Βάτσικα – Γριβέας: Τι χαρτιά κρατάνε και ποιους έχουν στο χέρι…

Ας δούμε, λοιπόν, μια άλλη πτυχή του επιτυχημένου και φυγόδικου πλέον ζευγαριού. Ένα στόρι που δεν ξεκίνησε από το εξωτερικό αλλά από εδώ, από τη χώρα των μόνιμων κορόιδων. Κι εμείς έτσι θα ξεκινήσουμε. ΦΕΚ και στοιχεία από την Ελλάδα πρέπει να ψάξουν οι Εισαγγελείς και μετά να πάνε και έξω.

Η κ. Βάτσικα κάπου το ’92 έφτιαξε μια εταιρεία και μετέπειτα γνώρισε τον Κυριάκο. Ερωτεύτηκαν το χρήμα και ερωτεύτηκαν και μεταξύ τους. Εκείνη γεννήθηκε το 1960, εκείνος το 1964. Εκείνος ήταν γιος χωροφύλακα από τη Μάνη, του Νίκου, που υπηρέτησε και σε κάποιου υπουργού τη φρουρά. Ίσως, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, ήταν στη φρουρά του μακαρίτη του υπουργού Στράτου. Εκείνη γεννήθηκε στην Κόρινθο, ενώ τα άλλα δύο αδέλφια της γεννήθηκαν σε ένα χωριό της Λιβαδειάς. Αυτά, βέβαια, δεν είναι το ζητούμενο ούτε η ουσία. Οφείλουμε όμως να δούμε πάνω – κάτω το στόρι αυτού του ζευγαριού, που θα μας απασχολήσει εντονότερα εάν ποτέ επιστρέψει. Πολλοί λένε ότι θα αναγκαστούν να γυρίσουν, γιατί έχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Άλλοι λένε ότι δεν θα γυρίσουν. Μετά τη σύλληψη του ζεύγους στο Λονδίνο, όσο και να ακούγεται σημαντική αυτή η εξέλιξη, η κατάσταση εξακολουθεί να μην είναι και τόσο εύκολη, γιατί αφενός οι Άγγλοι δεν έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν και αφετέρου είναι δύσκολη υπόθεση η έκδοση και η παράδοση κατηγορουμένων σε άλλες χώρες από τη Μεγάλη Βρετανία. Οπότε τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά και βέβαια κανείς δεν ξέρει τι στοιχεία έχει το ζεύγος, αν έχει, και ποιους μπορεί να κρατάει στο χέρι, αν κρατάει, όπως και πού το συμφέρει περισσότερο να δικαστεί. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν και αγγλικό διαβατήριο, κάτι που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Και φυσικά δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα ότι επιθυμούν να γυρίσουν στην Ελλάδα και να δικαστούν εδώ, γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα γίνει με τις επικείμενες αλλαγές που προωθούνται για τις προφυλακίσεις, οπότε ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Και όσοι ανησυχούν στην Ελλάδα δεν θα ησυχάσουν σύντομα, διότι το ζεύγος είχε υψηλότατες διασυνδέσεις και ήταν μπλεγμένο σε μεγάλα κόλπα, ενώ είχε και πολλούς υπαλλήλους, και μάλιστα συζύγους κορυφαίων παραγόντων, όπως λέει η πιάτσα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η εργασία είναι κάτι ένοχο ή μεμπτό, προς Θεού, αλλά κανείς δεν ξέρει τι έχει γίνει και τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον…

Όμως θα ξαναγυρίσω στην Ελλάδα και θα αρχίσω να ξετυλίγω το κουβάρι των εταιρειών που ίδρυσε ή συμμετείχε το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα. Ο Κούλης, όπως τον έλεγαν χαϊδευτικά, και η Τασούλα, όπως αρεσκόταν να την αποκαλούν η κυρία. Τα ΑΡΜΑΕ, κοινώς οι αριθμοί μητρώου των εταιρειών που είχαν στην Ελλάδα, είναι τα εξής (μπορεί να υπάρχουν κι άλλες εταιρείες, που δεν τις βρήκαμε με την πρώτη ματιά):

1. 60.219
2. 53.673
3. 66.139
4. 68.479
5. 51.438
6. 66.200
7. 25.220
8. Modesco Holdings Co Limited, ΦΕΚ 10961 27/8/2004, offshore εταιρεία της Κύπρου, με υποκατάστημα στην Ελλάδα, για αξιοποίηση έκτασης που βρίσκεται στα Γιάννενα.
9. 40.586
10. 53.248.

