Ανθελληνικό παραλήρημα με αφορμή την «29η Ιανουαρίου»

Στις εκδηλώσεις αυτές κυριάρχησαν οι κινδυνολογίες για τη «δραματική κατάσταση» της μειονότητας και οι εκκλήσεις για μια νέα «εξέγερση» στα πρότυπα της 29ης Ιανουαρίου.

Το εντυπωσιακό στις φετινές εκδηλώσεις είναι ότι στη μεν Κομοτηνή συμμετείχε και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην Τουρκία τη σκυτάλη του ανθελληνικού παραληρήματος πήρε ο υπουργός Υγείας και στενός πολιτικός φίλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν, ο κ. Μουεζίνογλου.

Στη Θράκη η κεντρική εκδήλωση οργανώθηκε στο κτίριο της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας», όπου, όπως μας πληροφορεί το «tourkikanea.gr» (που επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό έργο αναδεικνύοντας ειδήσεις από τον μειονοτικό τουρκόφωνο Τύπο), συμμετείχαν οι δύο ψευδομουφτήδες, οι δήμαρχοι Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, Ιάσμου Ισμέτ Καντί, Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, η πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την ισότητα» Σιμπέλ Μουσταφάογλου, οι πρόεδροι της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Κουρτ και της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν, οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ελέγχονται από ακραίους μειονοτικούς (Γ. Γκαλήπ, Περβίν Χαϊρουλάχ από την ΠΕΚΕΜ, Μπεκίρ Μουσταφάογλου από τον Σύλλογο Νοτίου Έβρου, Σαμί Τοραμάν πρόεδρο των «Τούρκων Δασκάλων Δ. Θράκης», Μεχμέτ Εμίν από τον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας) κ.ά.

Το συμπέρασμα από τις ομιλίες που έγιναν εκεί είναι ότι, κρίνοντας από τις αντιδράσεις των ακραίων εκφραστών του τουρισμού στη Θράκη, η Ελληνική Πολιτεία κάνει καλά την δουλειά της σε ότι αφορά την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων, αλλά και την προσπάθεια ανάδειξης με αντικειμενικά κριτήρια ιεροδιδασκάλων, οι οποίοι θα είναι εξαρτημένοι από το «μισθολόγιο» του τουρκικού προξενείου και την πολιτική καθοδήγηση των ψευδομουφτήδων.

Με τον Δήμαρχο Αρριανών να εύχεται να «ξαναζήσουμε νέα 29η Ιανουαρίου» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ να δηλώνει ότι «οι άνθρωποι εκείνοι προπιεί να αποτελέσουν παράδειγμα σε εμάς, καθώς κάθε κέρδος που αποκομίζουμε, κερδίζεται με αγώνα…», δεν έλειψαν και εκείνοι, όπως ο Κοράι Χασάν, που έκαναν έκκληση να «κινηθούν όλοι οι μειονοτικοί ενωμένοι σαν μια μπουνιά», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «αν σαν μια δεύτερη 29η Ιανουαρίου συγκεντρωθούμε και κάνουμε μια διαδήλωση, θα πετύχουμε και θα πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας…».

Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, σε μια κινδυνολογική και εμπρηστική ομιλία, αφού ανέφερε ότι οι Έλληνες πήραν «τα τζαμιά, το κήρυγμα, τα σχολεία» τώρα ήρθε η ώρα «να πάρουν και την τιμή των σπιτιών μας, καθώς το μόνο που απέμεινε είναι οι γυναίκες μας και οι άνδρες μας..» Ο Μετέ, όμως, προχώρησε ένα ακόμη βήμα εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τους… Κούρδους, λέγοντας ότι τους ζηλεύει γιατί «ενώ δεν αποτελούν μειονότητα, παίρνουν με το ζόρι τα δικαιώματά τους»… Μεγάλη φιέστα διοργανώθηκε όμως και στο Ιζμίτ του Κοτζάελι όπου guest star ήταν ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου ο οποίος στην ομιλία του κάλεσε τους Δυτικοθρακιώτες να τιμήσουν την επέτειο της 29ης Ιανουαρίου και να «εργάζονται αυθημερόν για να ανταποκριθούν στις ευθύνες που τους κληροδότησε ο Κεμάλ Ατατούρκ, έναντι του μεγάλου τουρκικού έθνους…».

Το μήνυμα του κ. Μουεζίνογλου ήταν ξεκάθαρο και επεκτείνεται και πέραν των ελληνικών συνόρων: «Η Ελλάδα ας κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχει το μεγάλο τουρκικό έθνος και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σας. Τα Βαλκάνια είναι το χέρι και το πόδι της Τουρκίας όπου κι αν βρίσκονται οι ομογενείς μας. Κάθε θλίψη και βάσανό τους, είναι και δικά μας. Με την ενότητα και την ομοψυχία μας, το τουρκικό έθνος θα προσφέρει και πάλι πολιτισμό στον κόσμο..».

Μετά από αυτή την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι ψευδομουφτήδες, οι πρώην βουλευτές Τ. Ματατζή και Α. Φαΐκογλου και άλλοι προσκεκλημένοι από τη Θράκη, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την επαρχία του Κοτζάελι, πραγματοποιήθηκε και… πορεία στους δρόμους της Ιζμίτ, όπου κατατέθηκε στο τέλος στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ…

Κωνσταντίνος Τσάκαλος


Σχολιάστε εδώ