Ανεβαίνει κατηγορία ο Πειραιάς

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι:

1) Εντός των προσεχών ημερών θα παραχωρηθεί η Παγόδα και οι ελεύθεροι χώροι του ΟΛΠ στον δήμο.

2) Θα αρχίσει η κατάρτιση των μελετών για την ανάπλαση της οδού Πειραιώς.

3) Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία υπόγειου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το Νέο Φάληρο με τη νέα περιφερειακή λεωφόρο που οδηγεί από το λιμάνι στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

4) Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ένταξη σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου της υπογειοποίησης των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από το Ν. Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

5) Άμεση έναρξη των απαιτούμενων διεργασιών για εγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου.

6) Οριστικοποίηση της παραχώρησης των 10 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Σακελλίωνα στον δήμο.

7) Ολοκλήρωση της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι το Μικρολίμανο.

8) Οριστική και πλήρη παραχώρηση στον δήμο του παλαιού Σταθμού Λαρίσης του ΟΣΕ στον Άγ. Διονύσιο και του χώρου που καταλαμβάνουν οι γραμμές από τον Άγ. Διονύσιο στη Λεύκα. Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Αντώνη Σαμαρά, που για άλλη μια φορά, βρήκε αρκετό χρόνο, μέσα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να τον αφιερώσει στο μέλλον του Πειραιά και να δώσει οριστικά λύσεις, σε θέματα που δεκαετίες ταλαιπωρούν την πόλη.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του Πειραιά. Ο Πειραιάς δεν θα αργήσει να ξαναβρεί τη χαμένη του αρχοντιά και τη χαμένη του λάμψη».


Σχολιάστε εδώ