επί του πιεστηρίου

Μετά τη Eurobank, που το ξεπούλημά της πήγε πίσω από τον φόβο των… Ιουδαίων, που πήραν μυρουδιά το σκάνδαλο που είχε στηθεί να πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί, πάει πίσω και το ξεπούλημα του 67% του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο κατέχει σήμερα ο ΟΛΠ, στους Κινέζους, την Cosco. Και ναι μεν η ΕΕ είχε στείλει τα μηνύματά της, ότι δεν μπορεί να έχει μονοπώλιο η Cosco το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου από πλευράς εύκολης εισόδου στην ΕΕ, έχουν αρχίσει όμως να… κουμπώνονται και οι επικεφαλής των κρατικών Οργανισμών (ΤΑΙΠΕΔ κ.ά.) που έχουν αναλάβει το «πάρε, κόσμε». Βλέπουν ότι έχουν αγριέψει τα πράγματα, οι Εισαγγελείς δεν καταλαβαίνουν από παρεμβάσεις άνωθεν και, έτσι και μπλέξουν, όλοι θα κάνουν ότι δεν τους γνωρίζουν. Και ο Κορυδαλλός… σε πέντε δέκα λεπτά είσαι εκεί. Φρένο φαίνεται επίσης να μπαίνει και στην πώληση του Ελληνικού για πενταροδεκάρες.

Άρχισε το ξήλωμα της ΔΕΗ

Σε γενική κινητοποίηση όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για να μπλοκαριστεί η ιδιωτικοποίηση σε ποσοστό 66% του ΑΔΜΗΕ, που έχει όλα τα δίκτυα. Έχουν προγραμματιστεί απεργίες, καταλήψεις χώρων δουλειάς και συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σε ανακοίνωση των σωματείων τονίζονται τα εξής:

«Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι ο προπομπός της πώλησης όλου του Ομίλου ΔΕΗ.

Ήρθε η ώρα να πούμε ένα όχι στη συγκυβέρνηση, που ξεπουλάει με εντολή των ”τροϊκανών”.

Ήρθε η ώρα να βροντοφωνάξουμε ότι ο Όμιλος ΔΕΗ είναι εθνικός πλούτος και δεν πωλείται.

Ήρθε η ώρα να μάθουν όλοι, και αυτοί που μας κυβερνάνε, ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι εθνική υποδομή στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της πατρίδος μας και την εθνική άμυνα της χώρας».

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 90 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις… δραπέτευσαν στο εξωτερικό από τα τέλη του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή. Μεγαλύτερη, όμως, ήταν η ζημιά που προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι τράπεζες ξέμειναν από ρευστό. Στο απόγειο της κρίσης δανείστηκαν από το ευρωσύστημα 140 δισεκατομμύρια ευρώ. Άντε μετά να ρεφάρεις… Θα μας έχουν δεμένους για πάρα πολλές γενιές.


Σχολιάστε εδώ