Διαγράφονται τα 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας στον Άρη!

Το πρόβλημα του Άρη διογκώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν για πρώτη φορά η ΕΠΟ αρνήθηκε να εκδώσει δελτία στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές με επιχείρημα την έλλειψη φορολογικής ενημερότητας.

Ακολούθησε μια σειρά ενεργειών από τον Λάμπρο Σκόρδα και τους συνεργάτες του που σκόνταψαν στην άρνηση όλων στην Ομοσπονδία να αποδεχθούν την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στο αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99.

Οι άνθρωποι του Άρη, με πρώτο τον Λάμπρο Σκόρδα, βγήκαν στο αντάρτικο.

Γνώριζαν, άλλωστε, ότι χωρίς τα δελτία στα έξι νέα αποκτήματα, η παραμονή έμοιαζε με θαύμα, διότι οι άλλες ομάδες αποσπάστηκαν σημαντικά στην κούρσα της επιβίωσης. Γι’ αυτό αποφάσισαν να κοντράρουν ευθέως την ΕΠΟ και να φτάσουν έως τη Δικαιοσύνη.

«Η ΕΠΟ κακώς δεν εκδίδει δελτία. Στείλαμε εξώδικο στους πέντε δικαστές. Αν δεν προχωρήσουν στην έκδοση των δελτίων θα καταθέσουμε μηνύσεις για απείθεια, γιατί η ΕΠΟ δεν σέβεται δικαστικές αποφάσεις, την ανώτατη αρχή, θα φτάσουμε μέχρι και τον εισαγγελέα εάν χρειαστεί για να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Ακόμη και στην επιτροπή μεταγραφών, αυτοί που μειοψήφησαν έλεγαν ότι η προσωρινή διαταγή καλύπτει τον Άρη, ενώ μέχρι και ο Αστέρας Τρίπολης με τον Μποροβήλο αντιπρόεδρο της λίγκας δεν πίστευε ότι η ΕΠΟ θα αρνηθεί να εκδώσει δελτία και συναίνεσε άλλωστε να έρθει ο Μπακασέτας. Την ίδια απόφαση διαβάσαμε όλοι μας. Απίστευτα πράγματα», δήλωσε ο Σκόρδας ο οποίος κατηγόρησε και τα πέντε μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου που εκδίκασαν τις προσφυγές έξι πρώην ποδοσφαιριστών παρά την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου. Εκεί πείστηκαν στον Άρη πως από την Ομοσπονδία αποφάσισαν να οχυρωθούν πίσω από το αυτοδιοίκητο και να καταστήσουν σαφές ότι δεν αναγνωρίζουν το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99…

Ο Άρης, πάντως, έκανε ακριβώς ό,τι έκανε και πριν ένα χρόνο πριν τον Ιανουάριο του 2013, την ίδια διαδικασία, αλλά κακώς δεν εκδόθηκαν τα δελτία. Πρόκειται για μια ύποπτη αλλαγή στάσης, με προφανή στόχο. Ίσως ο Άρης δικαιωθεί στις 29 Ιανουαρίου, για να είναι πιο… υποβιβασμένος.

Αυτό θέλουν κάποιοι εκεί στην Αθήνα. Η ΕΠΟ δεν το κάνει και στη Θεσσαλονίκη θεωρούν πως ανοίγει μέτωπο με τους «κίτρινους». Η απόφαση για έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής χθες το πρωί για να εξετάσει την έφεση του Άρη ήταν μία χαραμάδα αισιοδοξίας. Αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και της διάλυσης. Το παραδέχθηκε και ο Σκόρδας.

«Η αποστολή μας η εφετινή είναι η χίλιες φορές πιο δύσκολη από την περσινή. Η ομάδα πέρσι ήταν πιο έμπειρη. Έχουν αποχωρήσει πολλοί παίκτες από την ομάδα. Δεν έκανε ανανεώσεις η διοίκηση Ηλιάδη και έτσι έχει έρθει η ομάδα σε αγωνιστικό αδιέξοδο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Μόνο που ενδεχόμενος υποβιβασμός θα σηματοδοτήσει τη διάλυση του Άρη, διότι στη Φουτμπολ Λιγκ δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος και στη Γ’ Εθνική δεν μπορούν να πάνε οι «κίτρινοι» επειδή είναι φορτωμένο με χρέη και το ΑΦΜ του ερασιτεχνικού σωματείου.


Σχολιάστε εδώ