24.000.000 πήρε υπουργός σε βαλίτσα!

Δεν έχει -όπως αποδεικνύεται- σταματημό αυτό το πάρτι. Κάθε μέρα βγαίνουν και νέες ιστορίες, και ακόμη φαίνεται να είμαστε στην αρχή…

Ο… εντιμότατος υπασπιστής του Άκη, και όχι μόνο, κ. Κάντας, στην απολογία του είπε ότι ο αντιπρόσωπος κ. Λιακουνάκος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του άφησε ένα σακβουαγιάζ στο οποίο υπήρχαν 600.000 ευρώ!

Προφανώς, με βαλίτσες γινόταν η πληρωμή της μίζας.

Το λέμε γιατί υπάρχει και μια παρόμοια ιστορία με υπουργό και αντιπρόσωπο πολύ σημαντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με γνώστες του τρόπου μεταφοράς των χρημάτων, ο κυρ αντιπρόσωπος πήγε στο γραφείο του υπουργού και του έδωσε μια βαλίτσα που περιείχε ένα… μικρό ποσό, μόλις 24.000.000 ευρώ κολλαριστά! Ασφαλώς για τις προσφερθείσες υπηρεσίες… Δεν μάθαμε αν ήταν προκαταβολή, κάποια δόση ή το υπόλοιπο από κάποιες παραγγελίες… Και ο τρόπος αυτός είναι ο μόνος που δεν αφήνει ίχνη, εκτός κι αν ο εισπράξας κάνει τη… βλακεία να τα βάλει σε τράπεζα.

Μια και αναφερθήκαμε στον Κάντα, πληροφορίες λένε ότι κάποιο λάθος έχει κάνει στην πρόσθεση. Είναι πολύ περισσότερα από τα 17.000.000 ευρώ που πήρε και τα οποία έχει σε τράπεζα στη Σιγκαπούρη και θα τα επιστρέψει, όπως είπε. Ήδη ένα ποσό γύρω στα 7.500.000 ευρώ το έχει φέρει. Κάποιες πληροφορίες υπολογίζουν ότι τα χρήματα που έχει… εισπράξει συνολικά πλησιάζουν τα 40.000.000 ευρώ!

Αντιλαμβάνεται κανείς τι όργιο έχει γίνει και πόσα δισ. ευρώ έχει πληρώσει για… καπέλα η Ελλάδα.

Στο σκαμνί όλες οι εταιρείες που έδωσαν τις μίζες

Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν οι Εισαγγελείς και οι ανακριτές, τόσο από μαρτυρίες και από ομολογίες κατηγορουμένων όσο και από τα έγγραφα στους φακέλους των σχετικών δικογραφιών, προκύπτει ότι οι αντιπρόσωποι των εταιρειών ενεργούσαν κατ’ εντολήν τους, στο πλαίσιο προώθησης – πώλησης του πολεμικού υλικού που παράγουν. Είναι αδιανόητο να μην είχαν ενημέρωση από τους αντιπροσώπους τους για τις επαφές τους με τους πολιτικούς και με τους επικεφαλής και τα μέλη των Επιτροπών για την αγορά εξοπλισμών, όπως και να μη γνώριζαν ότι έπρεπε να… λαδώσουν για να πάρουν την παραγγελία. Και βέβαια τα δεκάδες εκατομμύρια που έδιναν δεν τα πλήρωναν από την τσέπη τους. Τα έβαζε η μαμά εταιρεία στην τελική τιμή και ο λογαριασμός πήγαινε στον τελικό πληρωτή, τον έλληνα πολίτη. Η εταιρεία γνώριζε τα πάντα, τις επαφές που είχε ο αντιπρόσωπος και τα λεφτά που ζητούσαν οι εμπλεκόμενοι για να υπογράψουν. Και σίγουρα ο κύριος εκμαυλιστής είναι η Εταιρεία. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι τις περισσότερες φορές αυτή πρότεινε εξαρχής στον πολιτικό προϊστάμενο και στους από κάτω τα χρήματα που θα έδινε αν επιλεγόταν το δικό της όπλο. Φυσικά, υπάρχει ο νόμος της σιωπής από όλες τις εταιρείες εξοπλισμών και δεν έχει βγει ποτέ καμία να μιλήσει, να πει ότι πήρε η τάδε ανταγωνίστρια εταιρεία τη δουλειά γιατί έδωσε μεγαλύτερη μίζα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Εισαγγελείς και οι ανακριτές που χειρίζονται αυτές τις πολύ κρίσιμες υποθέσεις για τη χώρα και για την επόμενη μέρα, που δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα δυσώδη -τη διαφθορά και το όργιο της κλοπής, που καταχρέωσαν την πατρίδα και την άφησαν ΑΟΠΛΗ-, θα πρέπει να καλέσουν στο Πραιτώριο τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους όλων των ξένων εταιρειών από τις οποίες αγόρασε η Ελλάδα οπλικά συστήματα κάθε είδους από το 1990 μέχρι σήμερα. Και τότε είναι βέβαιο ότι πάρα πολλά στόματα θα ανοίξουν και αρκετά δισ. ευρώ θα επιστρέψουν στο Δημόσιο Ταμείο.

Ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Θεοχαρίδης και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχουν τον λόγο…


Σχολιάστε εδώ