Πάνε να πουλήσουν τζάμπα τη Eurobank!

Η τιμή στην οποία θέλουν να πουλήσουν την εξυγιασμένη άλλοτε τράπεζα του Ομίλου Λάτση αποτελεί καραμπινάτο σκάνδαλο, που θα προκαλέσει μεγάλες πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις.

Συγκεκριμένα, έχουν ορίσει τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή από 1,54 ευρώ που έδωσε το ΤΧΣ όταν αγόρασε τη Eurobank, η οποία στη συνέχεια πήρε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που θεωρείται το διαμάντι του σημερινού τραπεζικού χώρου.

Όπως μας τόνιζαν έγκυροι χρηματιστηριακοί παράγοντες, η αξία της Eurobank είναι γύρω στα 6 (ΕΞΙ) δισ. ευρώ και πάνε να τη δώσουν κοντά στα 2 (ΔΥΟ) δισ. ευρώ!

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων αγοραστών είναι και ο γνωστός μας κ. Σόρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες κάνει τον φιλάνθρωπο και μοιράζει τρόφιμα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στόχος είναι να πάρουν το 30%, οπότε αποκτούν και τη διοίκηση! Και από κει και πέρα, θα κάνουν ό,τι θέλουν.

Το Μαξίμου -και κατά μια πληροφορία, που όμως δεν μπορέσαμε να την επιβεβαιώσουμε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- έχει ενημερωθεί από κορυφαίο κρατικό παράγοντα για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν πωληθεί η Eurobank στην τιμή των 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Η απόπειρα που έγινε να νομιμοποιηθεί το ξεπούλημα της Eurobank μέσω της Βουλής με νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει εμμέσως την τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή δεν καρποφόρησε. Κατόπιν αυτού ενημερώθηκε το Μαξίμου ότι το περί ου ο λόγος νομοσχέδιο δεν περνάει από τη Βουλή, οπότε αποσύρθηκε με σκοπό να γίνουν κάποιες αλλαγές, ώστε να «κρυφτεί» κατά κάποιον τρόπο η σκανδαλώδης διάταξη και να κατατεθεί το νομοσχέδιο στα μέσα Ιανουαρίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η πρεμούρα που έχει πιάσει την κυβέρνηση για να ξεπουληθεί άρον άρον και τζάμπα η Eurobank είναι… απόλυτα δικαιολογημένη: Πιέζει αφόρητα η «τρόικα», η οποία θέλει να πάει σε δικούς της ανθρώπους άλλο ένα ελληνικό φιλέτο.


Σχολιάστε εδώ