Αιχμές

Μιας εξουσίας που μοναδικό της μέλημα είναι να αποτρέψει την κρίση του ξεζουμισμένου οικονομικά λαού στις πάσης φύσεως κάλπες.

Και μια και το ʼφερε η κουβέντα, τονίζω ότι η αποχή, το λευκό και το άκυρο θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ. Δικαίωμα του κάθε σκεπτόμενου πολίτη αλλά και του μη σκεπτόμενου ατόμου είναι να ψηφίσει όποιο κόμμα, ή απόκομμα, επιθυμεί. Ακόμα και τους «58», οι οποίοι, παρά τις διαψεύσεις ότι δεν πρόκειται να μετεξελιχθούν σε νέο κόμμα, ανακοίνωσαν ήδη το όνομά του: «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη»! Την προαναγγελία της… Παράταξης έκανε την Τρίτη ο καθηγητής κ. Γ. Βούλγαρης, δηλώνοντας ότι θα είναι «παράταξη πολιτών και όχι κομματικών μηχανισμών» για να μη δυσαρεστήσει το ΠΑΣΟΚ! Μεσοβέζικα, δηλαδή πράγματα πασίγνωστων και φθαρμένων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ώμνυαν στο Μνημόνιο… Δεν χρειάζεται να καταναλώσει κανείς φαιά ουσία για να αντιληφθεί ότι θα διαδραματίσουν ρόλο ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ απέναντι σε κόμμα που το τρέμουν, όπως ακριβώς και ο Σαμαράς. Πάντως θεωρώ απείρως προτιμότερη την ψήφο υπέρ τους από την αποχή, το λευκό ή το άκυρο, για να εξηγούμαστε, διότι η αποχή και το λευκό βρίσκονται ακόμα στο ανατριχιαστικό 10% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις! (Ελπίζω μέσα στο 10% να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος.)

Απόλυτος εχθρός για τους εν Ελλάδι κρατούντες είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιʼ αυτό και τον πολεμούν με κάθε θεμιτό και κυρίως ΑΘΕΜΙΤΟ μέσο. Με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού –ενός ψυχρού δολοφόνου που θεωρεί τον εαυτό του τιμωρό του συστήματος και… σωτήρα του τόπου– ξιφούλκησαν οι παρανοϊκοί εκπρόσωποι της ΝΔ, ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία! Κι αυτό όταν αποδεδειγμένα το κόμμα αυτό βδελύσσεται την τρομοκρατία και έχει καταδικάσει εξαρχής ορισμένες ανθυποτρομοκρατικές ενέργειες νεαρών μελών και υποστηρικτών του, πραγματοποιηθείσες μάλιστα κατόπιν προκλήσεων (με χημικά, βόμβες κρότου-λάμψης και τα τοιαύτα) της Αστυνομίας.

Το αντιΣΥΡΙΖικό παραλήρημα εμπλουτίστηκε εσχάτως με τα φληναφήματα περί αθεΐας του Τσίπρα. Πρόκειται για φαιδρεπίφαιδρα ξεράσματα. Το θρησκευτικό συναίσθημα έχει να κάνει μόνο με την ατομική συνείδηση του καθενός. Η συγκεκριμένη πίστη έχει δύο σκέλη: Πίστη στον ΘΕΟ και πίστη σε ένα ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΝ. Δύο σκέλη που είναι ουσιαστικά ταυτόσημα. Από την άλλη μεριά, άλλο θρησκεία και άλλο θρησκοληψία. Εξάλλου οι περισσότεροι πόλεμοι της γνωστής Ιστορίας, όχι φυσικά της προϊστορικής περιόδου, είχαν ως αίτιο τη θρησκεία. Το κατά Μαρξ «όπιο των λαών».

Εικάζω ότι ο Τσίπρας είναι πιο κοντά στον Μαρξ. Πιστεύει, όμως, στην ύπαρξη ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΝΤΟΣ. Ερωτώ: Πόσοι πιστεύουν στην Παλαιά Διαθήκη με τα φρικαλέα εγκλήματα που περιέχει; Ή στον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης που έπλασε με χώμα τον Αδάμ, έκοψε από το πλευρό του ένα κομμάτι για να πλάσει την Εύα και μετά τους έδωσε πνοή μʼ ένα φύσημα και τους έκανε ανθρώπους;

Γελάω με τον εαυτό μου που τα έγραψε αυτά και προχωρώ αισχυνόμενος. Σημασία ως προς τον Τσίπρα έχει ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος και ότι συνδιαλέγεται με υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους της Εκκλησίας, όπως τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Συζητήσεις που διεξήχθησαν με ειλικρίνεια και, παρά τις πιθανολογούμενες διαφωνίες, υπήρξαν εποικοδομητικές.

Το θλιβερό σκηνικό στην Ελλάδα δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Οι γαντζωμένοι στην εξουσία κυβερνώντες –με άσφαιρα όπλα τον κυνικά ψευδέστατο Στουρνάρα και τα (με τιμητικές εξαιρέσεις) εξωνημένα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την αλήθεια συνειδητά– θα εξακολουθήσουν να εκτοξεύουν εξωπραγματικές κατηγορίες εναντίον εκείνων που ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΠΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Αλλά και οι δυνάστες μας στην Ευρώπη θα πέσουν απʼ τα σύννεφα με το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των ευρωεκλογών. Οι ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ. Και πώς να μη σαρώσουν όταν η Μέρκελ και οι συνένοχοί της έχουν καταρρακώσει τη γνήσια υπόσταση αλλά και την ίδια την ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

ΥΓ.: Έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στη Γερμανία –«ωρολογιακή βόμβα» χαρακτηρίζει αυτή την έρευνα «Η Αυγή»– αποκαλύπτει ότι σε 109 από τις 124 συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης εμφανίζεται «άνοιγμα» 770 δισ. ευρώ. Δηλαδή… πενταροδεκάρες!


Σχολιάστε εδώ