ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ

Στην ουσία τους καλεί να μποϋκοτάρουν το δημόσιο σχολείο.
Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου είπαμε…

***

Διά της πλαγίας…

Από την άλλη, ο πρόεδρος του τουρκοκόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς πήρε τα βουνά για να… κάνει τη δουλειά του. Επισκεπτόμενος χωριό της περιοχής, συναντήθηκε αρχικά με τη νεολαία κι αφού έκανε πρόλογο όσον αφορά την οικονομική κρίση, μπήκε στη συνέχεια στο «ψητό» χαρακτηρίζοντας «μεγάλο χτύπημα στη θρησκευτική ελευθερία» την εφαρμογή του νόμου. Ο ίδιος δεν ακολούθησε τη χοντροκοπιά του Ζεϊμπέκ, αλλά ζήτησε, έμμεσα, από τους νέους ανυπακοή στην ελληνική Πολιτεία, λέγοντας πως «όταν αυτά γίνονται σε μια δημοκρατική χώρα, και δη προεδρεύουσα της ΕΕ, οι άνθρωποι πλέον δεν πρέπει να πιστεύουν ούτε σε δικαιοσύνη, ούτε σε νόμους, ούτε σε συμφωνίες…».

***

Και ευρωπαϊκή εσάνς…

Ο Τσαβούς, βεβαίως, δεν σταμάτησε εκεί αλλά «περιποιήθηκε» και την ΕΕ επισημαίνοντας πως… «δυσκολεύεται να κατανοήσει πως η ΕΕ, που δεν ξεχνά να θέτει συχνά το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης –απέναντι σε μια χώρα μέλος– φέρεται σαν να μη υπάρχει η μειονότητα, η οποία μάλιστα στερείται –καίτοι δικαιούται– τα βακούφια, τα σχολεία, τις μουφτείες και τους ιμάμηδές της. Οι σχετικές με την εθνική μας ταυτότητα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι φανερές». Ανέφερε επίσης: «Είναι πολύ ανησυχητικό πως, παρόλα αυτά, μια χώρα της ΕΕ που δεν διασφαλίζει την ανάρτηση των πινακίδων (σημ: εννοεί τα παράνομα σωματεία) υποβάλλει μόνο μονόπλευρα αιτήματα».

***

Είναι πολλά τα λεφτά

Το ξεσάλωμά τους δεν έχει όριο και θα συνεχιστεί όσο η επίσημη ελληνική Πολιτεία συνεχίζει ακλόνητα να θέτει σε εφαρμογή τον νόμο περί των ιεροδιδασκάλων. Όσο το καθεστώς αντιλαμβάνεται ότι χάνει το παιχνίδι τόσο θα αντιδρά με χυδαιότητα. Άλλωστε, είναι και τα λεφτά πολλά, πάρα πολλά. Κι άντε να ψάχνεις δουλειά εν καιρώ κρίσης…

***

ΑΝΕΛ

«Η εφαρμογή του νόμου περί ιεροδιδασκάλων στη Θράκη έχει προκαλέσει έναν πανικό στην προξενική (και φορτωμένη με εκατομμύρια μαύρο χρήμα) αντιπροσωπεία της Άγκυρας». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει αναλάβει τον τομέα των εθνικών θεμάτων στην κοινοβουλευτική του δράση. «Η προξενική αντιπροσωπεία αντελήφθη ότι σταδιακά χάνει την αντεθνική εισβολή της στο ελληνικό σύστημα παιδείας στη Θράκη, πού ήταν χρόνια τώρα για τους τουρκοπράκτορες μία από τις πύλες απόπειρας αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας και των συνοριακών γραμμών αυτής της ακριτικής περιοχής. Οι πρόσφατες αλλεπάλληλες συντονισμένες δράσεις βουλευτών, αυτοδιοικητικών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν επικίνδυνους χειρισμούς που δεν επιτρέπεται να αφήνει την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στον περίεργο ρόλο του σιωπηρού θεατή», επισημαίνει ο βουλευτής.


Σχολιάστε εδώ