στα ενδότερα των ομάδων

• Αν έχεις προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, τότε μπορείς να ελπίζεις πως θα φτάσεις και σε μία σημαντική διάκριση. Μπορεί να μη σηκώσεις κούπα διότι την ύστατη στιγμή πιάνει τρικυμία τον Πορτογάλο, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί και η πρόκριση στην επόμενη φάση για να πανηγυριστεί ως επιτυχία!

• Ο τραυματισμός του Ραδαμέλ Φαλκάο στενοχώρησε όλο τον κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο, ακόμα και τον Σάντος. Αλλά στην Εθνική το είδαν και ως δώρο που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες κατάληψης μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο και άρα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

• Οι κακές γλώσσες άρχισαν να διαρρέουν στα σόσιαλ μίντια στοιχήματα για το επόμενο θύμα, τον νέο αντίπαλο της Εθνικής που θα τεθεί νοκ άουτ εξ αιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού. Με τον Ντιντιέ Ντρογμπά, τον Γιάγια Τουρέ, τον Τζέιμς Ροντρίγκεζ, τον Κεϊσούκε Χόντα και τον Σίνσι Καγκάβα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων για παρέα στον Φαλκάο.

• Αίσθηση, πάντως, έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η κίνηση των παικτών της Ατλέτικο Μαδρίτης να βγάλουν μπλουζάκια που αναφέρουν πάνω «κουράγιο τίγρη» παρά τη φυγή του Κολομβιανού για το Μόντε Κάρλο και τη Μονακό. Στη Μαδρίτη τίμησαν τις στιγμές που έζησαν με τον Φαλκάο κατά τη διετή παρουσία του στο ρόστερ της Ατλέτικο.

• Ο Σάντος, βέβαια, αποφεύγει να ασχοληθεί με τις κακοτυχίες των αντιπάλων μας, αλλά κι εκείνος χαμογελάει όταν ακούει ότι το άστρο του βοηθά στην εξουδετέρωση όσων απειλούν την Εθνική ομάδα. Μόνο με τις διαρροές ότι συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του διαφωνεί και δυσφορεί ο Πορτογάλος τεχνικός.

• Εκνευρίζεται όταν του μεταφέρουν τις αισιόδοξες δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή για ανανέωση της συνεργασίας τους. Ερμηνεύει ως άσκηση έμμεσης πίεσης ο Πορτογάλος την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ και δυσφορεί σε όλους τους συνεργάτες του.

• Όπως δυσφορεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπερπροβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετέφερε στους συνεργάτες του τη δυσαρέσκειά του επειδή τα ΜΜΕ προβάλλουν τις ενέργειες ενός παράγοντα με πολλά ανοικτά μέτωπα και μίας ομάδας που έχει ξεχάσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της με συνέπεια να διασύρονται άτομα με τεράστια προσφορά, όπως ο Θωμάς Μαύρος.

• Στη Θεσσαλονίκη η σκληρή κριτική που δέχθηκε ο Χουμπ Στέφενς για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο άνοιξε νέο κεφάλαιο με υποψηφιότητες για τη διαδοχή του. Με τον Άγγελο Αναστασιάδη να εμφανίζεται για άλλη μια φορά ως το φαβορί μέχρι που ήρθε το 5-1 επί του Ηρακλή στο κύπελλο για να αποκαταστήσει την ηρεμία στον «δικέφαλο».

• Ο Ολλανδός τεχνικός είδε παίκτες όπως ο Έργκους Κάτσε και ο Μάαρτεν Μάρτενς να τον δικαιώνουν απόλυτα με την απόδοσή τους εναντίον του «γηραιού». Ειδικά για τον αλβανό μεσοεπιθετικό ο Στέφενς ανησυχούσε επειδή τον είχαν προειδοποιήσει πώς ελλόχευε ο κίνδυνος για να διχαστεί η εξέδρα.

