Στʼ αυτί…

Σε νέα δράση…

Το πρώτο λογοτεχνικό εγχείρημα του φίλου δημοσιογράφου Ηλία Θεοφύλακτου είναι «Το δαχτυλίδι του Θεού», που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΑRMA. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, σαν μωσαϊκό, με ψηφίδες πανίσχυρα σύμβολα και παλιούς θεούς, λαθρεμπόρους και σκοτεινούς καρδιναλίους, μοναστήρια και σιωπηλούς φρουρούς της άγνωστης αλήθειας. Ο Ηλίας Θεοφύλακτος σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών, αλλά τον απορρόφησε η δημοσιογραφία. Δούλεψε στο «Βήμα», πέρασε από διευθυντικές θέσεις και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την επικοινωνία ως πολιτικός σύμβουλος και λογογράφος.

• Τις τρεις μούσες του λέγεται ότι θέλει να έχει ξανά στη νέα κωμική σειρά, που ετοιμάζει για τον Οκτώβριο του 2014, στο Mega, ο Γιώργος Καπουτζίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη μιλήσει με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τη Ζέτα Μακρυπούλια αλλά και τη Σμαράγδα Καρύδη, καθώς η χημεία των τριών είναι δεδομένη και πολύ επιτυχημένη. Βέβαια αυτό μας μυρίζει ένα σίκουελ του «Παρά πέντε». Κοντός ψαλμός αλληλούια. Προς το παρόν γράφει με πυρετώδεις ρυθμούς το σενάριο.

• Την παίζουν την αυγή, την προβάλλουν το απόγευμα, τη μεταδίδουν το βράδυ και να που τσίμπησε νουμεράκια. Η τουρκική σειρά «Κρυμμένες αλήθειες» στο Mega, που δίνει λιντ-ιν στο δελτίο ειδήσεων, έφτασε στο 12,9%. Στα νεανικά έχει κολλήσει στο 10%.

• Αν δεν ανέβει όμως από το 12% μπορεί να μετακομίσουν τα «Κλεμμένα όνειρα» από τη βραδινή ζώνη στην απογευματινή. Αυτό είναι το χαρτί για το χαμένο κύρος του δελτίου του Mega.

• Χάθηκε το μέτρο αυτές τις γιορτές. Τα τηλεοπτικά κανάλια πυρπόλησαν τους μικρούς τηλεθεατές με αμέτρητες παιδικές διαφημίσεις, και μάλιστα σε ώρες που είναι ακόμη ξύπνιοι οι πιτσιρικάδες. Το κέρδος απέναντι στην άδεια τσέπη των γονιών προκαλεί τις αξίες και την αισθητική μας. Πόσω μάλλον όταν τα παιχνίδια που δεν μπορούν να αποκτηθούν, τα βλέπουν αθώα ματάκια.

• Χωρίς στρατό και χωρίς συνταγή θα συνεχίσει και το 2014 τα ταξίδια του στο Mega o Δημήτρης Σκαρμούστος. Στις Πρέσπες, στη Μάνη και ξανά στη Σαντορίνη θα είναι οι νέες του ταξιδιωτικές και μαγειρικές προτάσεις.

• «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά από τον νέο χρόνο. Όχι από τον Γενάρη. Θα πρέπει να γυριστούν και να εξοικονομηθούν επεισόδια για να ξεκινήσει η μουρμούρα σε πιο συχνή βάση.

• Αυτός ο Πέτρος Φιλιππίδης πού θα παίξει τελικά; Θα είναι ο πάτερ φαμίλιας στη «Μοντέρνα Οικογένεια» του Mega ή θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 και της Ρένας Ρίγγα; Προς το παρόν σκίζει στο «Θέατρο Μουσούρη» ως Φον Δημητράκης.

• «The Voice» εναντίον Μαλτέζου και Έμμας! Η ημερομηνία κλείδωσε, η… φωνή θα ακουστεί στις 10 Ιανουαρίου στις 21.15 στον ΑΝΤ1. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι μαγνητοσκοπημένες οντισιόν για το νέο μουσικό talent show θα βρεθούν απέναντι από τη σειρά των 1.500.000 τηλεθεατών, τα «Κλεμμένα όνειρα», αλλά και στο κωμικό σίριαλ «Το Σπίτι της Έμμας», με τον Γιάννη Μπέζο στα καλύτερά του και μια έξυπνη σκυλίτσα να κλέβει καρδιές.

• Το παιχνίδι «The biggest game in the world» με τη Νάντια Μπουλέ θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη βράδυ και όχι Παρασκευή, ενώ στη θέση της θα παραμείνει η εκπομπή «Η Γερμανού ξανάρχεται». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα live με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα θα αρχίσουν την Παρασκευή 28 Μαρτίου. Θα διαγωνιστούν 32 παίκτες, ενώ στον τελικό (στο 6o live) θα βρεθούν μόνο τέσσερις.

• Την ποιητική συλλογή του Θεμιστοκλή Ιωάννου «Το πουλί της λήθης» κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις Γκοβόστη. Ο συγγραφέας είναι φυσικός – μετεωρολόγος και δίνοντάς σας μια γεύση, σημειώνουμε ότι: «Αγάπη, μοναξιά, ελπίδα είναι τα κύματα της τρικυμίας με τα οποία παλεύουμε μια ζωή. Γι’ αυτές τις πτυχές της ανθρώπινης ψυχής μας μιλούν τα ποιήματα της μικρής αυτής συλλογής».


Σχολιάστε εδώ