Καραμανλής: Πάση θυσία η ΝΔ πρέπει να έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, αλλιώς…

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις ευρωεκλογές έστω και με μία ψήφο διαφορά, πρώτον θα εκτονωθεί για ένα διάστημα -μικρό ή μεγάλο θα φανεί στην πορεία- η κοινωνική δυσφορία. Παράλληλα, θα ανακοπεί η ορμή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ηγεσία θα αντιμετωπίσει την κριτική των εσωκομματικών της αντιπάλων, δεδομένου ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει προεξοφλήσει εδώ και καιρό την ευρεία νίκη του κόμματός του. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε να υποχρεωθεί ο Αντ. Σαμαράς να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια «περίοδο χάριτος» μέχρι τουλάχιστον τον επόμενο Μάρτιο που είναι οι προεδρικές εκλογές.

Αν συμβεί το αντίθετο, αν κερδίσει δηλαδή τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Καραμανλή θα δυσκολέψουν τα πράγματα για την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση για τον Αντ. Σαμαρά. Από τη μια, η αξιωματική αντιπολίτευση θα εντείνει την κριτική της και τον «πόλεμο φθοράς», με στόχο να σύρει πρόωρα την κυβέρνηση στις εθνικές κάλπες. Ει δυνατόν, εντός του 2014 και πάντως πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου τα πράγματα μπορεί να περιπλακούν. Από την άλλη, θα αυξηθεί η κοινωνική πίεση, καθώς επαγγελματικές κατηγορίες και συνδικαλιστικές ενώσεις θα θεωρήσουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε αδύναμη θέση και άρα είναι πιο ευάλωτη στις απαιτήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε ανοιχτά τις απόψεις του και στον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους που έγινε στο πατρικό του σπίτι στη Μουρούζη. Όπου φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει πάση θυσία η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές.


Σχολιάστε εδώ