Έναν μύθο θα σας πω…

>> Σωτήριο έτος 2001… Σύμπας ο κόσμος γνώριζε ότι η Ελλάδα είναι ο παράδεισος της μίζας. Οι βιομηχανίες όπλων και ιδιαίτερα οι Γερμανικές και οι Γαλλικές έτριβαν τα χέρια τους. Πωλούσαν όσο όσο με τη συνεργασία των εγχώριων δωσίλογων. Σύμπας ο κόσμος, πλην Κωνσταντίνου Σημίτη, ο οποίος ποιούσε « την νήσσαν» παρατηρούσε αυτή την κοσμογονία εκποίησης της ελληνικής Οικονομίας και Άμυνας. Κάθε φορά που διάβαζε ή του καταγγελλόταν κάτι για λοβιτούρες, εκπλησσόταν!

>> Ο Γιάννος που διαδέχθηκε τον Άκη συνεχίζοντας την ένδοξη πορεία του υπογράφει, μετά φανών και λαμπάδων και καμπανίτου, τη σύμβαση προμήθειας 170 αρμάτων LEO II με την ΚΜW έναντι του… ψιλοποσού των 1,7 δισ. ευρώ! Χωρίς πυρομαχικά! Έπρεπε να περιμένουμε κάποιο φίλο να μας τα φέρει αργότερα! (Μέχρι σήμερα δεν έχουν έλθει και αυτό αποτελεί όνειδος όχι μόνο του Γιάννου αλλά και των διαδόχων του Μεϊμαράκη, ΒΕΝΙ, κ.λπ.). Σημειώνω ότι κύριος μέτοχος της KMW ήταν τότε η SIEMENS!

>> Προηγουμένως είχε απορρίψει έκκληση των προκατόχων του Γ. Χαραλαμπόπουλου, Γ. Βαρβιτσιώτη και Μάκη Αρσένη να μη σκορπίσει αυτό το τεράστιο ποσό στην αγορά καινούργιων, αλλά να κάνει εκσυγχρονισμό παλαιότερων με το ένα τρίτο της δαπάνης.

>> Όλα καλά, υπογράφηκε η σύμβαση, έγινε η δοξολογία στην οποία συμμετείχε άπασα η εγχώρια και αλλότρια βαρωνεία – κυκλοφορούσαν φήμες απαράδεκτες και συκοφαντικές ότι εισεπράχθη μίζα 3%, ήτοι 51 εκατ. ευρώ, από μία εξωχώριο, δηλαδή off shore, με την επωνυμία IN HOC SIGNO VINCES, με έμβλημα την Αγία Ιωάννα τη Χαμογελούσα.

>> Αξίζει να υπενθυμίσω ότι το «άπλωμα του τραχανά», δηλαδή οι προπαρασκευές, διαδικασίες, διαπραγματεύσεις κ.λπ. έγιναν επί βαρωνείας Ακοσμπώκων. Δεν πρόκαναν να υπογράψουν…

Και ο αιφνιδιασμός…

>> Το πράγμα θα ξεχνιόταν αν τη θύρα της εταιρείας που παρείχε τις «χρήσιμες πληρωμές» (όπως έλεγαν τότε τις μίζες), δηλαδή την EVAΝSTON, δεν χτυπούσε οργισμένη η εταιρεία Ibosh, ελληνικών συμφερόντων αλλά αγνώστου (;) πατρός, η οποία ζήτησε προμήθεια 60 εκατ. ευρώ για παρασχεθείσα «τεχνική βοήθεια» προς επίτευξη του στόχου (δηλαδή της σύμβασης). Η πρώτη απάντησε αναιδώς «δώκαμαν, δώκαμαν» και της έκλεισε την πόρτα!

>> Η Ibosh, όμως, είχε σύμβαση… Αμ πώς. Σοσιαλιστική όπως ήταν και ελληνικότατη (με έμβλημα την Αγία Αθανασία την Ακιζομένη) όρισε ως εκπρόσωπό της τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Ρολάν Ντιμά, του Μιτεράν, ο οποίος προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Ζυρίχης (ή Γενεύης, δεν έχει σημασία) απαιτώντας 60 εκατ. ευρώ για τη «δουλειά».

>> Σεισμός, λιμός, λοιμός, καταποντισμός στις αρχές και στους ευγενείς ανθρώπους του παγκόσμιου συστήματος μίζας. Εκτίθετο ανεπανόρθωτα. Έσπευσαν οι συνεταίροι και έγινε συμβιβασμός! Το θέμα έκλεισε. Ο Σημίτης πάλι δεν πήρε χαμπάρι…

>> Εν τω μεταξύ ο νέος ΥΕΘΑ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος βρήκε ευκαιρία και ζήτησε άμεση αναθεώρηση της σύμβασης με την KMW. Κέρδισε ακόμη 100 εκατ. ΑΩ (ασχέτως αν δεν έγιναν ούτε τα μισά, όπως λέγεται) και 150 άρματα προηγούμενης γενιάς.

>> Σήμερα ο φάκελος προμήθειας των LEOPARDS έχει μπει στα μικροσκόπια και στους μεγεθυντικούς φακούς των Εισαγγελέων. Θα τολμήσει κάποιος να το σταματήσει;

>> Και ένα ερωτηματάκι: Γιατί οι Γερμανοί γνωρίζοντας άριστα το όργιο της μίζας που γινόταν στην Ελλάδα, ότι τα ταμεία είναι μείον, ότι η χώρα εκυβερνάτο από μία διεφθαρμένη κυβέρνηση, χορηγούσαν, αφειδώς, δάνεια με καμία προοπτική είσπραξης; Γιατί; Για να μας οδηγήσουν εκεί που είμαστε σήμερα; Να μας διαλύσουν;


Σχολιάστε εδώ