στα ενδότερα των ομάδων

• Αν και θεωρητικά είναι πλήρης ο Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε αφενός το χατίρι του Μίτσελ για τον Πελέ και αφετέρου έδωσε και ένα καίριο επικοινωνιακό χτύπημα στον Δημήτρη Μελισσανίδη με την απόκτηση του Τάσου Αυλωνίτη. Ο τελευταίος πρόβαρε τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκμεταλλεύθηκε πλήρως τις προσβάσεις του στον Πανιώνιο και τη ρευστότητα που διαθέτει και έτσι πήρε έναν πολλά υποσχόμενο κεντρικό αμυντικό.

• Έχει καλά στοιχεία ο Αυλωνίτης και στον Πειραιά θεωρούν ότι μπορεί να εξελιχθεί σημαντικά. Αλλά ο βασικός λόγος της απόκτησής του ήταν η απάντηση στην ΑΕΚ για τον Πέτρο Μάνταλο, τον οποίο ακόμα δεν έχουν ξεχάσει οι «ερυθρόλευκοι» και αν μπορούσαν θα τον διεκδικούσαν ακόμα και τώρα, αλλά αφού ξέρουν ότι δέθηκε ο διεθνής μέσος, πάνε την κόντρα σε άλλα επίπεδα.

• Και με τον Πελέ υπήρξε επικοινωνιακό κέρδος για τον Ολυμπιακό, διότι τον παίκτη ήθελαν στον ΠΑΟΚ, από τη διοίκηση του οποίου υπήρξαν και τηλεφωνήματα στον Πορτογάλο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τον άλλοτε παίκτη της Ίντερ ήθελε προσωπικά ο Μίτσελ, ο οποίος τον προορίζει για βασικό δίπλα στους Μανιάτη και Σάμαρη.

• Σύμφωνα με τον Ισπανό τεχνικό, ο Πελέ μπορεί να συνθέσει με τους δύο Έλληνες μία εκπληκτική τριπλέτα στη μεσαία γραμμή που και θα κόβει, αλλά και θα δημιουργεί! Τον πιστεύει πολύ ο Μίτσελ τον Πορτογάλο και γι’ αυτό πίεσε να αποκτηθεί άμεσα από τους «ερυθρόλευκους».

• Το μεγάλο κόλπο για τον Ολυμπιακό, βέβαια, ακούει στο όνομα «Νάτσο Σκόκο». Ο «δαίμονας» θέλει να φύγει από την Ιντερνασιονάλ και επιθυμεί την επιστροφή του στη Νιούελς μήπως και εξασφαλίσει θέση στην αποστολή της Εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επειδή μπορούν και οι Πειραιώτες να του εγγυηθούν χρόνο βασικού, ο Σκόκο μπορεί να το σκεφτεί.

• Απλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα κινηθούν για τον Αργεντινό, ο οποίος τους προτάθηκε και εξακολουθεί να τους αρέσει. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, υπάρχει για τον παίκτη και η προοπτική της ΑΕΚ έπειτα από δύο χρόνια, αλλά όπως λένε στο λιμάνι «μέχρι τότε, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».

• Σε σοβαρές κινήσεις προχωράει και ο ΠΑΟΚ, καθώς τόσο ο Μάαρτεν Μάρτενς όσο και ο Ενόχ μπορούν να καλύψουν πλήρως τα κενά στη μεσαία γραμμή και να βοηθήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανέβει επίπεδο. Έστω και αν αντιμετώπισαν στο παρελθόν κάποια προβλήματα τραυματισμών με συνέπεια να μη φτάσουν στο επίπεδο που περίμεναν όλοι στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

• Ο Βέλγος προορίζεται για τη θέση του επιτελικού μέσου αλλά και για εκείνη της αριστερής πτέρυγας, ενώ ο Αφρικανός θα καλύψει το πόστο του ανασταλτικού μέσου διότι διαθέτει την ταχύτητα που λείπει από τον Αλέξανδρο Τζιόλη αλλά και από τον Κοσμίν Λάζαρ. Πέρα, βέβαια, από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες χρειάζονται ανάσες διότι μετά από την προσωρινή αποπομπή του Έργκους Κάτσε, το πήραν πάνω τους και έπαιζαν το ένα ματς μετά από το άλλο.

