Πάνε σε μετωπική Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Ο Αυλωνίτης τα είχε βρει με τους «κιτρινόμαυρους»! Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται όλοι στην «Ένωση», ο παίκτης είχε υπογράψει και συμβόλαιο με τον Αχαρναϊκό, μία φίλα προσκείμενη ομάδα ώστε να διασφαλιστούν για το οικονομικό αλισβερίσι.

Στην πορεία εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός και χάρη στις καλές σχέσεις του με τον Πανιώνιο, ο Αυλωνίτης βρέθηκε στον Πειραιά. Από την ΑΕΚ αντέδρασαν και κατέθεσαν το δελτίο του παίκτη με τον Αχαρναϊκό!

Η απάντηση ήρθε από τον Αυλωνίτη με ένα εξώδικο στο οποίο κάνει λόγο για δανεικά χρήματα, άσχετα με κάθε υπογραφή για μεταγραφή. Στο κόλπο μπήκε και ο Πανιώνιος ο οποίος κατέθεσε επέκταση συμβολαίου στον παίκτη με στόχο να διευκολύνει τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Η υπόθεση, βέβαια, μόνο απλή δεν είναι. Ο Αυλωνίτης μπορεί να βρεθεί με δύο υπογραφές και τότε θα κινδυνέψει άμεσα με βαριά τιμωρία. Στην ΑΕΚ δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε το θέμα στα άκρα. Να τραβήξουν το σχοινί ακόμα και με κίνδυνο να σπάσει. Είναι, πλέον, θέμα γοήτρου. Την ίδια ώρα από τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό ετοιμάζουν ασπίδα προστασίας στον νεαρό αμυντικό και απειλούν ευθέως τον Αχαρναϊκό με παραπομπή στην αθλητική Δικαιοσύνη επειδή προσέγγισε έναν παίκτη πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Με απλά λόγια, τον σοβαρότερο κίνδυνο διατρέχουν ο παίκτης και μία ομάδα που μπορούν να γίνουν οι παράπλευρες απώλειες.

Μπαίνουν και οι άλλοι μεγάλοι

Το θέμα του Αυλωνίτη πυροδοτεί νέα περίοδο έντασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μπορεί να χωρίζουν δύο κατηγορίες την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά στο πλευρό των «κιτρινόμαυρων» θα μπουν πλέον ο Παναθηναικός και ο ΠΑΟΚ. Με βασικό χαρτί τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που δίνει ο Ολυμπιακός σε κάθε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος θα ανεβάσουν το θέμα και θα ζητήσουν από τη Σούπερ Λίγκα να θεσπίσει μέτρα για να περιορίσει το φαινόμενο με επιχείρημα ότι αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες θα πάνε και στην ΕΠΟ για το ίδιο θέμα, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και η προσφυγή στη ΦΙΦΑ.

Μέσα στον Γενάρη θα υπάρξουν μετωπικές συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα εάν μία από τις δύο ομάδες προκριθεί στον τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό! Εκεί θα επιστρέψουμε σε εποχές ψυχρού πολέμου, εκεί στις αρχές του 2000, όταν καθημερινά υπήρχαν περιστατικά που όξυναν την ατμόσφαιρα σε όλα τα επίπεδα.

Με τη διαφορά ότι τότε υπήρχε μία συμμαχία των τριών ομάδων, χωρίς το υπόβαθρο των Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζου. Τώρα τα μεγέθη είναι δυσθεόρατα και κάποιοι εκτιμούν ότι στο τέλος της χρονιάς μπορεί να υπάρξει ακόμα και αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Ολυμπιακό.


Σχολιάστε εδώ