Με όπλο τον φόβο ξιφουλκεί η ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η επιλογή της πόλωσης, με το σκεπτικό ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι της παράταξης, δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, ενώ οι ψηφοφόροι απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης έχουν αποστασιοποιηθεί και δεν συγκινούνται εύκολα με τον «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον τα θέματα που επιλέγουν στη Λ. Συγγρού να αναδείξουν προκειμένου να πλήξουν τον Αλ. Τσίπρα και τα άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου προκαλούν τη δυσφορία ακόμη και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν είναι δυνατόν το 2014 να κάνουμε αντιπαράθεση με όρους της δεκαετίας του ’80», λένε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όσο συνεχίζουμε τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα για την παράταξη».

Αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν αντιρρήσεις, αλλά κι επιφυλάξεις για τη διάσταση που έδωσε η Λ. Συγγρού στα «περί αθεΐας» του Αλ. Τσίπρα, είτε διότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση είναι αναχρονιστική είτε διότι «ο κόσμος έχει σοβαρότερα θέματα ν’ ασχοληθεί από το αν πιστεύει ή όχι και σε ποιον θεό ο Τσίπρας». Ο Άρ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε και δημόσια τις αντιρρήσεις του, προκαλώντας τη δυσφορία και του Μεγάρου Μαξίμου. Πάντως από τη Λ. Συγγρού επιμένουν ότι πρόκειται για μείζον ζήτημα, διότι έχει να κάνει με την πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Εκκλησίας αν και όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν», επιμένουν από τη Λ. Συγγρού, έχοντας ενδεχομένως στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα «εκθέσουν» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στους θρησκευόμενους ψηφοφόρους που θα τον δουν ως… «απειλή» για την ορθοδοξία! «Πέρασε η εποχή που ο κόσμος ψήφιζε με τέτοιου είδους κριτήρια», επιμένουν οι διαφωνούντες.

Αντιρρήσεις εκφράζονται και για την απόφαση του κόμματος να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τρομοκρατίας. Ότι δίνονται υπερβολικές διαστάσεις σε ασήμαντες λεπτομέρειες, ενώ διογκώνονται αδικαιολόγητα γεγονότα περιορισμένης σημασίας. Εντύπωση προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας η ανακοίνωση που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες η Λ. Συγγρού και στην οποία διατύπωνε το ερώτημα αν «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει γραμμή από τον Αλ. Γιωτόπουλο ή του δίνει γραμμή». Αφορμή στάθηκαν οι αιχμές της Κουμουνδούρου για τους χειρισμούς που έγιναν ώστε ο Χρ. Ξηρός να αποδράσει και να μην επιστρέψει στις φυλακές μετά τη λήξη της εννιαήμερης άδειάς του. Ο φερόμενος και ως ηγέτης της «17 Νοέμβρη» είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι ο Χρ. Ξηρός απέδρασε με την… άδεια της κυβέρνησης και της ΕΥΠ. Η επιμονή της Λ. Συγγρού να προσπαθεί να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή μεμονωμένα στελέχη του με την εγχώρια τρομοκρατία έχει ένα βασικό στόχο: Να προκαλέσει την ανησυχία μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας που αποστρέφεται την τρομοκρατία και κάθε είδους ακραία μορφή δράσης. Στοχεύει με άλλα λόγια στις ψήφους των νοικοκυραίων. Η προσπάθειά της αυτή προσκρούει σε ένα υψηλό εμπόδιο: Στο ότι ο Χρ. Ξηρός απέδρασε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