Μια φρικτή ιστορία επικής υπουργικής ανευθυνότητας

>> Κάπου στο γενικό μπουρδούκλωμα που υπάρχει στο ΥΕΘΑ στο θέμα της υποστήριξης του υπάρχοντος πολεμικού υλικού, βρέθηκαν μερικά ψιλοποσά, όμως δεν δόθηκαν στους φορείς (όπως, καλή ώρα, εδώ στη ΔΑΥ), αλλά στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών για να κάνει διαγωνισμό.

>> Τι διαγωνισμό, ωρέ κουμπάροι, αφού ένας είναι ο κατασκευαστής, η DASSAULT, που χρόνια μας χορεύει στο ταψί; Τέλος πάντων, η υπόθεση εντάσσεται σε ένα σύνολο άλλων και τον προηγούμενο Απρίλιο ετέθησαν ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής προς έγκριση, σε πανηγυρική συνεδρίαση, υπό τον τότε υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ποιος εφεύρε αυτή τη γελοία και χρονοβόρο διαδικασία; Μα ο μέγας ΒΕΝΙ, ώστε να διαχέεται η ευθύνη, αφού ένας υπουργός, υφυπουργός ή στρατηγός δεν την αναλαμβάνει.

>> Τα προς προμήθεια υλικά ήσαν 15 και για το πρώτο (HEAT SINK M 2000-5) δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός μετά… 6 μήνες! Υπερηχητική ταχύτης. Οι όροι, όμως, που προβλέπονται από τον βενιζέλειο νόμο τρέπουν σε φυγή κάθε προμηθευτή, έστω κι αν είναι μοναδικός, όπως η DASSAULT! Θαυμάστε τις απαιτήσεις:

>> Να μας δώσετε, κύριοι, λένε, δικαιολογητικά που αφορούν σε κατάλογο κυριότερων παραδόσεων του υλικού σας σε άλλους πελάτες σας!

>> Επίσης, κατάλογο τεχνικού προσωπικού και περιγραφή του τεχνικού εξοπλισμού σας.

>> Επίσης, αν εξουσιοδοτείτε άλλη εταιρεία, να μας δώσετε όρους συνεργασίας και υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής κ.λπ. κ.λπ.

>> Επαναλαμβάνω ότι από τα 15 κρίσιμα υλικά του πίνακα του Απριλίου, από τα οποία εξαρτάται, εν πολλοίς, η διαθεσιμότητα πολεμικού υλικού, προκηρύχθηκε η προμήθεια των πρώτων τον… Νοέμβριο. Ω, ταλαίπωρη και τλήμων χώρα.

>> Το «κονκλάβιο» του Απριλίου ακολούθησε άλλο, με 11 κρίσιμα υλικά, τον Οκτώβριο, από τον κ. Αβραμόπουλο. Πότε θα δουν το «φως», είναι άγνωστο!

>> Άκουσον, άκουσον, να ζητούν υπεύθυνες δηλώσεις και «βεβαίωση γνήσιου υπογραφής» από εταιρείες – κολοσσούς για ψιλοανταλλακτικά.

>> Γελάει και χλευάζει όλη η Ευρώπη. Ένας γελοίος νόμος (3978/2011), που, στην πραγματικότητα, καθιστά αδύνατη προμήθεια μικροανταλλακτικών και καταδικάζει το υλικό σε μαρασμό! Σατανική επινόηση, θα έλεγα, αποσάθρωσης των μαχητικών μηχανών πάσης φύσεως.

>> Ορθώς έπραξε η ΓΔΑΕΕ (Φ 093/16544/10-Δεκ-13) και απέκλεισε εγχώρια εταιρεία ως εκπρόσωπο της DASSAULT και, διακριτικά, «έκραξε» τον νόμο δηλώνοντάς το, απερίφραστα.

>> Λυπάμαι που απευθυνόμενος στον υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο θα του έλεγα: Οφείλατε προ πολλού να καταργήσετε αυτόν τον ολέθριο νόμο ή να τον αναθεωρήσετε. Φέρετε ευθύνες. Για θέματα Άμυνας δεν υπάρχουν συναδελφικές διακριτικές συμπεριφορές, το λεγόμενο τακτ, προς έναν προκάτοχό σας που υπήρξε ολέθριος για την Άμυνα.


Σχολιάστε εδώ