Όποιος δεν έχει λεφτά ας ξεπαγιάσει…

Όμως, ότι θα ήταν τόσο ανάλγητη, δεν το περίμενε. Έχει στερηθεί τα πάντα, περιόρισε τις ανάγκες σε επίπεδο φτώχειας και πιο κάτω, και έφθασε στο σημείο να καταφεύγει να καίει ό,τι ξύλο βρει για να ζεσταθούν τα παιδιά της, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους! Με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις να μετατρέπονται τα βράδια σε θαλάμους αερίων, να μην μπορείς να αναπνεύσεις.

Και αντί να σημάνει συναγερμός, να δουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος, αρχηγοί των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να σωθεί το παιδί, βγαίνει ο κ. Γιάννης Στουρνάρας και παγώνει ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Ξεχάστε τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που ζήτησαν 41 βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να πάρει κάποια λίτρα καυσίμου και να ζεσταθεί το κοκαλάκι του, είπε ο τσάρος, που προφανέστατα δεν ξέρει τι θα πει να ζεις μέσα σε σπίτι που δεν διαφέρει και πολύ από ψυγείο… Και το γιατί θα το ακούσατε. Θα παίρνουν φθηνό πετρέλαιο και οι έχοντες πισίνες για να τις ζεσταίνουν! Απίστευτο και ανάλγητο το επιχείρημα. Για να μη χάσει κάποιους φόρους το Δημόσιο ας πεθάνει το παιδί, κύριε Στουρνάρα… Λύπη και οργή προκαλεί ο υπουργός Οικονομικών. Δεν είναι η ζωή ταμείο. Έσοδα-έξοδα. Και αν δεν φθάνουν τα λεφτά, βάζω νεκρώσιμα στα σπίτια. Χρέος του πολιτικού, της κάθε κυβέρνησης είναι να κρατήσει ζωντανούς τους πολίτες. Αυτό προηγείται και όχι μήπως και χάσει το Δημόσιο κάποια λεφτά από εκείνους που έχουν πισίνες. Που το κράτος τούς ξέρει και μπορεί να τους αποκλείσει από προνόμια που δίνει στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Ακόμη και αν είστε ανίκανοι να τους εντοπίσετε, δεν σας φταίει ο πολίτης που ξεπαγιάζει. Ας αφήσει λοιπόν τις φτηνές δικαιολογίες ο συμπεριφερόμενος ως τσάρος κ. Στουρνάρας και να μειώσει αύριο κιόλας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, πριν τους πεθάνει το παιδί…

Λείπει το μυαλό…

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτά που περνάει η κοινωνία», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και υπογράφει ως επικεφαλής μαζί με άλλους 40 βουλευτές της ΝΔ, με την οποία ζητούν τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια σύγκρουση της καρδιάς και του μυαλού αυτές τις μέρες σε όλους τους βουλευτές. Από τη μια, ο ρεαλισμός ερμηνεύει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια σειρά αυστηρών και δυσάρεστων μέτρων». Και εξήγησε τι εννοεί:

«Θα πρέπει να βρούμε τη χρυσή ισορροπία, ώστε η ανάκαμψη της χώρας να μη στοιχίσει πολλά στους Έλληνες. Αυτό το νόημα έχει και η δική μας η παρέμβαση που -κατά τη γνώμη μου- περιέχει έναν ρεαλισμό που προκύπτει και μέσα από την έρευνα του ΙΟΒΕ για το θέμα των εσόδων του κράτους, μέσα από τον αυξημένο ειδικό φόρο στο πετρέλαιο. Ουσιαστικά υιοθετούμε το τρίτο σενάριο του ΙΟΒΕ, που λέει ότι αν μειωνόταν τώρα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα επιτύγχανε το κράτος περισσότερα έσοδα από ΦΠΑ και πετρέλαιο και αποφεύγουμε τα πρόστιμα που θα μας επιβληθούν για την αιθαλομίχλη».

Και εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Στουρνάρας υιοθετεί τις διαπιστώσεις των μελετών του ΙΟΒΕ, του οποίου ήταν πρόεδρος πριν γίνει τσάρος της οικονομίας, α λα καρτ. Δηλαδή αποδέχεται αυτές που τον εξυπηρετούν πολιτικά και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων εκείνες που πιστοποιούν ότι οι αποφάσεις του είναι σε λάθος γραμμή. Άραγε να αντιλαμβάνεται ο κ. Στουρνάρας ότι με την τακτική αυτή υπονομεύει το κύρος του ΙΟΒΕ και των ερευνών του, από τη στιγμή που τα συμπεράσματά τους αμφισβητεί ο μέχρι πριν από 18 μήνες πρόεδρός του;


Σχολιάστε εδώ