Ποιοι πολιτικοί τʼ AΡΠΑΞΑΝ

Με τη δικαιολογία ότι η άμυνά μας πρέπει να θωρακισθεί, έγινε το τρελό πάρτι, με… χοροδιδασκάλους τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου, υπό τα όμματα του κ. Σημίτη.

Αγοράστηκαν οπλικά συστήματα που οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν τα χρειάζονταν, όπως οι πύραυλοι Exocet του κ. Κομνόπουλου, παρά την κάθετη διαφωνία της Πολεμικής Αεροπορίας. Και όταν το πληροφορήθηκε, ο κ. Αντιπρόσωπος εισέβαλε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζαν τα συμβούλια ωρυόμενος ποιος είναι αυτός που αμφισβητεί το όπλο του… Και τα πήραμε με εντολή άνωθεν και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν, αλλά τα πακέτα των εκατοντάδων εκατομμυρίων έπεσαν.

Ιδιοκτήτης ναυπηγείου επέβαλε την αλλαγή όρων για την προμήθεια πλοίων!

Μόνο ενδεικτικές είναι οι δύο αυτές αναφορές για τη διαδικασία με την οποία αποφάσιζε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά τα Ίμια και πλήρωνε η κακομοίρα η Ελλάς τα… κερατιάτικα, με την άμυνά μας γυμνή και με απροστάτευτη την εθνική μας κυριαρχία. Και αυτό εμμέσως το είχε ομολογήσει τον Φεβρουάριο του 2011 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος στην εκπομπή «Λαβύρινθος» της ΕΡΤ3 είχε μιλήσει για πρόκληση τεχνητής ζήτησης εξοπλισμών και ελλειμματικές – προβληματικές συμβάσεις, με κόστος πολύ μεγαλύτερο από το προϋπολογισθέν, της περιόδου 1999-2009. Για δε τα υποβρύχια είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμος να καταθέσει αγωγές, που στη συνέχεια φαίνεται ότι τις ξέχασε…

Σαν να ήταν… στραγάλια δόθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια που ακόμη δεν πήραμε. Αυτόν τον χορό δισεκατομμυρίων, που πλησιάζει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, αποκαλύπτουμε, παραθέτοντας ανά χρόνο τα χρήματα που καταβλήθηκαν (ρεπορτάζ στη σελ. 7). Πριν τα διαβάσετε, θα σας συμβουλεύαμε να πάρετε… δραμαμίνες…

Και αερομαχία…

Μια γεύση της σκληρής μάχης που δόθηκε ανάμεσα στα συμφέροντα, που είχαν άκρες μέχρι και σε γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα, για το αν θα αγοράσουμε τα μαχητικά αεροπλάνα F-16 ή τα F-15 δώσαμε στο προηγούμενο φύλλο.

Η μάχη, ή μάλλον η αερομαχία, για την επικράτηση των F-15 έναντι των F-16 άρχισε νωρίς, πολύ νωρίς. Εργασία προσεκτική και μελετημένη.

Ο Άκης είχε σχεδιάσει επιμελώς την υπόθεση με τους επιτελείς του και αυτούς της Boeing και της AXON (κ. Λιακουνάκος). Το προϊόν θα επέφερε τεράστια κέρδη σε όλους τους εμπλεκομένους και θα επέτρεπε, ιδιαίτερα για τον Άκη, τη χρηματοδότηση βουλευτών κατά τις προσεχείς εκλογές και την ανατροπή του Σημίτη. Ο Άκης, επιτέλους, θα γινόταν επάξια πρωθυπουργός.

Είχε εξασφαλισμένους συμμάχους τον τότε Α/ΓΕΑ, πτέραρχο Αντωνετσή, αρκετά μέλη του ΚΥΣΕΑ, την AXON (του κ. Λιακουνάκου), με το φοβερό δίκτυο στις ΕΔ, και γνωστό Συγκρότημα.

Την 7η Ιουλίου 1996 στο «ΒΗΜΑ» δημοσιεύθηκε δισέλιδο κείμενο (σαλόνι) που επιχειρούσε να πείσει το κοινό (το οποίο θα πλήρωνε τη «λυπητερή») ότι η σωτηρία του έθνους ήταν το F-15. Το κείμενο ήταν «Ειδικού Συνεργάτη», υπήρχε όμως η εξής σημείωση από την εφημερίδα για να δοθεί βαρύτητα στα επιχειρήματα που παρέθετε: «Ο Ειδικός Συνεργάτης είναι κατ’ εξοχήν γνώστης του αντικειμένου και στο άρθρο δεν τίθεται η υπογραφή λόγω της κορυφαίας θέσης του.

Το “Βήμα”, εν γνώσει της ταυτότητας και της θέσεως του γράφοντος, εγγυάται την ακρίβεια όλων των στοιχείων».

Και ο έχων κοινό νου καταλαβαίνει πολλά, πάρα πολλά… Εκτιμάται ότι επρόκειτο για κορυφαίο στέλεχος του ΓΕΑ ή του ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο! Ο αρχηγός ΓΕΑ, ο υπαρχηγός, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός ΑΤΑ; Ένας από τους τέσσερις! Το γεγονός αποτελεί μαρτυρία της διαφθοράς κορυφής στις ΕΔ και της περιφρόνησης της δεοντολογίας, της ιεραρχίας και της πειθαρχίας που απαιτεί και επιβάλλει την ιεραρχική υποβολή απόψεων. Τι θα γινόταν αν όλοι οι στρατιωτικοί δημοσιογραφούσαν καταθέτοντας την άποψή τους για ένα θέμα, κυρίως εξοπλισμών, χωρίς ενημέρωση της ιεραρχίας;

Ανοίγουν στόματα

Μέχρι στιγμής και ο Κάντας, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο αυτό το… λουλούδι θα βρεις από κάτω, που είναι μάλιστα… αειθαλές, αφού φύτρωνε επί όλων των κυβερνήσεων -από το 1989 μετείχε στο πάρτι, τότε είχε πάρει πάνω από 700.000.000 δραχμές-, αλλά και ο Ευσταθίου και ο Παπαχρήστου έχουν πει ότι λάδωναν μόνο αξιωματικούς, ανώτερους και πιο κάτω, που μετείχαν όμως στις αποφάσεις. Για πολιτικά πρόσωπα κρατούν ακόμη κλειστό το στόμα τους, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα θα αρχίσουν να κελαηδάνε. Άλλωστε, οι ανακριτές, και ιδιαίτερα ο κ. Μαλλής, κάνουν καλή δουλειά. Φωτογραφίζουν βέβαια την πολιτική ιεραρχία, τους υπουργούς, τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου, και τους γενικούς γραμματείς, με πρώτο τον Σμπώκο, ενώ ακολουθούν και οι άλλοι, ο Τραυλός και οι γύρω…

Τα έχουν θαμμένα…

Όσον αφορά το πού βρίσκονται τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία λείπουν από τον… λογαριασμό που έχουν δώσει ο Κάντας και ο Ευσταθίου, ακούγεται από ανθρώπους που έχουν… γεύση για το πώς κινούνται σε τέτοιες ιστορίες οι μίζες ότι, πέρα από τις offshore εταιρείες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε τραπεζικούς παραδείσους και την… ανακύκλωσή τους, πολλά λεφτά τα έχουν θάψει! Και εκεί τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον εντοπισμό τους.


Σχολιάστε εδώ