Το επόμενο βήμα, η αποβολή…

Ανάλογες ανησυχίες υπάρχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και στο προεδρείο της Βουλής, που μελετά τρόπους αντιμετώπισης του Ηλ. Κασιδιάρη, της Ελ. Ζαρούλια και των άλλων εναπομεινάντων, εκτός φυλακής, βουλευτών.

Εκτιμούν δε ότι με την επίπληξη, ή ακόμα και την επιβολή προστίμων για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, δεν θα μπορέσουν να τους «αναχαιτίσουν», οπότε η… λύση που μελετάται είναι η αποβολή από την αίθουσα. Κάτι που, όπως είναι φυσικό, δεν θα γίνει δεκτό χωρίς αντιρρήσεις από τους βουλευτές και κατά συνέπεια στη Βουλή προετοιμάζονται για πολλά «θερμά επεισόδια».

Οι φόβοι για έξαρση των προκλήσεων συνδέονται άμεσα με τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Ότι γνωρίζοντας πως πολύ σύντομα κι άλλοι θα πάρουν τον δρόμο προς τις φυλακές, θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν συγκρούσεις σε διάφορα επίπεδα, μεταξύ αυτών και στο Κοινοβούλιο.

Ενδεικτική των προθέσεών τους ήταν και η πρωτοφανής συμπεριφορά της Ελ. Ζαρούλια, την Παρασκευή στη Βουλή, με ύβρεις εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Γεγονός που υποχρέωσε τον προεδρεύοντα εκείνη τη στιγμή Χρ. Μαρκογιαννάκη να της επιβάλει πρόστιμο (μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