Συνεχίζονται και σήμερα οι αρπαχτές

Έτσι, μόνο το 20% των δημοσίων συμβάσεων γίνεται με διαγωνισμό, για το υπόλοιπο ούτε καν πρόχειρος, για ποσά άνω των 30.000 ευρώ! Και αυτό δεν το λέμε τυχαία. Προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων για τις δημόσιες συμβάσεις που αναρτώνται στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Την κομπίνα που γίνεται εμμέσως πλην σαφέστατα παραδέχθηκε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός, λέγοντας ότι δεν… λείπουν οι περιπτώσεις σκόπιμης κατάτμησης μιας σύμβασης σε πολλές μικρότερες ώστε να αποφεύγεται η υποχρέωση από τον νόμο διενέργειας διαγωνισμού. Και ο δόλος είναι προφανέστατος. Αυτός που περιγράψαμε παραπάνω, να πάρει τη δουλειά ο άνθρωπος του υπουργού, του προέδρου δημοσίου οργανισμού κ.λπ.

Μη μας πει κανείς ότι αυτό το… μεγαλοπαράθυρο δεν θα μπορούσε να κλείσει με… τσιμέντο μέσα σε λίγες ώρες, αν βέβαια ήθελαν οι κύριοι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι της εκάστοτε εξουσίας. Ούτε χρειάζεται να πάρει η κυβέρνηση την άδεια της τρόικας ή θα κοστίσει σε λεφτά.

Αντίθετα, κάποιοι θα χάσουν λεφτά και έτσι το παράθυρο κρατιέται διάπλατα ανοικτό…

Τουλάχιστον ο γενικός γραμματέας κ. Κομνηνός, που έχει τα στοιχεία για το πώς παίζεται το στημένο παιγνίδι με τις κατατμήσεις των συμβάσεων, έχει ενημερώσει τον προϊστάμενό του υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η απάτη; Ρωτάμε γιατί ενδέχεται ο υπουργός να πει ότι δεν ξέρει.


Σχολιάστε εδώ