Αποπροσανατολιστική η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά το ΚΚΕ

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, συστηματικά το τελευταίο διάστημα, αστικές πολιτικές δυνάμεις, διάφοροι αναλυτές και Μέσα Ενημέρωσης βάζουν το λιθαράκι τους για να χτίσουν ένα τείχος αποπροσανατολισμού αλλά ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν τον λαό.

Σημειώνουν ότι στην πολιτική αντιπαράθεση κυριαρχεί η αποπροσανατολιστική κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει επιχειρήματα όπως ποιος υιοθετεί τρομοκράτες, ποιος τους αφήνει ελεύθερους, ποιος πιστεύει και ποιος όχι στον Θεό και με αλληλοκατηγορίες για ακραίους, τρομοκράτες, χουντικούς κ.ά.

Στον Περισσό εκτιμούν βάσιμα ότι με αυτού του είδους την αντιπαράθεση θα πορευτούμε προς τις εκλογές και οργανώνοντας την άμυνα στην επερχόμενη μεγάλη πόλωση που θα συμπιέσει και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ τονίζουν ότι δύο κόμματα του νέου δικομματισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) θέλουν να σπρώξουν κάτω από το χαλί όλες τις πτυχές που αναδεικνύουν το κοινό στρατηγικό πλαίσιο ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα που διεκδικούν την «αστική διακυβέρνηση».

Με βάση την ανάλυση που κάνουν στο ΚΚΕ, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, παρά τον καβγά τους, υπηρετούν τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από τη στήριξη της εξόδου από την κρίση μέσω μιας ενδεχόμενης καπιταλιστικής ανάπτυξης και ως εκ τούτου η σημερινή συγκυρία δεν είναι η καλύτερη δυνατή για να ξεσκεπαστούν τα μάτια του λαού.

Σχετικά δε με την «τρομολαγνεία» που αναβίωσε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την απόδραση Ξηρού, τονίζουν ότι η υπόθεση της τρομοκρατίας έχει και σημαντικές πλευρές και διαστάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και γενικότερα το λαϊκό κίνημα και θέτουν το ερώτημα ποιον υπηρετεί η συζήτηση για «αναβίωση της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζουν ότι η ιστορική εμπειρία και στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς έχει δείξει ότι προβοκάτορες-τρομοκράτες έχουν σχέση ή αξιοποιούνται από μηχανισμούς και μυστικές υπηρεσίες και ξεκαθαρίζουν ότι αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που δήθεν επικαλούνται, δηλαδή τα προβλήματα του λαού, τους αγώνες του και την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Είναι ξεκάθαρη στην εκτίμηση ότι η προβοκατόρικη δράση τέτοιων οργανώσεων χρησιμοποιείται για να αφοπλιστεί το κίνημα και η οργάνωση των αγώνων, για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη, να παραλύσουν οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις και να μη σηκώσουν κεφάλι απέναντι στον πραγματικό εχθρό που είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το ΚΚΕ, τονίζουν, συνεχίζει να συζητά, να δρα και να βρίσκεται καθημερινά εκεί που οι εργαζόμενοι παλεύουν να επιβιώσουν, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και τις πολιτικές της διαχείρισής της, αποκαλύπτει τα όποια σχέδια αποπροσανατολισμού και στέκεται δίπλα στις λαϊκές οικογένειες που είναι αντιμέτωπες με τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και δείχνει τον πραγματικό δρόμο για να υπάρξει απάντηση από τον ίδιο τον λαό με όρους μαζικής δράσης στα καθημερινά οξυμμένα προβλήματα.

Ο Περισσός, όλο το επόμενο διάστημα, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα συνεχίσει όχι μόνο να ταυτίζει τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά, ειδικά για την Κουμουνδούρου, θα συνεχίσει την πολεμική προκειμένου να στεγανοποιήσει τους ψηφοφόρους του οι οποίοι, όπως φάνηκε και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, «ακούνε» τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έσπευσε να εξάγει και στην Ευρώπη την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού σε χαιρετισμό του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας είπε στους εκεί συντρόφους του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό και όχι ανατροπής του και επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα».


Σχολιάστε εδώ