ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

// Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψει και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

// Την απόλυτη αγάπη παιδιών και γονέων «εισέπραξε» ο δήμαρχος Πειραιά στις εκδηλώσεις για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών που έγιναν παραμονές Χριστουγέννων. Συνολικά έγιναν 15 εκδηλώσεις στις οποίες τα παιδιά έπαιξαν επίκαιρα σκετς, τραγούδησαν ύμνους και μελωδίες των ημερών και έστειλαν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των παρισταμένων.

// Χριστουγεννιάτικο χωριό έχει στηθεί και στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι, με πρωτοβουλία του δημάρχου Λουκά Τζανή. Στο χωριό λειτουργούν κουκλοθέατρο, καρουζέλ, τρενάκι, ενώ υπάρχουν το σπίτι του Άϊ-Βασίλη και η Φάτνη. Καθημερινά διάφορα μουσικά συγκροτήματα δίνουν ζωντανές συναυλίες. Επίσης στην πλατεία Καρπάθου του Κερατσινίου λειτουργεί και παγοδρόμιο.

// Αν και οι μέρες είναι γιορταστικές και δεν προσφέρονται για πολιτικές πρωτοβουλίες, γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων έκανε έρευνα στον Δήμο Κερατσινίου σε δείγμα 800 ατόμων με δύο ερωτήματα. Το πρώτο ήταν, αν γίνονταν αύριο εκλογές, θα ξαναψηφίζατε τον κ. Τζανή για δήμαρχο και το δεύτερο, αν γίνονταν αύριο εκλογές, ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο; Στο πρώτο ερώτημα απάντησε «ναι» το 7,59% και «μάλλον ναι» το 14,58% και «όχι» το 39,18% και «μάλλον όχι» το 17,44%. Στο δεύτερο ερώτημα το 13,06% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον Ζαχαρία Ζούπη για δήμαρχο, το 12,45% τον Λουκά Τζανή, το 11,04% τον Φώτη Μελά και το 6,65% τον Ηλία Πατίδη. Το 38,48% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει.

// Αποχαιρετώντας το 2013, έτος αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού παρουσιάζει, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, γνωστά και μελοποιημένα ποιήματα του αλεξανδρινού ποιητή, σήμερα στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης, 3ος όροφος.

// Συνάντηση αντιπροσωπείας φορέων του Πειραιά με τον ειδικό γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ για το ιδιαίτερα σημαντικό από περιβαλλοντικής απόψεως αλλά και άκρως πολιτικό θέμα της μεταφοράς των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια πραγματοποιήθηκε πριν από μία βδομάδα στο ΥΠΕΚΑ.

Από πλευράς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά παρίστατο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου. Όλοι τους θεωρούν πολιτικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά λανθασμένη την επιλογή της ΕΥΔΑΠ για την προώθηση λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια.

// Το νέο βιβλίο του δραστήριου δικηγόρου της πόλης μας Παναγιώτη Δέγλερη, που είναι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣ Πειραιά, παρουσίασαν οι Εκδόσεις Σάκκουλα σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο σε μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα δεξιώσεων του συλλόγου. Το βιβλίο του έχει τίτλο «Η προσωρινή δικαστική προστασία στις δημόσιες συμβάσεις» και αναλύει όλη τη νομολογία που υπάρχει με βάση τις δικονομικές οδηγίες 89/665-92/13-2007/66 και τον νόμο 3886/2010.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο κ. Στέλιος Μανουσάκης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος εισαγωγικά αναφέρθηκε τόσο στην επαγγελματική και επιστημονική σταδιοδρομία του συγγραφέα, όσο και στο περιεχόμενο του όγδοου κατά σειρά βιβλίου του συναδέλφου-συγγραφέα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των δημόσιων συμβάσεων και αναδεικνύοντας στην ουσία τη σημαντική προστιθέμενη αξία των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη χώρα μας.

Μίλησαν επίσης η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γλυκερία Σιούτη, ο πρόεδρος της Νομικής Αθηνών Π. Φορτσάκης, ο καθηγητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Απ. Γέροντας και η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Γιώτα Παπαρίδου.

