Διώκεται πειθαρχικά η ανακρίτρια Πεδιαδίτη

Την καταγγελία είχε δημοσιεύσει το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της 18ης Αυγούστου 2013. Εκείνο το ρεπορτάζ αποτέλεσε τότε τον πυρήνα της καταγγελίας του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επομένη του δημοσιεύματος.

Η υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε τον δρόμο της. Αρμόδιος για την πειθαρχική διαδικασία ορίσθηκε ο αρεοπαγίτης κ. Ξένος. Τότε κανένα από τα «μεγάλα» ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Κατά τον σοφό λαό μας, «μούγκα στη στρούγκα».

Ο κ. Ξένος, με βάση το δημοσίευμά μας και τη σχετική καταγγελία του προέδρου του ΔΣΑ, ζητά τώρα την πειθαρχική δίωξη της κ. Πεδιαδίτη. Πράγμα που σημαίνει ότι η ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου -την οποία άσκησαν οι Εισαγγελείς κ. Μουζακίτης και Πεπόνης- έχει πολύ δρόμο και «πολύ ψωμί». Και σίγουρα η αλήθεια για το μεγάλο σκάνδαλο του «φουσκώματος» του ελλείμματος περίπου κατά 3% -που στοίχισε περίπου 10 δισ. ευρώ μέτρα στον Ελληνικό Λαό- θα λάμψει. Το «σπυρί» έσπασε. Η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όση «προστασία» κι αν παρέχουν στον κ. Γεωργίου η Eurostat και όσοι επέβαλαν την τοποθέτησή του στην ΕΛΣΤΑΤ και τη μετατροπή της σε ενός ανδρός αρχή.

Ύστερα από αυτά ρωτάμε: Μπορεί ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς να μην πάει στη Βουλή το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο; Μπορεί, δηλαδή, να μην εκπληρώσει κορυφαία προεκλογική εξαγγελία του, η οποία τώρα δικαιώνεται πλήρως;


Σχολιάστε εδώ