Με το φανάρι ψάχνουν για υποψηφίους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η ΝΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Αττικής, αφού από αυτές τις περιοχές θα βγει το πολιτικό μήνυμα. Στον δήμο της πρωτεύουσας μόνο ο Νικήτας Κακλαμάνης παραμένει ανυποχώρητος στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την επιστροφή στο Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά. Και είναι πολύ πιθανό να τον στηρίξει η ΝΔ. Από κει και πέρα, όλοι εκείνοι που ακούσθηκε το όνομά τους το έχουν βάλει στα πόδια. Και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δένδιας και ο Βορίδης. Παρελθέτω απʼ εμού το ποτήριον τούτο, λένε.

Υποψήφιο απέναντι στον Μπουτάρη δεν έχει βρει ακόμη η ΝΔ. Βέβαια, σε όλες τις μετρήσεις φαβορί καταγράφεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, αλλά δεν δείχνει καμία όρεξη να συμμετάσχει. Εκτός κι αν πέσει κάποιο τηλέφωνο από το Μαξίμου και τον καλέσει ο Σαμαράς να τα πουν από κοντά. Τότε η λύση θα έχει βρεθεί.

Για τη θέση του αττικάρχη ο Γιάννης Σγουρός εμφανίζεται ακτύπητος, όμως η ΝΔ θέλει δικό της περιφερειάρχη, και ήδη στις δημοσκοπήσεις που γίνονται έχουν μπει τα ονόματα Άδωνις, Μάκης (Βορίδης) και Άρης, όπως και του επί πολλές θητείες δημάρχου στον Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά. Απʼ ό,τι πάντως πήρε το αυτί μου, οι μισοί δήμαρχοι της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής υπογείως θα στηρίξουν Σγουρό, προφανώς γιατί οι παλιές φιλίες είναι πιο ισχυρές από την κομματική ταυτότητα.


Σχολιάστε εδώ