Κουτσούμπας: Σαμαράς – Τσίπρας διαγκωνίσθηκαν στο Στρασβούργο για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κεφαλαίου

Έτσι, ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας έσπευσε με προσωπική του δήλωση να παρέμβει και να τονίσει ότι «οι ομιλίες του Αντ. Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο και του Αλ. Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα εκπέμπουν την αγωνία για το ποιος από τους δύο θα γίνει ο εκλεκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου για να διαχειριστεί τον “πάτο” της κρίσης και την αναιμική πορεία ανάκαμψης που πιθανόν θα ακολουθήσει».

Η παραπάνω δήλωση δείχνει το στίγμα που θα ακολουθήσει ο Περισσός στην πορεία προς τις ευρωεκλογές αφού δεν θέλει με τίποτα να υποκύψουν οι ψηφοφόροι του στην αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα, η οποία κόστισε ακριβά στο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 και το οδήγησε στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 4,5%.

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος όπως δείχνουν η κίνηση των «58», η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές στη ΔΗΜΑΡ, οι αντιπαραθέσεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποια κινητικότητα που εμφανίζεται στα «δεξιά» της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν τα στελέχη του, το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα η κυβερνητική εναλλαγή με σταθερή και αταλάντευτη πολιτική που θα υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Κατά το ΚΚΕ οι επερχόμενες ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος χωρίς να αποκλείεται η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών.

Ξεκαθαρίζουν, όμως, ότι οι διαχωριστικές γραμμές που διαμορφώνονται ανάμεσα σε δυνάμεις που συμμετέχουν στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού δεν έχουν να κάνουν με διαφωνίες στη στρατηγική αφού η συμφωνία τους στον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης είναι αυτή που βάζει αυτές τις δυνάμεις απέναντι από το εργατικό- λαϊκό συμφέρον το οποίο καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει στο έδαφος του καπιταλισμού και της εξουσίας των μονοπωλίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Η παραπάνω εκτίμηση φωτογραφίζει μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατά καιρούς τα στελέχη του ΚΚΕ έχουν ξεκαθαρίσει ότι όχι μόνο δεν θα τη στηρίξουν αλλά θα αποτελούν μια μαχητική αντιπολίτευση απέναντί της.

Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους στις επικείμενες ευρωεκλογές αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές να μη βάλουν πλάτη στη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, να μη συμβάλουν στην αναπαλαίωσή του, αλλά αντίθετα να δυσκολέψουν αυτές τις διεργασίες ενισχύοντας το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που έχει σταθερή θέση αντίθεσης στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και μια ενίσχυσή του θα είναι καθοριστική για τη συγκρότηση μιας «μαχητικής εργατικής- λαϊκής αντιπολίτευσης».

Για τον Περισσό η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο, που δεν είναι άλλη από την εργατική λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μονομερή διαγραφή όλου του δημόσιου χρέους.


Σχολιάστε εδώ