Επί της ουσίας, μηδέν εις το πηλίκον

Με μια απαράδεκτη επίθεση εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή του «Έθνους» και του Mega στην Ουάσινγκτον, ο πρώην βουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή από τις σημαντικές αποκαλύψεις του δημοσιογράφου σχετικά με την άρνηση του Γ. Παπανδρέου να συζητήσει το «κούρεμα» του χρέους ήδη από το 2010, όπως είχε ζητήσει το ΔΝΤ.

Ο Σ. Ξυνίδης ενοχλημένος από το δημοσίευμα έγραψε στο Twitter: «Η περίφημη φερεγγυότητα και πληροφόρηση του κ. Ιγνατίου σε τι συνίσταται εκτός των στενότατων σχέσεών του με τον αμερικάνικο παράγοντα;», κάνοντας απαράδεκτους υπαινιγμούς για σχέσεις του Μ. Ιγνατίου με αμερικανικές υπηρεσίες, πιστός στη γνωστή τακτική πολλών εκ των κηπουρών του ΓΑΠ, που ανακάλυπταν θεωρίες συνωμοσίας για να δικαιολογήσουν την παράδοση της χώρας αμαχητί στο ΔΝΤ.

Η απαράδεκτη αυτή επίθεση του Σ. Ξυνίδη εναντίον του δημοσιογράφου προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, με σχόλια στο διαδίκτυο, με ολοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους», που απαντούσε στον κ. Ξυνίδη και έκανε ειδικές αναφορές στην πορεία του, με εκπομπές στο Mega, αλλά και με άρθρο του ίδιου του διευθυντή του σταθμού Χ. Παναγιωτόπουλου.

Παρά την προσπάθεια συκοφάντησης του Μ. Ιγνατίου, κανένας από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, που μέσω Γ. Ελενόπουλου είχε σπεύσει να βγάλει μακροσκελή δήλωση, δεν απάντησε επί της ουσίας των όσων αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, που δεν βασίζονταν απλώς σε πληροφορίες αλλά σε συγκεκριμένο απόρρητο έγγραφο – πρακτικό συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση για «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, που ζητούσε επίμονα το ΔΝΤ, έως και τον Οκτώβριο του 2010. Στο γεγονός ότι το χρέος δεν «κουρεύτηκε» στην αρχή του προγράμματος αποδίδει το ΔΝΤ σε μεγάλο βαθμό την αποτυχία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Ελλάδας και τη σημερινή κατάσταση…


Σχολιάστε εδώ