στα ενδότερα των ομάδων

• Επηρεάζουν, μάλιστα, και τις αγωνιστικές εξελίξεις στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και τον σχεδιασμό των θεσμικών οργάνων. Πού νομίζετε ότι δημιουργείται το πρόβλημα με τον καθορισμό των ομάδων που θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα ή θα υποβιβαστούν στη Φούτμπολ Λιγκ;

• Το θέμα παραπέμφθηκε από την ΕΠΟ στο διαιτητικό δικαστήριο επειδή ο Γιώργος Σαρρής και οι σύμβουλοί του γνώριζαν ότι όποια απόφαση και αν έπαιρναν θα έμπλεκαν σε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη. Έτσι, ο χρόνος πέρασε και τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα με συνέπεια να ζητήσουν οι παράγοντες την παρέμβαση του διαιτητικού δικαστηρίου.

• Πώς έχουν διαμορφωθεί έως τώρα οι ισορροπίες στη Σούπερ Λίγκα; Οι πληροφορίες θέλουν τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να έχουν ήδη αποσπάσει από το αντίπαλο γκρουπ τον Αστέρα Τρίπολης και κυρίως τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ και η Ξάνθη δείχνει πως κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

• Στην Αρκαδία έχουν εξοργιστεί από τα συνεχή λάθη της διαιτησίας στα ματς με τον Ολυμπιακό κι εκεί φέρεται να πόνταραν και οι άλλοι τρεις μεγάλοι όταν προσέγγισαν τον Δημήτρη Μπάκο και τον Γιάννη Καϋμενάκη. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν, αν δεν είχε αντισταθεί σθεναρά ο Γιώργος Μποροβήλος, τότε η ομάδα της Τρίπολης θα είχε απαρνηθεί ήδη κάθε τι κόκκινο.

• Το τρομερό με τη διαμάχη που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα, είναι ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ειδικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασχολούνται κυρίως με έναν αντίπαλο που δείχνει προσωρινά ως ο πλέον ανίσχυρος και παράλληλα πολύ μακρινός. Ο λόγος για την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη με τους οποίους ασχολούνται καθημερινά οι Πειραιώτες.

• Για πρώτη φορά στην καριέρα του αμφισβητείται τόσο έντονα ο Σάκης Τσιώλης και στα Γιάννινα εκτιμούν ότι δύσκολα θα βγάλει τη σεζόν. Ο Καρδιτσιώτης, βέβαια, θα παλέψει, αλλά επειδή έχει πληγωθεί φέτος η υπερηφάνειά του αν αισθανθεί στριμωγμένος, τότε θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει μόνος του.

• Θεωρεί, πάντως, ο Τσιώλης ότι στην ομάδα της Ηπείρου υπάρχει καλό υλικό που με την κατάλληλη δουλειά θα γίνει ένα εξαιρετικό σύνολο.

– Εκείνο, όμως, που αγνοεί, είναι μέχρι που φτάνουν τα αποθέματα της υπομονής, κυρίως για τους οπαδούς του ΠΑΣ, μιας και ο Γιώργος Χριστοβασίλης τον διαβεβαιώνει διαρκώς ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης.

• Το όνομα του Τσιώλη, πάντως, εξακολουθεί να ακούγεται στο ΟΑΚΑ με την προοπτική της συνεργασίας του με την ΑΕΚ. Ο ίδιος θεωρεί την «Ένωση» ως τον κοιμώμενο γίγαντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις που δέχεται ο νικαιώτης επιχειρηματίας.

• Στην ΑΕΚ, βέβαια, έχουν άλλους πονοκεφάλους στο μυαλό τους, μετά από τα επεισόδια στον αγώνα με το Αιγάλεω την περασμένη Κυριακή στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Η απόφαση της Πολιτείας να ανεβάσει τους τόνους για το θέμα της βίας στους αθλητικούς χώρους μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την «Ένωση», η οποία κινδυνεύει να πληρώσει με κλείσιμο του γηπέδου της για τρεις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών πόντων.

• Η προσπάθεια για άνοδο, βέβαια, ελάχιστα θα επηρεαστεί, αλλά στην ΑΕΚ θέλουν να ‘χουν το κεφάλι τους ήσυχο, διότι θεωρούν ότι θα προκληθούν και σε άλλα εκτός έδρας ματς και γι’ αυτό επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη μικρότερη δυνατή ποινή. Είναι κι ένα κρας τεστ για τον Δημήτρη Μελισσανίδη όσον αφορα τον σεβασμό με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν τα θεσμικά όργανα της ΕΠΟ.

• Τρέχει και δεν φτάνει ο Λάμπρος Σκόρδας στον Άρη, διότι του κλείνουν την πόρτα οι βασικοί μεταγραφικοί στόχοι για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Εκεί που, κατά τον πρόεδρο των «κίτρινων», βρίσκεται το βασικό πρόβλημα της ομάδας του έπειτα από την αποχώρηση και του Ουντόντζι αλλά και τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο Νταβίντ Αγκάνθο.

• Η άρνηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, βέβαια, οφειλόταν κατά κύριο λόγο στη στόχευση του Ολυμπιακού, από τον οποίο ήθελαν να κόψουν τα αλισβερίσια με τον Άρη. Αλλά ο νεαρός επιθετικός άναψε και τις φωτιές του για τον Σούλη Παπαδόπουλο με τη δήλωσή του ότι προτίμησε τον Πλατανιά για χάρη του Νίκου Αναστόπουλου.

• Φωτιές άναψε και στον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία καθώς ο Ουρουγουανός παρέμεινε στην Ελλάδα και, μάλιστα, ως ενεργός ποδοσφαιριστής απλά και μόνο για να απαντήσει στον Χουμπ Στέφενς που επέμεινε στην απομάκρυνσή του από την Τούμπα. Η συμφωνία του έμπειρου παίκτη με την Ξάνθη μπορεί να προκαλέσει πολλές εντάσεις στον «δικέφαλο» του Βορρά.

• Άρχισε η αμφισβήτηση και για τον Νίκο Καραγεωργίου στον Λεβαδειακό, αλλά και για τον Γιάννη Πετράκη στον Εργοτέλη, αν και οι παράγοντες των δύο ομάδων δείχνουν πως τους στηρίζουν και αναγνωρίζουν ελαφρυντικά για κάποιες κακές εμφανίσεις. Αλλά στην Ελλάδα κάθε επίσημη στήριξη μπορεί να σηματοδοτήσει και την έκδοση διαζυγίου.

• Μετά από την άνοδο του Πελέ στον Πειραιά, ο επόμενος παίκτης που θα τσεκάρουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στην Κρήτη ονομάζεται Ζε Εντουάρντο. Ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες διαβίωσης και δουλειάς, αλλά ανεβάζει πλέον στροφές και επανέρχεται στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων».


Σχολιάστε εδώ