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δέγλερης, υπογράμμισε ότι οι δημόσιες συμβάσεις θα αποτελέσουν τη βασική πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας της χώρας και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 αλλά και την ανάγκη αναθεώρησης του τρόπου που τις αντιμετωπίζουμε.

// Το αδιαχώρητο σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων, στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά από τον κόσμο που πήγε να του ευχηθεί «Χρόνια Πολλά». Από νωρίς είχαν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι αλλά μετά το μεσημέρι ο κόσμος πύκνωσε και έφτασε μέχρι τις σκάλες.

// Το κοινωνικό του πρόσωπο, προς εκείνους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα γιατί δεν είχαν να το πληρώσουν, έδειξε ο Δήμος Πειραιά. Με εντολή του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Τάσος Κάρλες υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή χρηματικό ένταλμα ύψους 55.000 ευρώ, με αποκλειστικό σκοπό με τα χρήματα αυτά να πληρωθούν οι λογαριασμοί των οικονομικά αδύναμων Πειραιωτών που η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα. Τη Δευτέρα θα γίνουν οι πληρωμές και την Πρωτοχρονιά όλοι οι Πειραιώτες που δεν είχαν ρεύμα γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους θα… ξαναδούν το φως!

// Ένας από τους πιο καλοσυνάτους Πειραιώτες, που στα 85 χρόνια της ζωής του τίμησε τόσο τη γενέτειρά του τη Μάνη όσο και τον Πειραιά όπου δραστηριοποιήθηκε από νέος, έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Πρόκειται για τον Θόδωρο Πετρόγκωνα, μια πραγματική φιγούρα Μανιάτη-Πειραιώτη της προηγούμενης γενιάς που όσοι τον γνωρίσαμε θεωρούμε τον εαυτό μας πολύ τυχερό. Ήταν ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, έντιμος, δραστήριος, που νοιαζόταν για όλους. Διακριτικός και φιλότιμος μέχρι το τέλος της ζωής του, έφυγε ξαφνικά πάνω στον ύπνο του χωρίς να κουράσει κανέναν. Όταν φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι, όντως αισθανόμαστε πως κάτι χάνει ο Πειραιάς. Καλό ταξίδι, μπαρμπα-Θόδωρε. Θα σε θυμόμαστε πάντα…

// Καθώς τα φώτα του 2013 χαμηλώνουν και το βαθύ και ορμητικό ποτάμι του χρόνου ετοιμάζεται να… το καταπιεί και να περάσει οριστικά στην ιστορία, ας κοιτάξουμε τούτες τις τελευταίες ώρες του πίσω μας, ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ό,τι καλό και ό,τι κακό κάναμε και τα καλά ας τα έχουμε οδηγό μας στη νέα χρονιά. Τα άσχημα να μην τα ξεχάσουμε, απλώς να τα χρησιμοποιούμε ως «κόκκινες γραμμές» για να μην τα επαναλάβουμε. Έτσι, με σωστή προοπτική, με καλή πρόθεση και με διάθεση να αγωνιστούμε τον «αγώνα τον καλόν» θα γεμίσουμε με θετική ενέργεια και αισιοδοξία για νʼ αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του 2014 που δεν θα είναι λίγες αλλά δεν θα είναι και ανυπέρβλητες, γιατί πάντα ο Θεός μάς δίνει το φορτίο το οποίο μπορούμε να αντέξουμε και τίποτε περισσότερο. Με αισιοδοξία, λοιπόν, πίστη, γνώση και ελπίδα ας αντικρίσουμε τον νέο χρόνο. Ας τον κοιτάξουμε κατάματα με σιγουριά και ευθύνη. Μέσα απʼ την καρδιά μας ευχόμαστε να φέρει τα καλύτερα. Σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. Στον Πειραιά μας και στην πατρίδα μας. Γιατί πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Αρκετά υποφέραμε. Καλή Χρονιά!


Σχολιάστε εδώ