ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να καταδικάσει εκείνους που προβάλλουν την ΕΕ ως μονόδρομο

Τα στελέχη του Περισσού είδαν ότι το δίλλημα που έθεσε ο Σαμαράς εν όψει των ευρωεκλογών, ότι θα είναι μία μάχη μεταξύ των ευρωπαϊστών στους οποίους ανήκει η ΝΔ και των αντιευρωπαϊστών στους οποίους συγκαταλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανόν να εγκλωβίσει τους αριστερούς ψηφοφόρους που κινούνται στις παρυφές του ΚΚΕ.

Έτσι, χαράσσουν τη γραμμή άμυνας με το επιχείρημα ότι το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι «ναι ή όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και ο λαός πρέπει να απαντήσει με βάση την πολύχρονη πείρα του, που αποδεικνύει ότι η «λυκοσυμμαχία» της ΕΕ επέφερε μεγάλα δεινά και θα φέρει ακόμη περισσότερα γιατί «αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που η ΕΕ προστατεύει». Για αυτό στις ευρωεκλογές, τονίζουν, ο λαός πρέπει να καταδικάσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν την ΕΕ ως μονόδρομο.

Κατά το ΚΚΕ, ο δικομματικός καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα που ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει ότι σε αυτές τις δυνάμεις συγκαταλέγεται και ο ΣΥΡΙΖΑ που εξαπατά τον λαό ότι το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ μπορεί να εξανθρωπιστεί. Με βάση αυτό ξεκαθαρίζουν ότι η λαϊκή αντίθεση στις επιλογές της ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο «με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ που εδώ και χρόνια αποκαλύπτει τον χαρακτήρα της και προβάλει τον στόχο της πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και της αποδέσμευσης από αυτήν ως βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη προς όφελος του λαού».

Με το ίδιο πνεύμα σχολίαζαν τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή της επίσκεψης ευρωβουλευτών από την Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολείται με τον ρόλο της «τρόικας» στη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα.

Ο καβγάς τους, τόνιζαν στο ΚΚΕ, είναι πέρα για πέρα αποπροσανατολιστικός και συντελεί στη συσκότιση του γεγονότος ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της ΕΕ, μέσα και έξω από τα Μνημόνια, έχουν στρατηγική σημασία για το κεφάλαιο.

Προβλέπονται, λένε, από τις Συνθήκες της ΕΕ και εφαρμόζονται με διαφορετικούς ρυθμούς σε όλα τα κράτη μέλη είτε έχουν κρίση και Μνημόνια είτε όχι και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές, για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι εμποδίστηκαν από την κυβέρνηση να έρθουν στην Ελλάδα, έχουν στηρίξει όλα τα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών στην ΕΕ.

Η κριτική, τονίζουν, που ασκείται στην «τρόικα» για ορισμένες «αστοχίες» που είχε η εφαρμογή των Μνημονίων εκφράζει αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ και της Ευρωζώνης σχετικά με τις δοσολογίες νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής ενώ αντίστοιχη κριτική άσκησαν και κράτη του ΔΝΤ, παρόλο που το τελευταίο είναι μέρος της «τρόικας».

Δεν αμφισβητείται, καταλήγουν, ο στρατηγικός στόχος των Μνημονίων, η επιτάχυνση της εφαρμογής στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες των προαποφασισμένων αντιλαϊκών-φιλομονοπωλιακών «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και εξάλλου, από τον Γενάρη του 2014, σε καθεστώς εποπτείας και ελέγχου τίθενται όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, έχουν δεν έχουν Μνημόνιο και σε αυτό βεβαίως έχουν συναινέσει «το κεφάλαιο όλων των εθνικοτήτων και κάθε πολιτικός του ή θεσμικός του εκφραστής σε εθνικό ή διακρατικό επίπεδο».


Σχολιάστε εδώ