ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** «Κουτός είναι σήμερα όποιος κάνει προβλέψεις», μου έλεγε φίλος με πολύ σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα και σχέσεις πολύχρονες με το εξωτερικό. Τι εννοούσε; Ότι όλα σήμερα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα και δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί ακόμη και την επόμενη ώρα. Και αυτό το βλέπουμε και στη γειτονιά μας, με τον μέχρι τώρα κυρίαρχο Ερντογάν να κλυδωνίζεται.

*** Άλλος φίλος με πήρε τηλέφωνο για να ευχηθεί καλή χρονιά και πάνω στην κουβέντα μού λέει: Έχω και τη μέση μου. Τι έπαθες; τον ρωτάω. Να, μου απαντά, δεν την έχω προπονήσει γιατί δεν έκανα υποκλίσεις σε υπουργούς και άλλους επώνυμους. Έτσι θα είναι γιατί, ύστερα από ένα φεγγάρι που έκανε βουλευτής, αποσύρθηκε, αν και κατάγεται από πολύ γνωστή, παλιά πολιτική οικογένεια.

*** Βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής ο θαυμαστός κόσμος που αποκαλύφθηκε από τη μίζα που ζητούσε ο Τομπούλογλου, άνθρωπος της Δεξιάς από τα γεννοφάσκια του, για τον οποίο πάντα υπήρχε μια κομματική θέση και όχι μόνο.

***Όλο πρωτιές κάνει η κυβέρνηση. Κατάφερε να καταγγείλει τον εαυτό της. Τρεις υπουργοί της βγήκαν και είπαν ότι, αν γίνει δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης στην «τρόικα» να μειωθεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα ενισχυθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων. Κατάλαβαν τι είπαν οι τρεις λεβέντες; Ότι η κυβέρνησή τους στηρίζει τους λαθρέμπορους!

*** Κάτι περισσότερο από χαλαρός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στις ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές του στο χωριό του πατέρα του τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θαμώνας της ταβέρνας «Στο τσουκάλι». Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας ήταν και το κοντοσούβλι, στο ψήσιμο του οποίου έβαλε ένα χεράκι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε, μιλώντας στο «Π», πως ήταν πράγματι πεντανόστιμο!

•••

Γκρίνιες στη ΔΗΜΑΡ. Δυσφορία είδα σε βουλευτές χρονιάρες μέρες. Τι συμβαίνει, ρε παιδιά; ρώτησα. Να, μου λέει ένας, ο Φώτης θέλει να μας αποκλείσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, καθιερώνει ασυμβίβαστο, ο βουλευτής δεν μπορεί να είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Και ποιος ο λόγος; ξαναρώτησα. Για να είναι ελεγχόμενη. Δηλαδή; Να μην έχει μέσα στα πόδια του τον Πανούση, τον Λυκούδη και…


Σχολιάστε εδώ