Σχέδιο Μάρσαλ μαγειρεύουν για τον Φεβρουάριο

Και είναι πλέον θέμα χρόνου να εξαπλωθεί και να σαρώσει τις κατεστημένες κυβερνήσεις της ΕΕ, που άλλη μια φορά κάνουν το ίδιο λάθος, αποφασίζουν για τους λαούς τους χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Μέσα σε αυτό το ανησυχητικό κλίμα, αναζητούν… γιατροσόφια για να καταλαγιάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και να προλάβουν το τσουνάμι των ευρωεκλογών, καθώς ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι πολύ λίγες -μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού- από τις κυβερνήσεις των 27 θα γλιτώσουν, με βάση δημοσκοπήσεις που έχουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Υπάρχει και μια δεύτερη ανησυχία, που είναι πολύ σημαντικότερη από την ανησυχία για το αν θα αλλάξουν κάποιες κυβερνήσεις. Άλλωστε, αυτό δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Σε όλες τις ευρωεκλογές, τα ισχυρά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου, Φιλελεύθεροι, Σοσιαλιστές, Αριστεροί, παραμένουν. Αυτό που τους έχει τρομάξει είναι η άνοδος ναζιστικών (η Χρυσή Αυγή κατά πρώτο λόγο), φασιστικών και ακραίων αριστερών κομμάτων, που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο Ευρωκοινοβούλιο και δεν θα μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις.

Στόχος είναι τέτοια κόμματα να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν στις ευρωεκλογές ποσοστά που θα τα φέρουν στην Ευρωβουλή.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με καλές πηγές, κινούνται οι αποφάσεις στις οποίες έχουν καταλήξει. Πρόκειται για ένα πακέτο αλλαγών στην Ευρώπη, που θα αρχίσουν να εξαγγέλλονται από τον επόμενο μήνα, τον Φεβρουάριο. Το πακέτο έχει τίτλο: «Σχέδιο Μάρσαλ». Αντιληπτό για εμάς τους Έλληνες τι θα περιέχει. Υπάρχει η εμπειρία από εκείνο που έζησε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο και τον Εμφύλιο, που για χρόνια ήταν υποτελής με αντάλλαγμα κάποια ρούχα, όχι καινούργια βέβαια, κίτρινο τυρί και γάλα σκόνη, αλλά και πολλά δολάρια σε επώνυμες τότε οικογένειες, που εξελίχθηκαν στη μεταπολεμική γενιά των βιομηχάνων.

Η βάση της απόφασης για το «Σχέδιο Μάρσαλ» στηρίζεται στο εξής σκεπτικό:

• Σώσαμε πρώτα τις κυβερνήσεις
• Σώσαμε το τραπεζικό σύστημα
• Και τώρα πρέπει να σώσουμε την πραγματική οικονομία.

Τα πρώτα βήματα θα είναι, όπως εξηγούν οι πηγές μας, να πάρει μπροστά η μηχανή με τόνωση της αναπτυξιακής πολιτικής και να δημιουργηθούν άμεσα θέσεις εργασίας για να αντιμετωπισθεί η ανεργία, ώστε στις κάλπες του Μαΐου να μην καταρρεύσουν τα συστημικά κόμματα.

Αυτή είναι η αγωνία των Βρυξελλών και του Βερολίνου, και όχι ότι ξαφνικά θυμήθηκαν τους λαούς και τους… συμπόνεσαν. Κι αυτό που βγαίνει είναι ότι μόνο ο κόσμος, μόνο οι πολίτες έχουν τη δύναμη να αλλάζουν τα πάντα. Όταν σηκώνονται από τον καναπέ…


Σχολιάστε εδώ