ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Δεν πρόλαβε καλά καλά να γράψει το «Σπίγκελ» ότι η Ελλάδα δεν διαφέρει από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και τρέξαμε να το επιβεβαιώσουμε με τα χαιρετίσματα που έστειλε στην εξουσία ο Χριστόδουλος Ξηρός από το κρησφύγετό του, μετά την άδεια που του έδωσαν από τον Κορυδαλλό, όπου κρατιόταν για τα ανδραγαθήματά του – έξι δολοφονίες και δέκα φορές ισόβια. Άντε μετά να μη γελάνε μαζί μας.

*** Οι αγάπες δεν κρύβονται. Προχθές το μεσημέρι πήρε το μάτι μου στην «Αθηναϊκή Λέσχη» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά να τρώνε παρέα. Πέρα από το καλό φαγητό που πάντοτε έχει η λέσχη, το μενού ήταν σίγουρα άλλο…

*** Παραδίπλα, σε άλλο τραπέζι, ήταν η μόνιμη παρασκευιάτικη παρέα Μολυβιάτης, Βορίδης (ο γνωστός γιατρός), ο Ψυχάρης και ο Παυλόπουλος. Και εκεί το μενού θα ήταν πολυποίκιλο και νόστιμο…

*** Έφαγε μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα όπου είχε κατέβει για τα Θεοφάνεια. Και η απορία μου είναι αν στο μενού ήταν και το… φάγωμα του Τατούλη ως υποψηφίου της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου. Και το λέω αυτό γιατί οι σχέσεις του Πέτρου με το κόμμα του δεν είναι καθόλου θερμές. Στο τραπέζι ήταν καλεσμένοι και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

*** Σταθερός στόχος της Ντόρας παραμένει μια θέση Επιτρόπου στην ΕΕ. Και, απʼ ό,τι μαθαίνω, ο Σαμαράς δεν θα της χαλάσει το χατίρι. Να το θεωρεί δεδομένο το ρουσφέτι, διαμηνύει το Μαξίμου. Πού καταντήσαμε, Ντόρα, να ζητιανεύεις μια θεσούλα από τον αντίπαλό σου, που βέβαια το… όνειρο του Μητσοτακαίικου παραμένει: Να φάει τον Σαμαρά.

*** Πάντως ο γιος, ο Κωστής, έμαθα ότι πήρε το χρίσμα και στις εκλογές του Μαΐου θα διεκδικήσει, με πολλές πιθανότητες να κερδίσει, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

*** Έκλεισε και ο Δένδιας. Αποχαιρετάει την Κέρκυρα και μετακομίζει οριστικά στη Βʼ Αθήνας.

*** Οσφραίνομαι ότι ο Τατσόπουλος στέλνει χαιρετίσματα στον Τσίπρα και πάει για ΔΗΜΑΡ.

*** Διαταγή της φίλης μου της Μισέλ και τα σκυλιά του ΣΥΡΙΖΑ δεμένα… Ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, η βουλευτής Ιωαννίνων… διέταξε τον Τσίπρα να διαγράψει στελέχη του κόμματός του που πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν, όπως και όσους αποκαλούν «πολιτικούς κρατουμένους» τους δολοφόνους της 17Ν, και να ξηλώσει το διευθυντικό επιτελείο της «Αυγής». Μόνο που ο Αλέξης την έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.


Σχολιάστε εδώ