Από το 2005 είχαν πιάσει τον Άκη και τον Γιάννο να τα παίρνουν, αλλά τότε τους κάλυψαν

Και έγινε ο χαμός, που κράτησε όμως ένα δυο 24ωρα και το θέμα θάφτηκε, προφανώς γιατί δημιουργούσε θέμα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον σημερινό συγκυβερνήτη, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή και τότε όχι μόνο είχε σιωπήσει αλλά και ψήφισε μαζί με τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδο και τον αντ’ αυτού του Σημίτη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του ως πρωθυπουργού και μετά γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σωκράτη Κοσμίδη) που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή την αθώωση του Άκη!

Δεν είδαμε, όμως, κανέναν βουλευτή από τα άλλα κόμματα (από το ΚΚΕ ήταν ο Γιάννης Πατσιλινάκος και από τον Συνασπισμό η Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη) που μετείχαν στην Επιτροπή να βγει να πει ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει ο Τραγάκης και η αλήθεια είναι αυτή, καταθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία. Η σιωπή τι άλλο παρά επιβεβαίωση αποτελεί όλων εκείνων που είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής; Και εδώ να σημειώσουμε ότι δεν μίλησε ούτε ο Χρήστος Ζώης, βουλευτής τότε της ΝΔ, από την οποία αποχώρησε και σήμερα είναι επικεφαλής της «Νέας Μέρας». Γιατί άραγε;

Ο κ. Τραγάκης στη συνέντευξή του είπε συγκεκριμένα:

«Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του 2005 είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Άκη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-M1 και τις αντίστοιχες συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, ύψους 25.091.957 δολαρίων.

Η διαδρομή του ”μαύρου χρήματος” είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη, όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών».

«Είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε».

Οι βουλευτές που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία ξέπλυνε το 2005 τον Τσοχατζόπουλο ήταν:

• Από τη ΝΔ: οι Τραγάκης Ιωάννης, Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης Ιωάννης, Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Ζαγορίτης Ελευθέριος, Ζώης Χρήστος, Καλαντζής Γεώργιος, Κεδίκογλου Συμεών, Κορτσάρης Νικόλαος, Λυκουρέντζος Ανδρέας, Μαγγίνας Βασίλειος, Μακρή Ζέτα, Πολύδωρας Βύρωνας, Τζίμας Μαργαρίτης.

• Από το ΠΑΣΟΚ: οι Ακριβάκης Αλέξανδρος, Βενιζέλος Ευάγγελος, Καρχιμάκης Μιχαήλ, Κοσμίδης Σωκράτης, Κουλούρης Κίμωνας, Λοβέρδος Ανδρέας, Νιώτης Γρηγόριος, Παπαγεωργίου Γεώργιος, Παπαηλίας Ηλίας.

• Από το ΚΚΕ ο Πατσιλινάκος Ιωάννης και

• Από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς η Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Ασημίνα.


Σχολιάστε εδώ