ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

// Επαναδραστηριοποιείται ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης. Ο δήμαρχος Πειραιά, αναγνωρίζοντας το ήθος του, τον τοποθέτησε πρόεδρο της επιτροπής για την συγκέντρωση χρημάτων για την επανανέγερση του ιστορικού ρολογιού. Στην επιτροπή θα μετέχουν ακόμα η Πασχαλίνα Καλαγιά, η Λίτσα Σαρρή, η Μελίνα Φίκια και από την αντιπολίτευση ο Γιάννης Μαστρονικόλας. Όπως είπε ο δήμαρχος, εκτός της Εθνικής όπου ήδη έχει ανοίξει, θα ανοιχθούν λογαριασμοί σʼ όλες τις τράπεζες. Στόχος του δημάρχου είναι να έχει ετοιμαστεί το Ρολόι τον χειμώνα του 2015.

// Υπεγράφη από τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο η απόφαση για την παραχώρηση του στρατοπέδου Σακελλίωνα στον Δήμο Πειραιά. Η αχανής έκταση αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του δήμου. Στον χώρο θα δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ θα παραχωρηθούν 500 τ.μ. στην Πειραϊκή Εκκλησία προκειμένου να ανεγερθεί ο ναός του Αγίου Γεωργίου.

// Το Γηροκομείο του Πειραιά μπορεί να χρωστάει, μπορεί να απειλείται με προσωποκράτηση ο πρόεδρός του, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, για οφειλές στο ΙΚΑ, όμως αντιστέκεται στις δυσκολίες και θα εξακολουθήσει να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους 250 περίπου γέροντες και γερόντισσες που φιλοξενεί. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε με τη λιτή αλλά πολύ ουσιαστική τελετή που διοργάνωσε με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

// Την πίτα της έκοψε την περασμένη Κυριακή η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Κ. Κατσαφάδος. Τρεις μέρες αργότερα, την Τετάρτη, στον ίδιο χώρο έγινε η κοπή της πίτας της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, στην οποία τιμήθηκαν –ως είθισται– πλοίαρχοι που αψήφησαν κινδύνους και θεομηνίες σʼ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, προκειμένου να σώσουν ανθρώπους που κινδύνευαν. Ένταση πάντως δημιουργήθηκε όταν ο υπουργός Ναυτιλίας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ΝΑΤ. Τότε οι πλοίαρχοι, πολλοί από τους οποίους ήταν συνταξιούχοι, σηκώθηκαν και φώναξαν «Εσείς το καταντήσατε έτσι το ΝΑΤ. Το κατακλέψατε, μας πήρατε τον ιδρώτα και το αίμα μας. Μας κλέψατε τα λεφτά μας!». Ο υπουργός αιφνιδιάστηκε, σταμάτησε προς στιγμήν, αλλά στη συνέχεια είπε πως αναγνωρίζει τις ευθύνες των πολιτικών για το ΝΑΤ και είναι διατεθειμένος να κάνει διάλογο με όλους τους απόμαχους ναυτικούς για το Ταμείο τους. Εκεί ηρέμησαν τα πνεύματα και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

// Εντυπωσιακή ήταν και η εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου για την κοπή της πίτας της που έγινε σε μαγαζί του Προφήτη Ηλία. Οι Πειραιώτισσες που κατάγονται από την Κρήτη και τα Κυκλαδονήσια πραγματικά έδωσαν τα… ρέστα τους. Ήταν από τις πιο πετυχημένες τελετές για την κοπή πίτας που έγιναν στον Πειραιά κι αυτό οφείλεται στην πρόεδρο του Συνδέσμου Χρυσάνθη Μουτσάτσου, τη Γενική Γραμματέα Καίτη Μπόζου και την αεικίνητη κυρία Φαρούπου που μετέχει επί σειρά ετών ενεργά στον Σύνδεσμο.

// Η είδηση, πάντως, «βγήκε» στην πίτα του ΕΒΕΠ. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, που όταν ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του κόμματός του στον Πειραιά, απάντησε ότι τίποτα δεν αποκλείεται. Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα απαντούσε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος Πειραιά…

// «Μυστικός Δείπνος» έγινε το προπερασμένο Σάββατο σε κάποιο σπίτι στη Βουλιαγμένη. Οι συνδαιτυμόνες αρκετοί και πολύ γνωστοί στον Πειραιά και το «μενού» καθαρά… εκλογικό. Ποιος έφαγε τι δεν μάθαμε, ωστόσο… διέρρευσε ποιος «έφαγε» ποιον! Λεπτομέρειες προσεχώς…

// Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την εξεύρεση κτιρίου που θα στεγάσει τα δικαστήρια του Πειραιά. Την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου είχε πολύωρη συνεργασία με τον δήμαρχο Πειραιά στο δημαρχείο για το θέμα αυτό και μάλιστα επισκέφθηκαν μαζί τα δύο κτίρια που διαθέτει ο δήμος, δηλαδή τον Πύργο και το γιαπί της Ραλλείου. Ο κ. Αθανασίου είπε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις μαζί με στελέχη της εταιρείας ΘΕΜΙΣ και με τους δικηγόρους του Πειραιά, οι οποίοι συμφωνούν με τις θέσεις του δήμου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι υπάρχουν λύσεις για να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση και η διαμόρφωση όποιου από τα δύο κτίρια επιλεγεί, παίρνοντας ο δήμος δάνειο με την εγγύηση του Δημοσίου και να πληρώνει τις δόσεις το υπουργείο, αντί για ενοίκιο. Άλλη λύση είναι να ενταχθεί η αποπεράτωση και η διαμόρφωση του κτιρίου που θα επιλεγεί στα ΕΣΠΑ.


Σχολιάστε εδώ