• Μεταγραφές θα κάνει και ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα θα αποκτήσουν οι «πράσινοι» έναν επιθετικό για να καλύψουν το κενό του Λουτσιάνο Φιγκερόα, διότι εκτός των άλλων έχουν στο μυαλό τους και την πώληση του Μάρκους Μπεργκ, αν έρθει για τον Σουηδό πρόταση υψηλότερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι οι «πράσινοι» επειδή πήραν χωρίς χρήματα τον Μπεργκ και κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν υπεραξία, όπως συνέβη και με τον Φιγκερόα.

• Σκέφτονται και έναν κεντρικό μέσο, κυρίως ανασταλτικό οι «πράσινοι», αλλά προτεραιότητά τους είναι οι ανανεώσεις συμβολαίων στον Τάσο Λαγό και στον Ζέκα. Με τον Πορτογάλο να θεωρείται ήδη η πιο δύσκολη περίπτωση, επειδή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό και κάποιοι μνηστήρες που κάνουν πιο απαιτητικό τον Ίβηρα.

• Με τον Λαγό φαίνονται πιο εύκολα τα πράγματα επειδή υπάρχει προσέγγιση στο οικονομικό και ο παίκτης δείχνει να ικανοποιείται απόλυτα από τον ρόλο που του ετοιμάζει ο Γιάννης Αναστασίου. Ούτε η προσέγγιση του ΠΑΟΚ αλλά ούτε κι εκείνη της ΑΕΚ δελεάζουν ιδιαίτερα τον νεαρό μέσο, ο οποίος εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από την επένδυση που κάνουν πάνω του οι «πράσινοι» και από την προοπτική να γίνει μόνιμος αρχηγός του Παναθηναϊκού.

• Ανεβαίνει ψηλά ο πήχης και στον Ατρόμητο έπειτα από τις δηλώσεις του Γιώργου Σπανού ότι στόχος είναι πλέον η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, άρα και του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της περιστεριώτικης ομάδας βάζει στο σημάδι τον ΠΑΟΚ και θα ‘χει ενδιαφέρον η κόντρα διότι για πρώτη φορά αμφισβητείται ευθέως η δευτεροκαθεδρία του «δικέφαλου».

• Μία άλλη ανάγνωση της προγραμματικής δήλωσης που έκανε ο Σπανός προβλέπει τη μεταγραφική ενίσχυση του Ατρόμητου στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και, μάλιστα, με δύο παίκτες πρώτης γραμμής. Έχει, άλλωστε, δείξει ο πρόεδρος της περιστεριώτικης ομάδας ότι επενδύει τα χρήματα που κερδίζει από την πώληση παικτών όπως συνέβη τώρα με τον Θανάση Καραγκούνη, ο οποίος έφυγε με προορισμό την ολλανδική Τσβόλε.

• Ένα από τα ερωτηματικά για το μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη είναι ο ΟΦΗ! Ομάδα με προοπτική να αναρριχηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα από τη στιγμή που άρχισε να ρολάρει με τον Σα Πίντο και εφόσον καλύψει δύο – τρία κενά, τότε θα αποκτήσει σημαντικές πιθανότητες να διεκδικήσει θέση στην 6άδα καθώς υπάρχει ο χρόνος για να καλύψει τη διαφορά από την 5η θέση.

• Ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται να αποδυναμώνονται άλλες ομάδες με υψηλούς στόχους, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα. Υπάρχουν, βέβαια, ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη, αλλά στην Αρκαδία τους λείπει ένας προπονητής με προσωπικότητα για να τους οδηγήσει εκεί που καλόμαθαν τα προηγούμενα χρόνια με τον Σάκη Τσιώλη, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ομάδα της Θράκης, διότι ο Ράινερ Μάουρερ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

• Άρα, στον ΟΦΗ έχουν την πολυτέλεια να βρουν τις άκρες και με δύο – τρεις καλές επιλογές να αρχίσουν την αντεπίθεσή τους σε μια περίοδο που ο κόσμος δείχνει να έχει αγκαλιάσει την εφετινή προσπάθεια, σύμφωνα με αρκετά διαδικτυακά δημοσιεύματα. Αλλά το πρόβλημα για τους Κρητικούς είναι ότι τους λείπουν τα χρήματα για να μπορέσουν να κάνουν τα κουμάντα τους, αν και αφήνουν να εννοηθεί οι παράγοντες της ομάδας πως εντόπισαν μια – δυο καλές περιπτώσεις.


Σχολιάστε εδώ