Ο ΑΡΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο οποίος, με βάση όσα αποκάλυψε, μόλις πριν τρεις εβδομάδες πληροφορήθηκε ότι η διοίκηση της ομάδας του -δηλαδή του Άρη Θεσσαλονίκης- τον υποσχέθηκε σε άλλη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία χωρίς να έχει ερωτηθεί ο ίδιος αν συμφωνεί.

Επειδή τις αμέσως επόμενες μέρες το θέμα δεν διαψεύστηκε από τους υπεύθυνους του ιστορικού Άρη (οι οποίοι υπάρχουν και διαθέτουν ονοματεπώνυμο…) νομίζω πως δημιουργείται μέγα ζήτημα ηθικής τάξεως. Από την πλευρά της -υποτίθεται- ενδιαφερόμενης για τον Γιαννιώτα ομάδας υπήρξε κάποια απάντηση, μέσω κύκλων, ότι η όλη υπόθεση ήταν απλά ένας μικρός δανεισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πείθει τους αντικειμενικούς παρατηρητές του πρωταθλήματος.

Φυσικά, ο… δανειστής ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ανοιχτά για τον Γιαννιώτα επειδή, προφανώς, δεν τον χρειάζεται. Έτσι, ο παίκτης, ξαφνικά μέσα στο καταχείμωνο, κατέληξε -ως ελεύθερος;- στην εύρωστη οικονομικά ομάδα Φορτούνα του Ντίσελντορφ για την οποία μίλησε λέγοντας κάποια πράγματα που -λογικά- έπρεπε να είχαν στείλει τους παράγοντες του Άρη στα σπίτια τους. Μιλάμε για μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία με ιδιόκτητο γήπεδο αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ, με 32.000 εισιτήρια «διαρκείας» και μια οργάνωση που απέχει από εκείνη της ΠΑΕ Άρης κάποια «έτη φωτός». Όσο για τη συμπεριφορά της διοίκησης προς τους παίκτες; Ιδανική. Έτσι, ο Γιαννιώτας νιώθει ευτυχής που βρέθηκε από την «κόλαση στον παράδεισο», χαίρεται που μπορεί να παίξει μπάλα ανεπηρέαστος και όχι νηστικός, χρεωμένος, ταπεινωμένος και διαρκώς αγχωμένος.

Δυο λόγια τώρα για τον Άρη, την ομάδα που λατρεύουν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στη Θεσσαλονίκη και γενικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας. Πέρα από το οικονομικό αδιέξοδο (που οδήγησε σε κόλπα τύπου Γιαννιώτα) και την έλλειψη προοπτικής, υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα που δεν έχει ξαναβιώσει αυτό το κλαμπ στη μακρόχρονη ιστορία του. Την περασμένη Δευτέρα, ξεκινώντας τον δεύτερο γύρο, η ομάδα του Άλκη Παναγούλια και του Ντίνου Κούη, ηττήθηκε «με κάτω τα… πόδια» από τη νεοφώτιστη Καλλονή στο ουδέτερο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας παρότι προηγήθηκε και έδειχνε ικανή να ξεκινήσει πορεία ανάκαμψης. Μιλάμε για μια προσπάθεια εντελώς ασήμαντη. Το μέλλον δείχνει τόσο ζοφερό που δύσκολα θα φωτιστεί με όσα «δάνεια» και αν προκύψουν.

Και δυστυχώς, όπως ανέφερε κάποιος ειδικός γύρω από την πορεία των συλλόγων της συμπρωτεύουσας σε τηλεοπτικό πάνελ: «Έχουν αλλάξει οι εποχές που «Βενιζέλοι», «Ορφανοί» και «Ιωαννίδηδες» φρόντιζαν με έκτακτες επιχορηγήσεις να επουλώνουν πληγές».

Πληγές αγιάτρευτες, όπως αποδεικνύεται σήμερα.


Σχολιάστε εδώ