Κατεβάζει τη Λιάνα Κανέλλη στην Αθήνα το ΚΚΕ!

Είναι ο Κώστας Μίχαλος, ένας άνθρωπος της Αγοράς, πολύ εργατικός, πρόεδρος για χρόνια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με γνώση και εμπειρία του κρατικού μηχανισμού, έχοντας θητεύσει ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει τον πρώτο δήμο της χώρας με πολύ μεγάλες πιθανότητες εκλογής, παρά την απογοήτευση και την αντίδραση που έχει προκαλέσει η σκληρή λιτότητα. Να σημειωθεί ότι στα ονόματα που είχαν παίξει για τον Δήμο της Αθήνας ήταν αυτά της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη (που εξ’ αρχής αρνήθηκε), της Φωτεινής Πιπιλή και του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη.

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος ή ποια θα είναι στη μάχη για τον Δήμο της Αθήνας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει δηλώσει ότι το πόστο δεν την ενδιαφέρει.

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Με τον… οδοστρωτήρα, την Λιάνα Κανέλλη, θα μπει στη μάχη και ήδη υπάρχουν δημοσκοπήσεις που λένε ότι είναι το μεγάλο φαβορί. Στην περίπτωση, δε, που οι Αθηναίοι σκεφτούν να κάνουν την ανατροπή, με πρόσωπο που δεν είναι ακραίο στις αντιλήψεις και μπορεί να αλλάξει πολλά, τότε τίποτε δεν αποκλείεται.

Από τη Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρα τα πράγματα από καιρό. Πριν προφυλακισθεί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει ότι υποψήφιος για την Αθήνα θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, αν δεν αποφασίσει άλλα η Δικαιοσύνη ή τα κυβερνητικά τερτίπια… Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Κούζουλου στον Πειραιά και χθες αναμενόταν η ανακοίνωση των υποψηφίων και στους υπόλοιπους δήμους συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Αθηναίων.

Στη Θεσσαλονίκη σίγουρο είναι αφενός ότι ο Μπουτάρης θα επιχειρήσει να επανεκλεγεί και αφετέρου ότι η ΝΔ θα έχει δικό της υποψήφιο, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει σε κάποιον.

Σγουρός με αντίπαλο τη ΝΔ

Στη βάση ότι η ΝΔ, όπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο, δεν θα κατέβει στις περιφέρειες και στους δήμους με κοινούς υποψήφιους στην Αττική, αντίθετα, θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο, στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Αν και πρώτη επιλογή θα είναι, ίσως, υποψήφιος που έχει ήδη περάσει από την Αυτοδιοίκηση. Εδώ παίζουν τα ονόματα των νυν δημάρχων: Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη και Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, με επικρατέστερο τον πρώτο. Επίσης, γίνεται κουβέντα να κατέβει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να είναι θετικός.

Ξεκάθαρο είναι το τοπίο στη Συγγρού για τις άλλες περιφέρειες. Ο νέος γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμίκος έχει προχωρήσει παρά πολύ τις διαδικασίες και ήδη έχει κλείσει η Περιφέρεια Κρήτης όπου υποψήφιος θα είναι ο Σεραφείμ Τσόκας, νυν γενικός γραμματέας Ανάπτυξης. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -κατά 90%- ο νυν, Πέτρος Τατούλης, σ’ αυτήν της Στερεάς Ελλάδος ο Κωστής Μπακογιάννης και στην Θεσσαλίας ο νυν Κώστας Αγοραστός, στην Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με αντίπαλο τον ανεξάρτητο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη, στην Ηπείρου ο Αλέκος Καχριμάνης και στην Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και στη Βορείου Αιγαίου η πρώην βουλευτής Χριστίνα Καλογήρου.

Στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον δικό του άνθρωπο, τον διαχρονικό και πετυχημένο Γιάννη Μαχαιρίδη που είναι σήμερα, όπως και στην Κρήτη τον Αρναουτάκη και στην Ανατολική Μακεδονία τον Γιαννακίδη και στην Αττική τον Γιάννη Σγουρό, ενώ είναι άγνωστο αν στην Στερεά Ελλάδα θα είναι και πάλι υποψήφιος ο νυν κ. Περγαντάς, ο οποίος λέγεται ότι δεν πάει καλά.


Σχολιάστε εδώ