ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Α, ρε Καραμανλή, τι χουνέρι σού έκανε ο αγαπημένος σου ανιψιός ο Μιχαλάκης, που μας τον κουβάλησες πεσκέσι από το Παρίσι, με το αεροπλάνο του τότε Προέδρου της Γαλλίας, του φίλου σου του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Κι εσύ μεν, όπως είχες πει, στέγνωσες την ψυχή σου, ο Μιχαλάκης, όμως, πού τέτοιες παλιομοδίτικες συμπεριφορές…

*** Οι έντιμοι Τούρκοι του κ. Ερντογάν. Όλοι οι δικοί του τα πιάνανε. Με πρώτο τον γιόκα του. Και τον έμπιστο υπουργό του, τον κ. Μπαγίς, που έκανε περατζάδες στη Θράκη και ήθελε να μας δίνει μαθήματα. 1.500.000 δολάρια τσέπωσε. Ακόμη κι ο Αλλάχ επαναστατεί με τους… Φαρισαίους του.

*** Σκίζει από σαβουάρ βιβρ ο Βενιζέλος. Σπουδαγμένος στο εξωτερικό έχει υψηλή μόρφωση. Εκεί θα έμαθε και τα περί εκτσογλανισμού. Δεν αποκλείεται, για να τον ξέρει τόσο καλά, να έχει κάμει και διατριβή περί εκτσογλανισμού. Πάλι καλά που δεν έπεσε κανένα τζάμι από τον θόλο της αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής.

*** Θα μας τρελάνουν… Ο ένας υπουργός ευχαριστεί τον άλλον. Ο Άδωνης τον Σταϊκούρα γιατί του έδωσε έκτακτη επιχορήγηση 10.000.000 ευρώ για να μην πεθάνουν από το κρύο οι ασθενείς στα νοσοκομεία. Για τα αυτονόητα σε ένα κράτος; Ρουσφέτι, δηλαδή, έκανε ο Σταϊκούρας στον Γεωργιάδη;

*** Διαβλέπω μια ανησυχία εκεί στο στρατόπεδο της Λούκας. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ο Αλέξης αν θα τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, όπως και κάποια στελέχη της. Προφανώς γιατί οι εσωτερικές αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν.

*** Ψάχνονται εκεί στη ΝΔ να βρουν ποιοι έχουν πέραση στις τοπικές κοινωνίες για να τους κατεβάσουν υποψήφιους για δημάρχους στις εκλογές του Μαΐου. Και κάνουν δημοσκοπήσεις από… χωρίον εις χωρίον. Απ’ ότι, όμως, μαθαίνω τζίφος το αποτέλεσμα. Σε ανακύκλωση των τετριμμένων καταλήγουν, που ακόμη και αυτοί δεν προσφέρονται με πολύ προθυμία, γιατί ξέρουν ότι το έδαφος δεν είναι καθόλου πρόσφορο.

*** Οδηγό φορολογικής επιβίωσης πρόσφερε το «Έθνος». Τόσο απλό είναι το φορολογικό μας σύστημα. Απορώ, ειλικρινά, με τέτοιο τσουνάμι νέων φόρων, πώς τα βγάζουν πέρα οι εφοριακοί και δεν έχουν τρελαθεί ακόμη, αφού κάθε μέρα κάτι αλλάζει.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να προτείνει ο Βενιζέλος τον Μίκη Θεοδωράκη ως επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας και ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης άρον άρον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ήταν σύμπτωση, όμως έδειξε πόσο έξω από τη ζώσα πραγματικότητα ήταν η καιροσκοπική πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έναν και μόνο στόχο είχε, να αναγκάσει τον Τσίπρα να συναινέσει και έτσι να αποφευχθούν εκλογές από την αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, από τη στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν παραπάνω από 153 βουλευτές και χρειάζονται 180 για να εκλεγεί ο αρχηγός του κράτους.


Σχολιάστε εδώ