Οι παραπάνω εταιρείες είναι σχεδόν όλες ΑΕ και συμμετέχουν κι άλλα πρόσωπα στα ΔΣ. Επειδή οι εταίροι μπορεί να μην έχουν σχέση με τα πρόσωπα που είναι στο ΔΣ, καλό θα είναι η Δικαιοσύνη να ψάξει προς όλες τις κατευθύνσεις και όλα τα πρόσωπα. Άλλωστε οι αποφάσεις παίρνονται από το ΔΣ είτε για δανειοδοτήσεις είτε για άλλα θέματα. Δεν σημαίνει ότι είναι μεμπτό να συμμετέχεις στο ΔΣ μιας εταιρείας, δεν είναι συλλογική ή εταιρική ευθύνη, πάντως κάτι θα γνωρίζουν και καλό θα είναι να ψαχθούν όλες οι πτυχές και όλα τα πρόσωπα. Που να πάρει ο διάολος, κάτι θα είχαν ακούσει… Και αυτό που άκουσαν τότε μπορεί να είναι χρήσιμο στη Δικαιοσύνη σήμερα. Όπως οφείλει η Δικαιοσύνη να ψάξει και από ποιες άλλες τράπεζες έπαιρναν δάνεια, αν πήραν. Να ψάξει η Δικαιοσύνη αν και άλλες εταιρείες που είχε το ζεύγος Βάτσικα – Γριβέα ή συμμετείχε σε αυτές έπαιρναν κρατικές δουλειές, όπως και από πού αλλού έπαιρναν δουλειές. Αν έχουν σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ πρόσωπα που μπορεί να είναι συνεταίροι ή συμμετέχουν σε κοινά ΔΣ εταιρειών. Η Δικαιοσύνη οφείλει να τα ψάξει όλα και όλους.

Δεν υπάρχει, ξαναλέμε, ούτε εταιρική ευθύνη ούτε συλλογική ευθύνη. Υπάρχει Δικαιοσύνη και υπάρχει και η αθωότητα ως τεκμήριο μέχρι να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Όμως όλοι ψαχνόμαστε και όλοι γνωριζόμαστε. Οφείλουμε τούτη την ώρα, που η χώρα περνάει τη μεγαλύτερη κοινωνική, οικονομική, πολιτική και επισιτιστική κρίση, να δώσουμε στον κόσμο την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει και η Δικαιοσύνη είναι το πιο φωτεινό παράδειγμα.

Πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι η συμμετοχή άλλων σε ΔΣ εταιρειών του ζεύγους δεν σημαίνει ενοχή, όπως και άλλες εταιρείες στις οποίες συμμετείχε το ζεύγος δεν είναι κατ’ ανάγκη ένοχες ούτε και η λειτουργία τους μεμπτή. Οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στο ζεύγος επειδή ακριβώς φυγοδικεί αλλά και να αποσυνδέσουμε τις άλλες εταιρείες από τις όποιες άνομες πράξεις αποδοθούν στο ζεύγος από τη Δικαιοσύνη. Εμείς απλώς καταγράψαμε τις εταιρείες που βρίσκονται στα ΦΕΚ της ελληνικής Πολιτείας και στις οποίες συμμετέχουν ο κ. Γριβέας και η κ. Βάτσικα. Τα υπόλοιπα είναι θέματα που θα τα εξετάσει η Δικαιοσύνη. Ο χρόνος θα δείξει τι έχει συμβεί. Πάντως, τα ΦΕΚ είναι ΕΔΩ.


Σχολιάστε εδώ