Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο και οδηγούν με ασφάλεια την Ελλάδα σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τις παθογένειες και τις δάνειες εξαρτήσεις του παρελθόντος, που ευθύνονται για την περιαγωγή της χώρας σε συνθήκες χρεοκοπίας, με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, ιδίως για τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά οδηγεί με ασφάλεια τη χώρα, και αυτό σε πείσμα των ασκόπως και ανεξόδως φωνασκούντων της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος.

Η στόχευση της κυβέρνησης είναι σαφής, απλή και εξαιρετικά υπεύθυνη. Η χώρα, σταματώντας να παράγει ελλείμματα, καθιστά το κράτος από μεγάλο ασθενή μοχλό υγιούς ανάπτυξης, το μέρισμα της οποίας θα αναδιανεμηθεί στην κοινωνία, με έμφαση στους πιο αδύναμους. Οι δήθεν κοπτόμενοι για αυτούς που υποφέρουν δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δημιουργούν προσκόμματα στην ταχύτερη επαναφορά και ανάκαμψη της οικονομίας, γεγονός με πρόδηλες αρνητικές συνέπειες, ιδιαίτερα για αυτούς που εθίγησαν περισσότερο από την κρίση.

Η ήδη συντελούμενη βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών, όπως η εκμηδένιση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, σε συνδυασμό με τα διαρθρωτικά μέτρα πάταξης της γραφειοκρατίας, δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προσέλκυσης επενδύσεων, στο πλαίσιο της ανάκαμψης των δεικτών της απασχόλησης και της μείωσης της ανεργίας, γεγονότα που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Η επιχειρούμενη έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη και η θεαματική βελτίωση των δεικτών της βαριάς μας βιομηχανίας, του τουρισμού, ενδεικνύουν τον σαφή προσανατολισμό των επιλογών της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Οι αντιπολιτευτικές κορόνες θύουν στον λαϊκισμό, επενδύοντας στις υπαρκτές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Το δύσκολο μα και συνάμα εθνικά υπεύθυνο στην όλη υπόθεση δεν είναι να κερδοσκοπείς πολιτικά στη δυστυχία και στην εύλογη αγανάκτηση των πολιτών, αλλά πηγαίνοντας πολλές φορές και αντίθετα στο ρεύμα να εμμένεις στη σχεδίαση και στην υλοποίηση των επιλογών εκείνων οι οποίες στο τέλος θα αποδειχθούν οι πλέον αποτελεσματικές επʼ ωφελεία του λαού.

Δ. Παπαγιαννίδης


Σχολιάστε εδώ