• Ο Κάτσε, όμως, τα πήγε εξαιρετικά στον αγώνα με τον Ηρακλή και, με την κατάλληλη επικοινωνιακή προσέγγιση, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την επιμονή του να τον επαναφέρει στην ομάδα. Τα πράγματα θα μπερδευτούν για τον Στέφενς όταν θα υποχρεωθεί να μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα στους δύο προαναφερθέντες και στον Τζιόλη, τον Νίνη, τον Λούκας και τον Βούκιτς.

• Οι αυξημένες υποχρεώσεις του «δικέφαλου» μπορούν να συντελέσουν στη διατήρηση των ισορροπιών μέσα στα αποδυτήρια. Ειδικά από τη στιγμή που τα νέα αποκτήματα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ!

• Η αδυναμία του να βρει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια του ΠΑΣ υποχρέωσαν τον Σάκη Τσιώλη σε διαζύγιο με την ομάδα της Ηπείρου. Για πρώτη φορά στην καριέρα του αποχωρεί ο Καρδιτσιώτης τεχνικός από δύο ομάδες μέσα στην ίδια περίοδο.

• Ο Τσιώλης την πάτησε επειδή πίστεψε τον Γιώργο Χριστοβασίλη και παράλληλα διότι απέτυχε να κερδίσει την εκτίμηση των παικτών του. Η αδυναμία ελέγχου των αποδυτηρίων, πάντως, είχε τις ρίζες της στα σχόλια που γίνονταν για το σότο που σέρβιρε στον Τσιώλη ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

• Είναι μεγάλη υπόθεση για κάθε προπονητή να γνωρίζουν οι παίκτες του ότι τον σέβεται και τον υπολογίζει ο εργοδότης του.
Ή έστω ότι τον φοβάται, διότι αυτόματα αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή προσωπικότητα.

• Ο Τσιώλης, όμως, απέτυχε και έτσι όταν χρειάστηκε να ζητήσει από τους παίκτες του ΠΑΣ να κάνουν την υπέρβαση, το συμπέρασμα που έβγαλε τον οδήγησε στην πόρτα εξόδου. Του κόστισε ακριβά το γεγονός πως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να εμπνεύσει ποδοσφαιριστές, με τους οποίους ζούσε μαζί τους τις μισές ώρες της ημέρας.

• Για τον πάγκο του ΠΑΣ έπαιξε δυνατά και ο Γιάννης Πετράκης, μία υποψηφιότητα που ξάφνιασε πολύ κόσμο, διότι στα Γιάννινα έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τους Κρητικούς από τη χρονιά του μπαράζ με τον ΟΦΗ. Αλλά όπως έλεγε στενός συνεργάτης του Χριστοβασίλη «τέτοια ώρα, τέτοια λόγια».

• Ο πρόεδρος του ΠΑΣ έχει στριμωχθεί πολύ στο οικονομικό κομμάτι και γι’ αυτό επέτρεψε τη μεταγραφή του Κολοβέτσιου στην ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της περιόδου. Εξάντλησε, βέβαια, πρώτα κάθε περιθώριο για συνεργασία με τον Ολυμπιακό, αλλά όταν διαπίστωσε ότι οι «ερυθρόλευκοι» αδιαφορούσαν για τον 22χρονο στόπερ, ο Χριστοβασίλης στράφηκε στον Μελισσανίδη που αποδεδειγμένα ήθελε τον παίκτη.

• Η συνεργασία του ΠΑΣ με την «Ένωση» εκνεύρισε πολύ κόσμο στον Ολυμπιακό, διότι θεωρούσαν τον Χριστοβασίλη έναν από τους πλέον ευνοημένους παράγοντες και γι’ αυτό θύμιζαν τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πήγαν δανεικοί στα Γιάννινα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, αλλά και κάποιες επιπλέον διευκολύνσεις στην ομάδα της Ηπείρου.

• Είναι σαφές ότι ο Χριστοβασίλης μπήκε πλέον στη μαύρη λίστα και δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι από δω και πέρα, αφού εκτός των άλλων θα ‘χει απέναντί του τον Ολυμπιακό. Αλλά όπως τον έχουν διαβεβαιώσει οι νέοι φίλοι του, μαζί τους δεν υπάρχει κάτι για να φοβάται.


Σχολιάστε εδώ