2014: ‘Ετος οδύνης για τους πολυτέκνους

Ουδέποτε υπήρξε υπουργός Οικονομικών και κυβέρνηση η οποία να έλαβε τέτοια μέτρα κατά των πολυτέκνων, τα οποία αποβλέπουν στον αφανισμό τους και μάλιστα εκείνων που έχουν προστατευόμενα τέκνα. Όσα περισσότερα προστατευόμενα τέκνα έχουν τόσο το χειρότερο γιʼ αυτούς!

Δείτε τα όσα θα υποστούν οι πολύτεκνοι με τα πολλά τέκνα.

Πολύτεκνος με δώδεκα (12) προστατευόμενα τέκνα και με εισόδημα 39.000 ευρώ, το έτος 2013 ουδέν ποσόν κατέβαλε για φόρο εισοδήματος, αφού αυτό το ποσόν ήταν αφορολόγητο.

Εφέτος, το 2014, εφ’ όσον είναι μισθωτός ή συνταξιούχος, θα κληθεί να καταβάλει, για φόρο εισοδήματος, το ποσόν των 9.680 ευρώ (25.000 Χ 22% ίσον 5.500 συν 14.000 Χ 32% ίσον 4.480 μείον έκπτωση 300 – άρθρα 15 και 16 Ν. 4172/2013).

Εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας θα καταβάλει το ποσόν των 19.110 ευρώ (39.000 Χ 23% για ΦΠΑ ίσον 8.970 σύν 39.000 Χ 26% ίσον 10.140 για φόρο εισοδήματος – άρθρο 29 παραπάνω νόμου)!

Επί πλέον των ποσών αυτών θα καταβάλουν και 2% για εισφορά αλληλεγγύης, δηλ. 680 ευρώ, ο δε ελεύθερος επαγγελματίας θα καταβάλει επί πλέον και 650 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος. Συνολικώς ο μεν μισθωτός θα καταβάλει 10.360 ευρώ και ο ελεύθερος επαγγελματίας 20.440 ευρώ!

Χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται τα ποσά τα οποία θα καταβάλει επί πλέον για το χαράτσι της ΔΕΗ, για τον φόρο ακίνητης περιουσίας των προηγουμένων ετών, για τον φόρο δήθεν πολυτελείας, αφού εξ ανάγκης, λόγω των πολλών παιδιών έχει ΙΧΕ μεγάλου κυβισμού και για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων, δεδομένου ότι ουδεμία απαλλαγή θα έχει γιʼ αυτόν!

Εάν δε η αντικειμενική αξία των ακινήτων του είναι άνω των 300.000 ευρώ, θα πληρώσει και άλλον επί πλέον φόρο, αφού θεωρείται από τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τους (συγ)κυβερνώντες ότι ανήκει στους «πολυτέκνους εφοπλιστές», για τους οποίους κατήργησαν τα αφορολόγητα των παιδιών, όπως επαίρονται!

Μωραίνει, πράγματι, Κύριος ους βούλεται απωλέσαι.

Τέτοιου είδους μανία και εξοντωτική πολιτική κατά των πολυτέκνων, και μάλιστα αυτών που έχουν μεγάλο αριθμό ανηλίκων τέκνων, ουδέποτε έχει υπάρξει. Οι κυβερνώντες, εάν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση, θα μείνουν στην Ιστορία ως οι νεκροθάπτες του έθνους. Τέτοιου είδους αντιπολυτεκνική πολιτική ουδείς την απετόλμησε. Την απετόλμησαν όμως εκείνοι που μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου 2012 είχαν ως σημαία τους την υποστήριξη δήθεν των πολυτέκνων. Επαίρονται, μάλιστα, ότι οδηγούν στη σωτηρία την Ελλάδα! Δηλαδή, τι χειρότερο θα έπρατταν οι ευρισκόμενοι στην αντιπολίτευση απ’ ο,τι διαπράττουν οι ίδιοι; Μήπως μπορούν να μας ειπούν ποια χειρότερα μέτρα θα ελάμβαναν κατά των πολυτέκνων οι αποτελούντες συνολικώς την αντιπολίτευση; Δεν άφησαν και κάτι όρθιο για να έχουν να κατεδαφίσουν οι άλλοι. Κατάργησαν τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, ακόμη κατάργησαν και το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας για όσους έχουν 1-2 προστατευόμενα τέκνα και έθεσαν όριο εισοδήματος για τους λοιπούς.

Με αυτού του είδους την αντιπολυτεκνική πολιτική ουδείς μπορεί ν’ αναμένει ότι θα υπάρξει προοπτική η χώρα να εξέλθει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας όλων αυτών που ευθύνονται γι’ αυτό το κατάντημα. Οι πολύτεκνοι με τα πολλά προστατευόμενα τέκνα θα καταδικασθούν να προστρέξουν στη βοήθεια της ελληνικής ορθοδόξου Εκκλησίας, αφού δεν θα είναι σε θέση να συντηρήσουν τα παιδιά τους. Δεν θα είναι, όμως, σε θέση να πληρώσουν και όλους αυτούς τους φόρους! Η μόνη λύση θα είναι να μεταβούν αυτοβούλως, με όλη τους την οικογένεια, στον Εισαγγελέα προκειμένου να τους στείλει στον Κορυδαλλό!


Σχολιάστε εδώ