Σφόδρα ανήθικη η προτεσταντική χαλιναγώγηση

Η Μέρκελ οργιάζει με τιμωρητικό όπλο τη σφόδρα ανήθικη προτεσταντική «ηθική», διαστρεβλώνοντας ωμά τις θέσεις και τις ιδέες του μεγάλου συμπατριώτη της Μαξ Βέμπερ. Βρήκε και κάνει. Οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών του Νότου είναι κνώδαλα, με πρώτον και καλύτερο τον Σαμαρά, που την ακολουθεί κατά πόδας. Έναν κατʼ όνομα πρωθυπουργό, που ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη, προκειμένου να… σώσει την πατρίδα μας, ως θιασώτης πλέον της «προτεσταντικής ηθικής», από τις δαγκάνες του ανάλγητου Βερολίνου!

Το ψευδέστατα υπεραισιόδοξο διάγγελμά του για το νέον έτος ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, εκτός από εκείνους που ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ. Μας περιμένουν νέα αφόρητα μέτρα, οι ίδιοι, ενισχυμένοι μάλιστα, φόβοι για πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και δήμευση περιουσιών, καθώς και οι πάγιες απειλές για χρεοκοπία. Οι ματσωμένοι χιονοδρόμοι της «τρόικας» ακονίζουν τις χατζάρες τους για να επανέλθουν στα μέσα Ιανουαρίου και να ισοπεδώσουν ό,τι παραμένει ακόμα όρθιο. Οι προοπτικές των δυναστών μας είναι… λίαν ευοίωνες! Δεν προετοιμάζουν τίποτα λιγότερο από το πλήρες, το ολοκληρωτικό αδιέξοδο για τη χώρα μας και τους πλείστους πολίτες της.

Άρχισα με τον μέγα κοινωνιολόγο και οξύ πολέμιο του καπιταλισμού Μαξ Βέμπερ, του οποίου τις απόψεις διαστρεβλώνει η Μέρκελ. Προσθέτω ότι από τον τάφο του (μέσω των συγγραμμάτων του, δηλαδή) κατατροπώνει τη Μέρκελ και τους ομοίους της. Η φράση του –φράση-κλειδί, που ίσχυε τότε και ισχύει κατά μείζονα λόγο στις μέρες μας– είναι η ακόλουθη: «Πολιτικοί εμπειρογνώμονες που στερούνται διανόησης και ψυχής ηγούνται του κόσμου».

Ένα από τα σημαντικότερα και αποκαλυπτικότερα γεγονότα του απεχθούς έτους που πέρασε –εκτός βέβαια από τις συνεχιζόμενες αυτοκτονίες, την αυξανόμενη ανεργία και τη συνακόλουθη ευρύτατη φτωχοποίηση των Ελλήνων– είναι η δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου στην τελευταία για το 2013 Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την έγκριτη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η εν λόγω κυρία είπε: «Όταν συζητούσαμε εάν έπρεπε η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ».

Ιδού πώς σχολιάζει ο φίλος Νίκος Κιάος στην «εφ-συν» το υπό της Μέρκελ ρηθέν: «Το δημοσίευμα δεν αντικρούστηκε, όπως και δεν εκδηλώθηκε καμιά αντίδραση από την ελληνική πλευρά, πολύ περισσότερο που στη σύνοδο ήταν παρών και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε τα γραφεία Τύπου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ούτε οι “κύκλοι” του Μαξίμου, συνήθως λαλίστατοι, είπαν τίποτα».

Γιατί, άραγε, κατάπιαν τη γλώσσα τους; Διότι είναι πασιφανέστατο ότι θα αποκάλυπταν πως ο περιλάλητος «μονόδρομος» υπήρξε ασύστολο ψέμα. Δεν μπορούσαν να μας διώξουν από το ευρώ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ – κι ας διατυμπάνιζαν τα αντίθετα τα εξωνημένα ΜΜΕ.

Ένα άλλο επίσης σημαντικότατο δημοσίευμα –«δράστης» και πάλι η «εφ-συν» της Πέμπτης– φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Ο οποίος καταφέρεται δριμύτατα κατά της σαμαρικής Νέας Δημοκρατίας, μέλη της οποίας «κινδυνολογούν, κραδαίνοντας την απειλή της καταστροφής αν τυχόν και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία». Και προσθέτει εύγλωττα: «Δηλαδή, τι χειρότερο προς την κατεύθυνση του αυταρχικού ελέγχου της οικονομίας από το κράτος θα γίνει; Η υποτιθέμενη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία έχει ρημάξει την κοινωνία στους φόρους, έχει περίπου επιδοθεί στην ολοκληρωτική δήμευση των περιουσιών των πολιτών και έχει τελείως εξαρθρώσει την αγορά».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο κ. Ανδριανόπουλος, υποστηρίζοντας τις γνωστές φιλελεύθερες (και όχι νεοφιλελεύθερες) απόψεις του, γράφει ρητά: «Τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει στις τάξεις του και στελέχη που γνωρίζουν την ουσία της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας (λ.χ. Ευκλ. Τσακαλώτος) και δεν μοιάζουν με τους εξοργιστικούς ερασιτέχνες της αντίπερα όχθης». (Μπράβο, Ανδρέα!)

Η παρούσα κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό της σε φρικτά κακουργήματα εναντίον του ελληνικού λαού, κακουργήματα τα οποία θα πληρώσει ως τιμωρία με τόκους και επιτόκια. Τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα αντιμετωπίζουν ήδη την απέχθεια των Ελλήνων, που τα βδελύσσονται. Όσο για την εξάμηνη προεδρία του Σαμαρά –θα του απαγορεύεται η άσκηση εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής (άλλοι θα είναι αρμόδιοι γιʼ αυτές)–, δεν είναι λίγοι εκείνοι που άρχισαν να τον ειρωνεύονται διεθνώς.

Πάντως, στη διαλεκτική επιστήμη όπου υπάρχει ΘΕΣΗ θα υπάρξει και ΑΝΤΙΘΕΣΗ. Έτσι, είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν, το 2014 θα είναι χρονιά ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. «Χρονιά αντίστροφης μέτρησης», όπως το διατυπώνει ο Τσίπρας. Και χρονιά, προσθέτω, πλήρους γελοιοποίησης του μνημονιακού και σαθρού μέχρι μυελού οστέων πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.


Σχολιάστε εδώ