Διάκριση για τον Δήμο Σίφνου

Η απονομή του σήματος και των βραβείων έγινε στις 25/1 στον δήμαρχο Ανδρέα Μπαμπούνη παρουσία του συντονιστή του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ» Ηλία Ευθυμιόπουλου και του προέδρου του και δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού.

Το πρόγραμμα της πιστοποίησης δράσεων των νησιών από το Δίκτυο «ΔΑΦΝΗ» αποτελεί έναν μηχανισμό για την ανάδειξη και τη διάδοση των πρωτοβουλιών στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της πράσινης οικονομίας στα νησιά του Αιγαίου.

Οι ολοκληρωμένες δράσεις αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από την ομάδα του καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Κίμωνα Χατζημπίρου. Οι σημαντικότερες δράσεις στις οποίες αξιολογήθηκε η Σίφνος, βάσει των οποίων βαθμολογήθηκε με ποσοστό 78% και κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 14 νησιά, είναι οι εξής:

Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων(ΧΥΤΥ). Προμήθεια δύο μονάδων πόσιμου νερού. Μελέτη Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ). Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σίφνου. Συντήρηση – Καθαρισμός – Σήμανση μονοπατιών. Δημιουργία προσβάσιμης παραλίας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αντικατάσταση – αποκατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς της Σίφνου. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον παραδοσιακό οικισμό του Κάστρου. Ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της Σίφνου. Κατάθεση πρότασης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας(ΡΑΕ) για τη δημιουργία υβριδικού πάρκου στη Σίφνο.


Σχολιάστε εδώ