Τούμπα τους έφερε ο Τομπούλογλου…

Κι αυτό διότι, όπως εξελίσσονται τα γεγονότα και οι λεπτομέρειες έρχονται στο φως, προκαλούν την οργή της κοινωνίας και πολιτική ζημία στη Νέα Δημοκρατία. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι κινήθηκαν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες και ο Τομπούλογλου πρώτα παύθηκε από πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλάϊα Κυριακού» και στη συνέχεια απολύθηκε από την Εθνική Τράπεζα. Κι αν τις επόμενες ημέρες διαπιστωθεί ότι είναι μέλος πολιτιστικού συλλόγου, φιλόπτωχου ταμείου κ.ά., θα απομακρυνθεί με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να περιορισθεί το πολιτικό κόστος για τη Νέα Δημοκρατία.

Η προσπάθεια, ωστόσο, είναι εξαρχής υποθηκευμένη αφού ο Τομπούλογλου υπήρξε για δεκαετίες στέλεχος της παράταξης, ήταν υποψήφιος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος. Το όνομά του είχε εμπλακεί και σε άλλου είδους σκάνδαλα στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε όσους τον τοποθέτησαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, να αξιοποιήσουν τις… ικανότητές του!

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι το τρίτο κατά σειρά «χτύπημα» που δέχθηκε τον τελευταίο μήνα η Νέα Δημοκρατία. Διαφορετικής εμβέλειας και σημασίας τα άλλα δύο, με σημαντικό ωστόσο πολιτικό κόστος και αυτά. Προηγήθηκε η «ανταρσία» του Β. Πολύδωρα στον ενιαίο φόρο ακινήτων, με συνέπεια τη διαγραφή του, γεγονός που αποδυνάμωσε την κοινοβουλευτική ισχύ της κυβέρνησης και την έφερε ακόμη πιο κοντά στο όριο. Πέραν αυτού, ο πρώην υπουργός έχει σοβαρά ερείσματα στο «σκληρό» κομμάτι των Νεοδημοκρατών, εκλέγεται στη Β’ Αθηνών επί πολλές δεκαετίες και τυχόν κάθοδός του στις εκλογές με άλλο κόμμα θα στερήσει από τη Νέα Δημοκρατία πολύτιμο αριθμό ψήφων. Ακολούθησε η υπόθεση του Μιχ. Λιάπη, οι πράξεις του οποίου, αλλά πολύ περισσότερο η συμπεριφορά του, έχουν δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση στους πολίτες.

Όσο κι αν ήταν πολιτικά ανενεργός από το 2009 δεν διαγράφεται το γεγονός ότι υπήρξε επί δεκαετίες βουλευτής της παράταξης, διετέλεσε υπουργός και γενικά είναι ταυτισμένος κατά πολλούς τρόπους με την ιστορία της. Το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η υπόθεση του κ. Λιάπη είναι ανοιχτή κι έχει πολύ δρόμο ακόμη, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να προκαλεί την οργή των πολιτών με τη συμπεριφορά του.

Πρώτα ήταν οι αβάσιμοι, προκλητικά ψευδείς, ισχυρισμοί που προέβαλλε όταν συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης, ΙΧ με πλαστές πινακίδες. Ακολούθησε η προκλητική κίνησή του να φύγει χριστουγεννιάτικες διακοπές ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η υπόθεσή του στη δικαιοσύνη και η κοινωνία βοούσε. Στη Λ. Συγγρού καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μείνουν μακριά από την υπόθεση προκειμένου το πολιτικό κόστος να επωμιστεί εξ ολοκλήρου ο κ. Λιάπης. Παράλληλα, ελπίζουν ότι σταδιακά θα υποχωρήσει η ένταση των γεγονότων, το θέμα θα φύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και από τα βραδινά δελτία ειδήσεων.


Σχολιάστε εδώ