενος στη διπλή εκλογική μάχη του Μαΐου, είπε ότι στις ευρωεκλογές οι πολίτες πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους δήμους να στηρίξουν εκείνους που έχουν δώσει θετικά δείγματα γραφής, όπως ο Β. Μιχαλολιάκος στον Πειραιά, που πρέπει να επανεκλεγεί δήμαρχος, για να έχει ελπίδα στο όνειρο η πόλη.

// Με τη δήλωση ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και έγραψε ένα πλήθος συκοφαντιών, σκευωριών και μυθευμάτων εναντίον του αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωΐνου και τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να επανορθώσει με κάθε τρόπο το κακό που του προκάλεσε, πήρε «άφεση αμαρτιών» ο τοπικός εκδότης Δημ. Μουζακίτης. Και η κόντρα που είχαν και προκαλούσε ερωτηματικά και σχόλια στον Πειραιά φαίνεται ότι τελειώνει. Να σημειώσουμε ότι ο π. Δανιήλ είναι ευρύτερα γνωστός στον Πειραιά για το ήθος και την ακεραιότητά του και γιʼ αυτό τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας είχαν προκαλέσει έκπληξη.

// Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Α΄ Διαμερίσματος την περασμένη Παρασκευή το βράδυ έκανε την εμφάνισή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας. Σημειώνουμε ότι ο βουλευτής είχε παραστεί μόνο στην κοπή της πίτας του ΕΒΕΠ, πριν 25 μέρες περίπου όπου ήταν όλοι οι βουλευτές. Η προχθεσινή εμφάνισή του να σημαίνει κάτι;

// Επειδή πλησιάζουν οι εκλογές οφείλουμε να θυμίσουμε ότι σε δημόσια συγκέντρωση κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες μίλησαν απαξιωτικά για τα Καμίνια. Είπαν δηλαδή ότι είναι μια γειτονιά υποβαθμισμένη που όποιος πάει εκεί δεν μπορεί να λειτουργήσει κ.λπ. Επειδή οι συγκεκριμένοι κύριοι θα κατέβουν μεθαύριο στα Καμίνια και θα ζητήσουν την ψήφο των Καμινιωτών, καλό θα είναι να θυμούνται οι ψηφοφόροι της περιοχής πώς τους «στόλιζαν» πριν λίγες μέρες. Έτσι, για να μη νομίζουν ορισμένοι πως ο κόσμος είναι μόνο για να ψηφίζει… Κάπου-κάπου είναι και για να… μαυρίζει!

// Την απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές του Μαΐου διαρρέει ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του δημάρχου Γιάννης Αγγελόπουλος. Δεν γνωρίζουμε αν «στοχεύει» κάπου αλλού ή αν έχει προσωπικούς λόγους που του έχουν επιβάλλει αυτή την απόφαση, αλλά αυτό γρήγορα θα φανεί…


Σχολιάστε εδώ